PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 162944
3,2 32 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

W ZWIĄZKU Z TYM, ŻE TAK NIE ŁADNIE POTRAKTOWANO NASZ TEMAT ZAKŁADAMY NOWY.

P.S. drogi panie Moderatorze, proszę zostawić nasz temat w spokoju, bo my tu bardzo grzecznie rozmawiamy, a jak ktoś rozrabia to poprostu zabierzcie głos tej właśnie konkretnej osobie i ją USUŃCIE z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Agila34

Witam wszystkich po Świętach!!!

widzę, że niektórzy pozmieniali avatarki :))))))))

ocenił(a) film na 7
Agila34

hhi ja zmienilam :))

No Jasper ma niezłą fryzz ; p
fajnie ze premiere w USA dali na 24 czerwca
u nas 30 .. =) odliczam..

domis3

85 xDD

ocenił(a) film na 7
Piper16

to cala wiecznosc .............................

ocenił(a) film na 10
domis3

nie, to już tylko nie całe 3 miesiące. ;D

ocenił(a) film na 5
urszulankaa

Czekamy, czekamy ... ;)

za krótki za krótki

ocenił(a) film na 9
Agila34

ja w sumie sobie dodalam tylko :D sciskam po swiatecznie:)

ocenił(a) film na 7
zazuleczka

84 ;p;p

a i widze ze galeria jest :P
a plakat zmienili .

domis3

Właśnie 84 xDD

I dodali zdjecia Wow, i plakat zmienili na Polski xDD

ocenił(a) film na 7
Piper16

mASAKRA : PP ja juz chce dzwonic do kina i miec pewnosc ze mam bileciki i moge sie szykowac z kumpelami a tutaj tyle czasu zostaje ;/

Agila34

Dziewczyny a jest któraś z Warszawy lub okolic i wybierze się do multikina na ursynowie?

ocenił(a) film na 7
maciejka26

Ja nieee :P
A jest ktoś z okolic Nowego sącza
tzn ten który pójdzie do kina sokół ?? =D
Bo ja wlasnie tam ;)))

domis3

Ee ja Katowice , i Helios , ciekawe czy ktoś jeszcze, może Cullens 93 ;D

Kurcze dzisiaj sobie porównałam scenariusz z tekstem w scenie gdy Edward jest z Bellą w jej pokoju na łózku co ta scena wyszła i powiem wam, że niemal identyczne kwestie , czyli to ten scenariusz.

ocenił(a) film na 10
Piper16

Ja sie wybieram do katowic :D
Mam nadzieje ze zrobia maraton ;D

Dominisia_fw

O ja też mam wielką nadzieję, ale nie wiem czy pójdę ;/

Też helios czy CC ?:P

ocenił(a) film na 10
Piper16

Chyba Helios :D
Ja pojde bez wzgledu na wszystko :D

Dominisia_fw

Ja bym już chciała by były ekranizacje wszystkich części, nie zrozumcie mnie źle , ale ja normalnie nie mogę się doczekać.

Mam nadzieję, że czas szybko minie.

ocenił(a) film na 10
Piper16

Oj nie zrozumie Cie zle gdyz sama mam niezlego krecka ma punkcie sagi;d
Juz nie mowiac o Taylorze;d

Dominisia_fw

Tak Taylor jest przepiękny <33

Robert też xD

Piper16

ja tam wole edwarada:):) i tez juz sie nie moge doczekac:):):) od tej chwili 83...:)

tayra2

83 no no ;D

Ja pamietam jak po premierze NM bylo 209 czy tam ile xD

Co do Edwarda czy Jacoba nie wybiore nigdy chyb , haha

Piper16

hej hej Piper16 oczywiście, że Edward!!!
a z tymi zdjęciami to zaszaleli, wow - żebym nie zwariowała od ich ilości;)

(p.s. wiem mam świra! od wczoraj zaczęłam czytać "Zmierzch" od początku. Mój mąż jeszcze nic nie mówi, ale co sobie myśli to wole nie wiedzieć:)))

"83" - cudowna liczba

Agila34

czytałyście to? ja mam złe przeczucia co do tej informacji

www.filmweb.pl/Scenarzysta+"Chicago"+o+krok+od+reżyserii+"Przed+świtem",News,id= 59528

Agila34

http://www.filmweb.pl/Scenarzysta+%22Chicago%22+o+krok+od+re%C5%BCyserii+%22Prze d+%C5%9Bwitem%22,News,id=59528

sorki ale błąd przy wklejaniu

Agila34

Wolałabym Coppolę...

