PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580710}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012
5,9 135 tys. ocen
5,9 10 1 134867
3,7 18 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2

nie była na serio...byłem na maratonie i pół kina spało na finale ! heh :D
byłem zaskoczony/podekscytowany tą walką jak zaczęli umierać jedni z głównych bohaterów a tu
nagle...okazuje się ze to wizja Alice :c cała sala zaczęła buuuczeć ..:)

a wy co o tym sądzicie...? (nie przepadam za Happy endem :c jest taki przereklamowany c;)

ocenił(a) film na 8
RinOkum

Znaczy, że książki nie czytałeś?

XmsoX

no nie...ale do filmu nie mogę się przyczepić bo raczej reżyser itd nie mogli zmienić zakończenia :D

ocenił(a) film na 10
RinOkum

Więc przyznam, byłem zawiedziony tym że to tylko wizja.
Pamiętam że kiedy czytałem Przed Świtem byłem zawiedziony tym że książka skończyła się happy endem, brakowało mi tam śmierci kogoś z Cullenów.
Najlepiej moim zdaniem by było gdyby Volturi zabili wszystkich a Jacob i Renesmee uciekli, wtedy SM mogła by zrobić sequel w którym Volturi poszukuje Jake'a i Nessi.
Mimo to, Przed Świtem to moja ulubiona książka z serii, a Przed Świtem cz.2 to mój ulubiony film z serii.

ocenił(a) film na 8
Jacob Voorhees

Jestem fanem happyendów, więc mnie film nie rozczarował, ani książka. Już tak mam, że w twórczości pop oczekuję dobrych wiadomości, szczególnie końcowych. Braku happy endów i walki o przetrwanie z ofiarami w tle mam dość na co dzień, więc wyimaginowane szczęście jest dla mnie takim drobnym ukojeniem i odskocznią. No ale co kto lubi.. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Jacob Voorhees

P.S. Moim zdaniem to zakończenie jest dobre bo zadowoli za równo fanów książek, jak i osoby które lubią akcje.

ocenił(a) film na 7
RinOkum

Powiem tak..co z tego, że walka naprawdę się nie odbyła skoro dla widz i tak ją zobaczył. Musze powiedzieć, ze dla mnie poprzednia część było lepsza ale motyw walki i ten zwrot akcji był świetny, cała sala kinowa wydała okrzyk zdziwienia:)

ocenił(a) film na 10
klaudia2251

U mnie cała sala powiedziała "oooooooooo" i zaczeli klaskac po tej akcji:P NIe no film byl swietny, mialam ciarki jak go ogladalam ale bardzo lubie zmierzch czytalam ogladalam i tak w kolko. Jest mila odskocznia od rzeczywistosci. Renesmee byla taka sliczna:) Nie pamietalam tej akcji z ksiazki bo dawno ja czytalam i jak zobaczylam jak Jasper i Carlisle gina to... masakra... Alice to moja ulubiona bohaterka i widac jej bol. Akcja strasznie dobra byla ale ciesze sie, ze to byla wizja. Nie wiem czy czytaliscie inna tworczosc Meyer "Intruz" to osobiscie moja ulubiona ksiazka a przeczytalam ich sporo. DOwiedzialam sie, ze w 2013 roku beda krecic film na podstawie tej ksiazki:)