Dominik korzystał z internetu bezprzewodowego (widać przy wyrywaniu kabli przez ojca router bezprzewodowy D-Link) natomiast przy zbliżeniu na jego laptopa podczas przebywania w sieci, kontrolka od wifi sygnalizuje, że wifi jest wyłączone.
Lekkie zboczenie, może dlatego zauważyłem ;)
jego nick raz był "dOmin!k" a potem już "dOm!n!k" haha no ale taki błąd to wątpie kto więcej zauważył ;)
Twoje zboczenie @morning_calm powinno tez pozwolic ci zauwazyc ze dominik korzystal z sieci takze w szkole i w tym budynku gdzie zasnal a takze w samochodzie - wniosek - musial miec mobilny internet -> dlaczego nie mogl z niego korzystac po tym jak pieczynski wyrwal kabel z routera? :p
--
btw film, hmm zreszta i tak moja ocena jest niczym, ale jest pierwsza klasa - jak to nie dostanie zadnej nagrody za granica to nie ma po co w polsce robic wiecej filmow - pelna profeska ;)
może w firmie był bezprzewodowy z wolnym dostępem, a w okolicy akurat nie było w sąsiedztwie żadnego nadajnika albo nie miał do nich hasła. Nie wiem na ile to możliwe w Warszawie, ja mieszkam w mieście wojewódzkim i akurat na mojej ulicy jest taka "czarna dziura", że nie łapie albo bardzo słabo łapie sygnał z telefonii komórkowych, a sygnał z bezpłatnego nie dociera, zresztą do takiego też trzeba mieć hasło.
a zresztą niektóre sieci są na hasło, więc w firmie matki mógł znać hasło do sieci, w szkole także, a okolica podobno należała kiedyś do rodziny, więc następnych sąsiadów mógł mieć hen hen daleko ;)
i kontrolkę też zauważyłam, bo mam tego samego laptopa ^^
ja nie zauwazylalam zadnych bledow film tak wciaga ze trudno jakiekolwiek zauwazyc, o ile sa jakies
kiedy Dominik rozmawiał z lekarką pod drzwiami kamerka Sylwii była włączona. w jednym momencie była od kamerki dalej i strasznie się śmiała a sekundę później była już blisko kamerki i siedziała w pełnej powadze ;)
nie wiem czy to efekt montażu czy może zdążyła tak szybko zmienić pozę ale to mi się najbardziej chyba rzuciło w kinie w oczy ;D
Te skypowe rozmowy Dominika i Sylwi były oszustwem, a mianowicie ta Sylwia była już wcześniej nagrana. Świadczy o tym symbol 'play' ( obrócony w prawo trójkącik ). ;D
Oj, chyba ci się coś pomyliło. Jakub w wywiadzie sam mówił, że gdy kręcili "skypowe" rozmowy, Roma była w drugim pokoju z laptopem.
nie wiem czy Cathe pisała o tym wywiadzie, ale tu tez jest wzmianka o kręceniu rozmów z Romą.
http://film.interia.pl/gwiazdy/gwiazda/jakub-gierszal/wywiady/news/wywiad,26192, 1605866
Dziwi mnie to, że Sylwia od 3 lat była zamknięta w pokoju i nie było widać na jej włosach odrostów. Przecież nikt nie ma takiego naturalnego koloru ;)
Prawdopodobnie blefowała przy Dominiku. W pewnym momencie widać że ona potrafi rozróżnić dwa światy- ten realny i netowy.
skoro przeżyła 3 lata w zamknięciu to prawdopodobnie wychodziła do kuchni by coś zjesc albo rodzice przynosili jej posiłki pod drzwi, farbę do włosów tez mogła zamówic w sklepie internetowym a rodzice jej to dostarczyli.. takie chore sytuacje mogą na dłużej istniec tylko dzięki rodzicom czy innym współlokatorom którzy godzą się na takie zachowanie swojego dziecka czy bliskiej osoby i mu w tym w pewnym sensie pomagają.. bojąc się że odbierze sobie życie godzili się pewnie na jej warunki..