GilmoreGirl

Bill Condon - co to za nazwisko? A tak poważnie to dorobek tego pana jest taki sobie, nawet powiedziałabym przeciętny. Bo jak ma się Chicago do takiego gatunku jakim jest Saga (ja osobiście Chicago nie zaliczam do moich ulubionych filmów). A Candyman? to też dla tych co lubią takie klimaty. I co dalej? będzie niedobrze...

Agila34

Nazwisko ma po prostu świetne!! ;P
Ale tak na serio to nieciekawie się zapowiada ;/ Tzn. inaczej. Nie jestem przekonana co do tego reżysera, o tak lepiej brzmi :) Jeżeli to zjebie to się wkurwie ;/ Sorry za takie słowa, ale nie wytrzymałam ;P

Agila34

Dziewczyny a tak na marginesie to po co zmieniają do każdej części reżysera jeśli poprzedni sie sprawdził a film okazał sie hitem???
Ten sam reżyser też może zmienić wizję czy klimat?
Może ktoś wypowiadał się na ten temat?

ocenił(a) film na 7
maciejka26

ale wiesniaki zmieniają na jakies matolkow sory ze sie tak wyrazam ale mnie czepie jak sobie pomysle ze to zepsują ..

ocenił(a) film na 7
domis3

Bill Condon .. fajowkie nazwisko ;pp

ale na razie nic nie mowie moze akurat ..;)

domis3

Nie wiem jak to skomentowac , normalnie nie wiem..

Piper16

Breaking Dawn bez ‘ostrych’ scen!
Melissa Rosenberg jest autorką scenariusza do Twilight, New Moon i Eclipse. Ale dopiero po ukończeniu scenariusza do Breaking Dawn zaczęła się pojawiać publicznie. Obecnie Melissa zabrała się za spotkania towarzyskie i za udzielania wywiadów w których zdradza wszystkim spragnionym fanom Sagi.. wiele szczegółów dotyczących Trzeciej odsłony Sagi Twilight. W jednym z ostatnich wywiadów Melissa zdradziła istotną informację, dzięki, której już można wywnioskować jak będzie wyglądać film. Po pierwsze film będzie dostępny od lat 13! Po drugie sceny z Wyspy Esme będą złagodzone tak samo jak przemiana Belli w wampira i wiele wiele innych scen. Wielu osobą wydaje się, że film straci wiele na tej decyzji, jednak Melissa zapewnia, że produkcja filmu na tym nie ucierpi. Producenci chcą, by film był dostępny dla wszystkich fanów Sagi.

Dzisiaj jakiś okropny dzien ;/

ocenił(a) film na 10
domis3

ja tam jego nie znam, więc nie powiem czy dobry czy nie.. ale nazwisko...
brak słów. ;))
a zmieniają, bo w poprzednich częściach to było tak, że już chcieli kręcić
następną część już, ale reżyser chciał jeszcze dopracować poprzednią i
dlatego nowy. ;) ale teraz nie wiem.. bo slade zdaje się skończył już
chociaż nie wiem. jak dla mnie mogłaby Hardwicke znowu robić. ;)

ocenił(a) film na 10
urszulankaa

http://www.eclipsemovie.org/2011-eclipse-caldendar-preview-including-new-cast-ph otos/
jejku Jane to tu wyszła wprost okropnie, zupełnie nie podobna, zupełnie inna niż w 2 części. ;)

urszulankaa

Jaka Jane , bez urazy , ale ona nie wygląda na mąłą dziewczynkę ;/

:(

Piper16

No to już mi film zepsuli ;/
A co do tego linku....popatrzcie na Emmetta!! Bez obrazy dla tych co to lubią, ale on wygląda jak wyrwany prosto ze Star Trek'a!!!! I Esme też ma taką nie mrawą minę...

Patyczax

Kurcze on przecież w książce udawali ludzoi i wszyscy ich tak traktowali bo tak na pierwszy rzut oka aż tak bardzo się nie wyróżniali.

