PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 162950
3,2 32 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

W ZWIĄZKU Z TYM, ŻE TAK NIE ŁADNIE POTRAKTOWANO NASZ TEMAT ZAKŁADAMY NOWY.

P.S. drogi panie Moderatorze, proszę zostawić nasz temat w spokoju, bo my tu bardzo grzecznie rozmawiamy, a jak ktoś rozrabia to poprostu zabierzcie głos tej właśnie konkretnej osobie i ją USUŃCIE z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
domis3

To by było piekne ah zeby tylko zechciała byc prawda.
Taki Taylor mmm... jak dobrze ze sa marzenia.

Wesołych swiat.

ocenił(a) film na 7
Dominisia_fw

mtv movie avards bedzie na MTV POLSKA ? emitowane ?
chcialabym zeby dostal rob z naj pocalunek z kristen albo z emilie de ravin ; p

domis3

Właśnie też jestem ciekawa :)

ocenił(a) film na 6
Piper16

A kiedy będzie MTV . ?

kurde za krótki

ocenił(a) film na 10
asiunia_952

Wesołych Świąt. ;D

no ja mam nadzieję, że to jednak żart z tym przyjazdem.. bo mi na pewno nie udałoby się pojechać do Wawy. ;/
ale ile ja bym dala żeby spotkać takiego Pattinsona. mmm. ;)

a MTV 6 czerwca.. a czy na MTV Polska bedzie to nie wiem..

ocenił(a) film na 10
urszulankaa

http://www.eclipsemovie.org/kellan-lutzs-calvin-klein-ad-goes-global/
mmmm. ;DD

urszulankaa

Haha xD Śliczny jest nie powiem :P

Agila34

UWAGA SPOILER !!!

Co do wcześniejszego tematu odnośnie co znajdzie się w filmie dorwałam i przeczytałam angielski scenariusz do Eclipse i zarówno pierwszy wymuszony pocałunek jest jak i drugi namiętny ; ) Z opisu w scenariuszu wynika że drugi pocałunek (jesli to wszystko będzie dobrze nakręcone) powinien zrobić wrażenie :) A co do sceny w namiocie to i owszem sa tak wesołe wstawki Edka i Jacoba że uśmiałam się nieźle.

Miejmy tylko nadzieję że nie wytną tych scen... tak jak w przypadku poprzednich filmów mogli kilka zostawić.

A swoją drogą orientuje się ktoś czy można gdzieś kupić wersje Zmierzchu i NM rozszerzone? :)

Buzile misiole dla fanów :);*

iseefuture

Na kilku stronkach np. http://www.exsite.pl/filmy_video_movies/filmy-dvdrip-brrip/269598-twilight-in-fo rks-the-saga-of-the-real-town-2009-dvdrip-xvid-domino-up-dla-exsitepl.html Pojawiło się do ściągnięcia "Twilight in Forks: The Saga of the Real Town." jest to film dokumentalny o życiu w Forks po fenomenie "Zmierzchu", jak się zmieniło z 'totalnej dziury' w miejsce pielgrzymek fanów sagi. O ten film była "wojna" z Submmit bo ponoć pomysł został skradziony.

iseefuture

Tak scenariusz ja też czytałam , ale zostało powiedziane, że został zmieniony i , że wogóle to była tylko pierwotna wersja.

Zresztą dowiemy się na premierze :)

Wybieracie się 30 czerwca ?
Na nocną czy raczej na popołudniu ?

Piper16

Ja nie wiem czego mam się spodziewać po premierze ;)) nigdy nie byłam ;p
Ja raczej na seans popołudniowy, bo do Poznania mam dość daleko ;))

ocenił(a) film na 10
Tajlana

ja się postaram 30, ale jeżeli się nie uda to w jak najszybszym terminie. ;)
a seans pewnie tez jakoś po południu, bo też muszę jechać do Białego, nie ma tak dobrze żeby dobre kino było na miejscu. ;)
no ale jeszcze zobaczymy. ;D

Agila34

Ja sie wybiore na pewno 30 na premiere :) mam nadzieje że będzie w Krakowie (kino kijów ) taka sama organizacja jak rok temu bo było rewelacyjnie (pomijając piski i wrzaski :D ) Byc może znowu zrobią maraton wszystkich filmów Sagi

ocenił(a) film na 6
iseefuture

ja też chce iść w nocy . ;D No ale jak zrobią maraton to będzie tylko maraton zmierzchu raczej prawda . ?

asiunia_952

Ważne, że zobaczymy :)

Echh ja wam mówie co się ze mną działo 20 listopada, do szkoły nie poszłam bo od rana nie mogłam się na niczym skupić. A jak już nadeszła 15 do wyleciałam z domu mimo, że do kina mam pół godziny drogi tyko dojechać wystarczy a senas miałam o 17:30 to o 4 byłam już w kinie. Odebrałam bilet i normalnie myślałam, że nie wytrzymam ;D .
Jak już zobaczyłam księżyc na ekranie to odetchnęłam z ulgą i myślałam, że się pobeczę. xDD

