PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134853
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

ktoś z boku

ocenił(a) film na 6

Film jako film oceniam na 6 (fabuła nawet wciąga). Jako fan horroru na -10. Wampiry sie w grobie przewracają. Z perspektywy wszystkich odcinków zmierzchu bella z głupiej niesmiałej dziewczynki zrobiła sie drapieżna :)

ocenił(a) film na 8
magik30

zdecydowanie się z tobą zgadzam ja tam nigdy nie miałem nic do sagi ale to w jaki sposób przedstawili wampiry i to że zapewne większość fanek sagi chciało by nimi zostać troszkę niepokoi

ja tam się nie interesuje takimi sprawami ale przecież wiadomo że wampir to osoba przeklęta i zależy jej tylko na krwi,w tym filmie przedstawiono je jako coś zupełnie nieszkodliwego,pięknego i silnego.

Lecz mimo wszystko całokształt sagi,mimo tej głupiej belli która postanowiła zostać wampirem a któregoś dnia gdy zostanie zabita trafi od razu do piekła oceniam sage na:dobry nie potrafię podać konkretnego powodu dlaczego tak wysoko poprostu jest w nim to cos co do mnie przemówiło.Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 6
Kalenz

film jest psychologicznym trickiem, każda nastolatka marzy o nieprzeciętnym chłopaku. Tutaj jest zabójca który z miłości staje się niewiniątkiem i obrońcą. Przy nim każda dziewczyna może czuć sie bezpieczna i wyjątkowa. Należy też dodać ze Edward (chyba tak się nazywa) ma fajną brykę, własną chatę a nawet wyspę jak będzie chciał. IDEAŁ !!!!! Nawet z Sexem poczekał kilka długich filmowych odsłon jeśli się nie mylę :). LESTAD pewnie dostał padaczki. Bajka dla naiwnych nastolatek. :). Sama w sobie Saga jest groteską i parodią. Zapomniałem wspomnieć o Jackobie - który niczym model pręży muskuły i klatę rozbierając się aby przemienić w wilka.... (dla mnie gejowaty). Bella przeciętna nastolatka, nieśmiała, zagubiona, żadna z niej lalka a walczą o nią dwaj nadprzyrodzeni "faceci".... z bellą może sie identyfikować wiele dziewczyn no i sukces w kinie gotowy :).
Jednak moje drogie kobiety nie ma romantycznych wampirów, które się mienią jak kule dyskotekowe w słońcu.
Ps: Uwielbiam wszelkie parodie zmierzchu... jeszcze wiele można ich nakręcić.

magik30

Edzio to tak naprawdę dziany psychol, co nawiedza dziewczyny w nocy, grozi im, że je zabije, potem znowu nakazuje się trzymac od siebie z daleka kiedy sam sie do tego nie stosuje, próbuje sprawować kontrole nad życiem dziewczyny- zabrania jej sie widywac z przyjacielem, każe jej okłamywac ojca, W dodtaku jest ponad stuletnim prawiczkiem, który czyta ludziom we łbach. Dla mnie jest tak daleki od ideału jak stąd do Japonii.
Nie dla wszystkich dziewczyn liczy się kasa i wygląd. Ważne by mężczyzna był mężczyzną, a nie jak ta ostatnia ciota patrzył sięe jak Jacob bezczelnie dostawia się do jego gurlfriend, powinien czarować inteligencją, a on jest ewidnetnie cwierć inteligentem skoro w kółko powtarza liceum.

Ale fakt faktem ilośc dziewczyn, które to łykają przeraża.

ocenił(a) film na 6
Moai

to świadczy o ich poziomie :-) cała ta ekipa wampów jest ciotowata, trochę volturi trzymała fason

Moai

haha dobre bo prawdziwe