A wyobraźcie sobie, że spotykacie kogoś takiego na ulicy , przecież od razu widac , że coś nie tak z nimi.

Gdzie te soczewki i wygląd ze zmierzchu , nie obrażając nikogo.

ocenił(a) film na 10
Piper16

Haha.. gdybym zobaczyla takiego Emmeta na ulicy to bym byla pewna ze cos z nim jest nie tak.. troche przesadzili. Ale moze tylko tak na zdjeciach wyszli.. ?

ocenił(a) film na 10
Piper16

no dokładnie, a Emmett z tą grzyweczką to wygląda po prostu okropnie... ej ale w trailerze Jane jakoś wyglądała
dużo lepiej, to może tylko na tym kalendarzu tak...

ocenił(a) film na 10
urszulankaa

A Edward tez jakos tak.. juz wczesniej zauwazylam, jago twarz wyglada tak jak u malego chlopczyka, slodko, ale nie pasuje mi do Edwarda. Ja chce takiego jak w pierwszej czesci! :(

Sequine

Wiecie ostatnio widziałam w sklepie, w Anglii, 'Zmierzch' ilustrowany ;d Ten komiks ;) Wiecie powiem, że interesujący ;) Czekam tylko teraz na tłumaczenie ;p

ocenił(a) film na 8
urszulankaa

Z tymi scenami w "Przed świtem" to trochę mają racji- chcą aby film był dostępny bez ograniczeń. Ale z drugiej strony "starsza" część widowni będzie czuła niedosyt. Wg mnie powinni zrobić dwie wersje i nie byłoby konfliktu ;)

jaanja

Dziewczyny, dzisiaj jest naprawdę zły dzień - same kiepskie informacje :-( (na uczelni też dzisiaj nie było najlepiej). To co mnie najbardziej drażni to Rosenberg! Fuck! Dla mnie jedyne dobre rozwiązaniem (i nie ze względu na wiek) jest takie, że film powinien być jak najbardziej zbliżony do książki. Pozbawianie go najlepszych i najciekawszych fragmentów nikomu nie wyjdzie na dobre, nawet najmłodszym fanką, które też w większości czytały książki.

Co do kalendarza, to mam nadzieję, że ostatecznie wizerunek wampirów nie będzie taki zły... W takich momentach tęsknię za Hardwick :-(

GilmoreGirl

Chociaż nie podobało mi sie jak Hardwick pozmieniała sceny, to jednak najlepiej nakręciła film ;/
Gilmore co się stało?

ocenił(a) film na 7
Patyczax

Hardwick zrobila to najlepiej ;D
Po obejzeniu jej roboty oczarowalam sie zmierzchem
a teraz to kolejny nudny filmik sie z tego robi ;d;d;d;d;;d

dlaczego;(((((((((((

ocenił(a) film na 6
domis3

NO dokładnie . Zgadzam się z toba . Jak by nie mogła ona wszystkiego wyreżyserować ... Ale myślę że w końcu i ona by się pomyliła i i tak wszyscy byli by źli .

asiunia_952

hej a widziałyście to:
http://www.pudelek.pl/artykul/23993/musi_dopakowac_do_kolejnego_filmu/
ciekawe jak to wyjdzie?

ateate

Nie ufam pudelkowi, ale to brzmi wiarygodnie ;d Mam nadzieje, że dopakuje! Na KwN koleżanka mi się dziwiła dlaczego jęcze jak pokazali Edka i 'jego' klate ;P Ja mówie, że ubolewam nad faktem, iż mój ukochany Edward ma SZTUCZNĄ KLATE!! Niech dopakuje! Ja sobie chętnie popatrze na prawdziwe mięśnie Roberta ;]

ocenił(a) film na 6
Patyczax

No . Niech pakuje niech pakuje . i mam nadzieje że to prawda . bo zbyt się mięśniami nie popisał . ;

ocenił(a) film na 7
asiunia_952

W ktorek ksiazce byla ta scena gdzie Alice z Edwardem grali w szachy ona widziala w wizjach co zrobi Edward a on czytal jej w myslach ; DD hehe super to bylo;) chyba z zacmienia prawda ? .. fajnie jakby dali to do filmu :)