Ona nie siedziała zamknięta w pokoju, tylko w domu. I nigdy z niego nie wychodziłą .
To nie chodziło, o to, że trzy lata nie wychodzi z domu. To chodziło o to, że trzy lata, żyje w second life, w internecie, nie w rzeczywistości.
ale to jak: nie wychodziła tylko z pokoju, czy z domu ?
no bo najbardziej mnie zaintrygował własnie ten fakt, bo najpierw mówi, że w ogóle z pokoju. na końcu, gdy z niego wybiega, to jej rodzice są w szoku, jakby ją pierwszy raz zobaczyli. a w jej pokoju były pudełka, talerze, resztki, no burdel po jedzeniu jednym słowem.
a po wyjściu z kina nurtowało mnie, jak oni się myli (bo Dominik na pewno z pokoju nie wychodził przez ten okres) - mieli przecież świeże włosy......jak się załatwiali ?
I o co, przepraszam, chodziło z tą jej 'maską' ? ja nie ogarnęłam tego wątku.
Ja się w ogóle zastanawiam, jakim cudem rodzice wpadli na genialny pomysł wyłączenia internetu tak późno : P
eheheh :-) ja przy 1st ogladaniu nie wychwytuje takich niuansów ale następnym razem zwróce uwagę na to co piszecie ;-)
oglądałam dwa razy, wczoraj po raz drugi i zawsze było Disconnected - specjalnie zwróciłam uwagę ;)
Jak On niby załatwiał potrzeby fizjologiczne?Bo jedzenie to wiadomo,że mógł zabierać sobie sprzed swoich drzwi!;)
ktos juz o tym pisał, prawdopodobnie miał pokój z łazienką, w luksusowych mieszkaniach każda sypialnia ma połączenie bezpośrednio z łazienką... i podobno w jakiejś scenie widac otwarte drzwi od toalety..
No tak...Faktycznie,teraz mnie olśniło!Dzięki!:)Idziesz na ten "Sale Samobójców" jeszcze raz?
też mnie ta łazienka zastanawiała, ale zauważyłam tam otwarte drzwi i to właśnie musiała być ona:) też się wybieram jeszcze raz na film, wtedy więcej się wyłapie;) ale też się boję go znów oglądać, bo już mi przeszło, a tak to znów tydzień myślenia;)
myślę że Sylwia to trochę nad wyraz mówiła. Jednak rozróżniała, świat realny z wirtualnym. Jakby siedziała w tej ciemnicy 3 lata, to by tak łatwo nie wyskoczyła na dwór- organizm nie jest gotowy na takie skoki światła.
miał swoją łazienkę, w jego pokujy było 2 drzwi.
chyba że to była by szafa, ale wątpie.
W opisie filmu jest napisane, że Dominik ma najładniejszą dziewczynę w szkole, lecz czy faktycznie był z tą swoją studniówkową partnerką? Ja odniosłam inne wrażenie... traktował ją jak zwykłą znajomą... i jeszcze fakt, że spytała go czy wie już z kim pójdzie na bal... Gdyby faktycznie byli razem to raczej by nie miała wątpliwości:P
Ok, zagram w twoją grę. Ty masz na zdjęciu 1/4 swojej głowy, czy to znaczy, że masz 1/4 mózgu?
Nie, to nie jest ta sama gra, ja jestem spostrzegawcza, Ty natomiast chamska :) Poza tym, to z całą pewnością nie jest 1/4. Miłej niedzieli.
Haha nieźle się tłumaczysz xD ja bym raczej stwierdziła, że ja mam poczucie humoru, a ty się czepiasz. Jakbyś nie zauważyła, to jest dyskusja na temat filmu, wiec jeśli nadal masz zamiar się czepiać, to na prv.