Agila34

Tak przynajmniej tak było w Krakowie :)
Najpierw puścili zmierzch potem 25 min przerwy na krwawe drinki i przekąski i o północy NM...
Fajnie by było jakby w tym roku zrobili Zmierzch NM i Eclipse. Wszystkie trzy na duzym ekranie :)
Jeszcze troche czasu jest więc zobaczymy

ocenił(a) film na 6
iseefuture

no tak . fajnie by było ale musiało by się tak jakoś wcześniej zacząć bo nie wiem czy bym była w stanie o 3 rano jeszcze oglądać film ... chociaż ... to w końcu Eclipse . ;DD

iseefuture

Wiecie ja bym sobie poszła na to jak będą wszystkie części :D Więcej mi do życia nic nie potrzeba ;P
Ja na 100% pójde na premiere ;P Żebym miała odkładac kase przez 2 miechy to pójde premiere ;d

ocenił(a) film na 6
Patyczax

hehe . no to się nazywa wierny fan . ;DD
Ja musze iść na premierę . po prostu musze. ;D

asiunia_952

87 dni :)

Piper16

Piper właśnie miałam pytac:):)
ja na bank ide na premiere bo nie wytrzymam ani dnia dlużej:):)

tayra2

byłam na premierze NM i na Eclipse też mam zamiar się wybrac. ;)

ajkowa

pewnie dużo ludzi było?

ocenił(a) film na 10
Tajlana

patrzcie:

http://www.eclipsemovie.org/eclipse-premiere-date-released-24th-june/

!!! premiera 24 czerwca ?? ;))

ocenił(a) film na 6
Piper16

ale to jest pierwsza premiera na całym świecie ... u nasz raczej będzie później .

asiunia_952

Echh no a u nas i tak dobrze , ze 30 a nie 2 ;p

ocenił(a) film na 10
Piper16

no tak.. ale i to nie jest jeszcze pewne też. ;)

urszulankaa

No to powiem wam, że moim zdaniem raczej pewne, że premiera u nas będzie 30 (mimo że filmweb twierdzi ze 2), bo zakupiłam sobie Edycję limitowana (jakże by inaczej ;D) Księżyca w Nowiu i na kartach (kolekcjonerskich/bonusowych) z tyłu jest plakat (ten wcześniejszy) Zaćmienia i pisze: "W KINACH OD 30 CZERWCA"
także no ;D;D

ocenił(a) film na 5
Aena20

Witam spowrotem :)

A mi się wydaje, że premiera będzie jednak 30.06.10 bo skoro już takie informacje się pojawiają coraz częściej tomuszą bardzo poważnie o tym myśleć "decydenci", a na premiere ja też pójdę, ale nie wiem z kim bo jak byłam na NM z bratem i sięwkurzałam jak cośprzekręcili albowybitnie skopali to się mnie wstydził chyba troszkę :D a co do okładek, o których była mowa wcześniej to powiedzcie mi czy wam nie kojarzy się ta druga z "Wyznaniami gejszy" te włosy na szyi... no i troszkę z "Intruzem" przez to odbicie Edwarda w oku...

A poza tym to wesołych świąt choć już się kończą :D

ocenił(a) film na 5
MeyerFan

* z powrotem oczywiście (dysleksja)

za krótki :)

MeyerFan

hehe ja nie byłam na premierze, bo nie lubię tłumu, ale sama byłam w towarzystwie 10 osób ;D ale wszystkie zakręcone sagą ;) a co do hmm że tak delikatnie powiem słabych scen w New Moon to po obejrzeniu usuniętych scen i rozszerzonych, doszłam do wniosku co jest tego przyczyną i twierdzę, ze zawinił tu wybór reżysera, bo jak oglądałam zapowiedz usuniętych scen w wykonaniu Hardwick to było widać, że ona jest tym filmem zafascynowana, a jak widziałam jak robi to Weitz to odniosłam wrażenie jakby to dla niego był przykry obowiązek, w senie że do puki kręcił to fajnie, ale ten temat nie interesował go na tyle by rozumieć fanów itd.

Aena20

Po prostu odniosłam wrażenie że nie do końca czuł klimat tej historii.

Aena20

a ja myslę,że klimat drugiej częsci nie jest zły..tzn mam nadzieję,że 3 część ,,powróci'' do klimatu 1 części.Oczywiście chodzi mi o to,żeby 2 się wyróżniała ze względu na jej smutną ,,fabułę'' ;p

marth192

3 jak nie bedzie "ostra" to ja się w to nie bawie! Tzn. film na pewno oglądne, ale....to nie bedzie tak jak ze Zmierzchem ;/ Zmierzch...to była wielka fascynacja!! Oglądnełam ten film z podejściem, że odpukam to i tyle ;P Później szukanie wszystkich news'ów w necie i takie tam ;P
Na New Moon się troszkę zawiodłam, więc liczę na Eclipse ;)

