6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324652
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Jakie błędy w filmie udało Wam się zaobserwować?

użytkownik usunięty
themighell

w jednej z animacji avatar Dominika nie ma kolczyka w brwi...

ocenił(a) film na 8

Dominik korzystał z internetu bezprzewodowego (widać przy wyrywaniu kabli przez ojca router bezprzewodowy D-Link) natomiast przy zbliżeniu na jego laptopa podczas przebywania w sieci, kontrolka od wifi sygnalizuje, że wifi jest wyłączone.

Lekkie zboczenie, może dlatego zauważyłem ;)

ocenił(a) film na 8
morning_calm

jego nick raz był "dOmin!k" a potem już "dOm!n!k" haha no ale taki błąd to wątpie kto więcej zauważył ;)

ocenił(a) film na 10
angepisst

Twoje zboczenie @morning_calm powinno tez pozwolic ci zauwazyc ze dominik korzystal z sieci takze w szkole i w tym budynku gdzie zasnal a takze w samochodzie - wniosek - musial miec mobilny internet -> dlaczego nie mogl z niego korzystac po tym jak pieczynski wyrwal kabel z routera? :p

--
btw film, hmm zreszta i tak moja ocena jest niczym, ale jest pierwsza klasa - jak to nie dostanie zadnej nagrody za granica to nie ma po co w polsce robic wiecej filmow - pelna profeska ;)

Quim

trafnie ujęłaś ;) (chodzi mi o część drugą Twojej wypowiedzi)

Quim

może w firmie był bezprzewodowy z wolnym dostępem, a w okolicy akurat nie było w sąsiedztwie żadnego nadajnika albo nie miał do nich hasła. Nie wiem na ile to możliwe w Warszawie, ja mieszkam w mieście wojewódzkim i akurat na mojej ulicy jest taka "czarna dziura", że nie łapie albo bardzo słabo łapie sygnał z telefonii komórkowych, a sygnał z bezpłatnego nie dociera, zresztą do takiego też trzeba mieć hasło.

ocenił(a) film na 10
innertia

a zresztą niektóre sieci są na hasło, więc w firmie matki mógł znać hasło do sieci, w szkole także, a okolica podobno należała kiedyś do rodziny, więc następnych sąsiadów mógł mieć hen hen daleko ;)
i kontrolkę też zauważyłam, bo mam tego samego laptopa ^^

ocenił(a) film na 10
Quim

totalnie sie z Tobą zgadzam. Film pierwsza klasa ! :)

ocenił(a) film na 7
angepisst

oOo, to jedyne co zauważyłam ;)

ocenił(a) film na 9
angepisst

Zazwyczaj nie widzę błędów, ale ten z nickiem udało mi się wyłapać ;)

ocenił(a) film na 9
angepisst

też to zauwazyłam. pierwsze było "dOmin!k" a potem "dOm!n!k" :)

morning_calm

Wow, tak- to jest juz zboczenie! Gratuluje wnikliowsci ;)

ocenił(a) film na 9
themighell

ja nie zauwazylalam zadnych bledow film tak wciaga ze trudno jakiekolwiek zauwazyc, o ile sa jakies

ocenił(a) film na 7
themighell

kiedy Dominik rozmawiał z lekarką pod drzwiami kamerka Sylwii była włączona. w jednym momencie była od kamerki dalej i strasznie się śmiała a sekundę później była już blisko kamerki i siedziała w pełnej powadze ;)
nie wiem czy to efekt montażu czy może zdążyła tak szybko zmienić pozę ale to mi się najbardziej chyba rzuciło w kinie w oczy ;D

ocenił(a) film na 8
joannapoland

Te skypowe rozmowy Dominika i Sylwi były oszustwem, a mianowicie ta Sylwia była już wcześniej nagrana. Świadczy o tym symbol 'play' ( obrócony w prawo trójkącik ). ;D

cezarykotowiczek

Oj, chyba ci się coś pomyliło. Jakub w wywiadzie sam mówił, że gdy kręcili "skypowe" rozmowy, Roma była w drugim pokoju z laptopem.

ocenił(a) film na 10
Cathe

mogłabyś podać link do wywiadu?
z góry dzięki.

