PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134867
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

Film dobrze oddaje treść książki a to chyba w ekranizacji najważniejsze. zapewne jest parę niedociągnięć ale prawdę mówiąc dawno nie czytałam ostatniej części. Jeżeli o
mnie chodzi jak byłam pierwszy raz i oglądałam scenę walki chciałam wyjść z kina bo stwierdziłam, że za bardzo odbiega od pierwowzoru, zakończenie zaskoczyło mnie. jeżeli
chodzi efekty specjalne - nie mogę narzekać, nie jestem jakimś wielkim Expertem od tego typu rzeczy ale jak dla mnie dobrze zrobione. sam motyw konroli belli nad swoim
"darem" dobrze zrobiony aczkolwiek z małymi niedociągnięciami w kwestii tego na kim ćwiczyli i jak (chodzi mi o książk
ę). ;) Ogólny efekt jak dla mnie porażający. 9/10

ocenił(a) film na 7
pauka94

Powiem tak: Jak zobaczyłam scenę wojny i to co się tam działo, byłam zaskoczona i trochę smutno mi było pożegnać się z niektórymi. Ogólnie nie wiedziałam o co chodzi. A potem gdy to się wyjaśniło... nie ma słów. Śmiałam się z tego. Co do efektów specjalnych to nic specjalnego. Fajni, nowi aktorzy- goście z zagranicy. Zaskoczyło mnie natomiast że tak mało było o samej przemianie Belli. Bardzo czekałam na tą scenę. W książce jest to moja ulubiona. Zawiodłam się także na scenie kiedy Bella dowiedziała się o wpojeniu Jacoba i Nessi. Zbyt mało emocji jak na takie coś.Stewart mogła się bardziej postarać. Wszystko ogółem wywarło na mnie dobra wrażenie. Mam nadzieję że jak ktoś to do końca przeczytał to jeszcze nie jest znudzony. ;D Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Tuber

Tak jeżeli chodzi o jej złość na Jake'a to była zbyt delikatna w domu ;)