ocenił(a) film na 7
Patyczax

Patyczax , ja mialamm tak samo :P

powiem ze w new moon sie nie zakochalam
a ze zmierzchem tak mialam <3

ocenił(a) film na 5
domis3

Ja miałam dokładnie tak jak wy albo nawet gorzej, a już stara baba ze mnie... Chyba 15 razy oglądałam zmierzch, a w kinie byłam 2 razy. NM zobaczyłam raz w kinie i to by było na tyle, co do reżysera zrobił na mnie identyczne wrażenie "zrobiłem swoje, zapłacili mi, to dajcie mi już spokój" i po obejrzeniu zmierzchu zaczęłam czytać całą sagę i po 10 przeczytaniach wszystkich części przestałam już liczyć, a mój mąż powiedział, że jestem nienormalna i bardzo się cieszy, że nie mamy jeszcze dzieci, bo w ogóle bym dla nich czasu nie miała :] boję się, że za dużo oczekuję po Eclipse ale mam taką cichą nadzieję, że ten reżyser się dobrze spisze :)

ocenił(a) film na 5
MeyerFan

Ahhhh no i strasznie was przepraszam, że tak rzadko się do tu odzywam ale naprawdę jestem na bierząco (czytam was co dzień) tylko trzeba poświęcać więcej czasu swojemu mężczyźnie żeby nie był zazdrosny o Edwarda (już nie może biedaczek słuchać o wampirach... ja nie wiem czemu)
buziaki dziewczyny :) panowie oczywiście też, jeśli się tu pojawiacie

MeyerFan

i pozdrów go od nas :D ;))

ocenił(a) film na 6
Tajlana

tak ... reżyser NM na początku wydawał się naprawdę dobrą zmianą ... pamiętam jak byłam zafascynowana trailerem . a tu ide do kina i ... nic . masakra jakaś . dlatego teraz nie spodziewam się na E. tak dużo jak po NM bo mogę się zawieść [ mam nadzieje że nie ;))]

ocenił(a) film na 7
asiunia_952

Ja tez zmierzch tak ogladalam ciągle pierwszy raz w wakacje i obsesja ! ksiazki wszystko plakaty .. fascynacja ! Gdybym pierwsze obejzala new moon nigdy bym sie nie zakochala , w kinie jeszcze bylo nawet nawet ale jak juz na necie bylo to na przymus ogladalam i tylko kilka scen a w zmierzchu wszystko przyciągalo ... i ta muzyka pasowala genialnie do klimatu ! TWILIGHT FOREVER :)

ocenił(a) film na 7
domis3

I wielki ukłon do Catherine Hardwicke
bo kobieta genialnie to zrobiła !!
to dzięki niej ona pracowala nad obsadą i wszystko
szkoda ze juz nie pracuje ; ((

a co do zacmienia nie napalam sie ..
wszystkoe czesci zobacze od tak z przywiązania ;]
ale .. boje sie ;((

oby wyszlo ja chce zeby znow zrobic ten klimat :*

domis3

86 dni !

Piper16

Ej ale zmierzch był idealny pod każdym względem, i ten soundtrack, i klimat tego zamglonego wiecznie miasteczka, a NM po prostu ujdzie w tłoku...
A i w zmierzchu Edek był świetny a w NM tak jakby się zestarzał:)

Edie_Sedgwick_

A propos Edka- super piosenka:)
http://www.youtube.com/watch?v=QCFnQFjHgvE&feature=fvst
jak ktos tego nie widział

ocenił(a) film na 7
Edie_Sedgwick_

Dokladnie w Zmierzchu Edward byl cudowny i te sceny jak on patrzyl na Belle ubóstwiam

ocenił(a) film na 10
domis3

Oo boshee.. boska ta piosenka xDD
Moj kolega co sie we mnie zakochal sie upodabnia
do Edwarda, bo wie ze go uwielbiam.. xD
hahahaha...

Sequine

No co wy gadacie, ja tam sądzę że Zmierzch jest tragedią w porównaniu do New Moona ;) Właśnie w NM był dla mnie taki klimat niesamowity, a mam nadzieję że nie zawalą Zaćmienia bo to moja ulubiona cześć... Ale już widziałam jakieś grupowe zdjęcia, te na którym stali w lesie i jestem załamana :/

JAK MOGLI TAK OSZPECIĆ MOJEGO JASPERA ??
Jakieś długie włosy falowane, taki nieładny jest ... Tzn. Jazzy jest moim ulubionym bohaterem, a aktor Jackson Rathbone jest nieziemski ale oczywiście nie mogli połączyć książkowego Jazzego i Jacksona tylko zrobili jakieś brzydkie kaczątko z niego .. A szkoda, Rathbone bez charakteryzacji byłby dla mnie świetnym Jasperem.

Co do premiery, u mnie pewnie nie będzie ;]

strawberry95

właśnie Jasper w Eclipse nareszcie będzie wyglądał jak człowiek(tzn wampir) w poprzednich częściach mało tego że wyglądał jak malowana lala to jeszcze mało go było w filmie- teraz wreszcie sobie pogra (zobaczymy jak mu to wyjdzie)i będę miała na kogo popatrzeć(uwielbiam Jacksona Ratbone`a)

ocenił(a) film na 6
ateate

Tak Jay jest niesamowity . ;DD On i Ashley to moi ulubieńcy . Wgl Eclipse jest też moją ulubioną częścią . ale tak jak mówiłam . nie nastawiam się . ;DD