Cathe

Ja też proszę o link. :D

GirlEdyta

nie wiem czy Cathe pisała o tym wywiadzie, ale tu tez jest wzmianka o kręceniu rozmów z Romą.
http://film.interia.pl/gwiazdy/gwiazda/jakub-gierszal/wywiady/news/wywiad,26192, 1605866

madzja90

Tak, o ten wywiad mi chodziło ;)

themighell

Dziwi mnie to, że Sylwia od 3 lat była zamknięta w pokoju i nie było widać na jej włosach odrostów. Przecież nikt nie ma takiego naturalnego koloru ;)

ocenił(a) film na 10
Cathe

Prawdopodobnie blefowała przy Dominiku. W pewnym momencie widać że ona potrafi rozróżnić dwa światy- ten realny i netowy.

ocenił(a) film na 7
Cathe

skoro przeżyła 3 lata w zamknięciu to prawdopodobnie wychodziła do kuchni by coś zjesc albo rodzice przynosili jej posiłki pod drzwi, farbę do włosów tez mogła zamówic w sklepie internetowym a rodzice jej to dostarczyli.. takie chore sytuacje mogą na dłużej istniec tylko dzięki rodzicom czy innym współlokatorom którzy godzą się na takie zachowanie swojego dziecka czy bliskiej osoby i mu w tym w pewnym sensie pomagają.. bojąc się że odbierze sobie życie godzili się pewnie na jej warunki..

ocenił(a) film na 7
Cathe

to może zamówiła sobie na allegro farbe i kurier jej przyniósł ?:D

ocenił(a) film na 2
KaMiLA_xD_

A co, nie?

ocenił(a) film na 8
Cathe

Ona nie siedziała zamknięta w pokoju, tylko w domu. I nigdy z niego nie wychodziłą .

Cathe

To nie chodziło, o to, że trzy lata nie wychodzi z domu. To chodziło o to, że trzy lata, żyje w second life, w internecie, nie w rzeczywistości.

ocenił(a) film na 7
Cathe

ale to jak: nie wychodziła tylko z pokoju, czy z domu ?
no bo najbardziej mnie zaintrygował własnie ten fakt, bo najpierw mówi, że w ogóle z pokoju. na końcu, gdy z niego wybiega, to jej rodzice są w szoku, jakby ją pierwszy raz zobaczyli. a w jej pokoju były pudełka, talerze, resztki, no burdel po jedzeniu jednym słowem.
a po wyjściu z kina nurtowało mnie, jak oni się myli (bo Dominik na pewno z pokoju nie wychodził przez ten okres) - mieli przecież świeże włosy......jak się załatwiali ?

I o co, przepraszam, chodziło z tą jej 'maską' ? ja nie ogarnęłam tego wątku.

kiki222

Dominik miał kibel w pokoju widziałam drugie drzwi a co do Sylwii to nie wiem

ocenił(a) film na 8
themighell

Ja się w ogóle zastanawiam, jakim cudem rodzice wpadli na genialny pomysł wyłączenia internetu tak późno : P

ocenił(a) film na 9
themighell

W pewnym momencie zamiast "Disconnected" jest napisne "Disconnectet" :]

ocenił(a) film na 7
Tomek1993

eheheh :-) ja przy 1st ogladaniu nie wychwytuje takich niuansów ale następnym razem zwróce uwagę na to co piszecie ;-)

ocenił(a) film na 10
Tomek1993

oglądałam dwa razy, wczoraj po raz drugi i zawsze było Disconnected - specjalnie zwróciłam uwagę ;)

ocenił(a) film na 10
themighell

Jak On niby załatwiał potrzeby fizjologiczne?Bo jedzenie to wiadomo,że mógł zabierać sobie sprzed swoich drzwi!;)

ocenił(a) film na 7
KateStrawberry06

ktos juz o tym pisał, prawdopodobnie miał pokój z łazienką, w luksusowych mieszkaniach każda sypialnia ma połączenie bezpośrednio z łazienką... i podobno w jakiejś scenie widac otwarte drzwi od toalety..

ocenił(a) film na 10
jogobellla

No tak...Faktycznie,teraz mnie olśniło!Dzięki!:)Idziesz na ten "Sale Samobójców" jeszcze raz?

ocenił(a) film na 7
KateStrawberry06

chciałabym tylko trochę się obawiam, że znowu wpadnę w przygnębienie ;-)

ocenił(a) film na 7
jogobellla

też mnie ta łazienka zastanawiała, ale zauważyłam tam otwarte drzwi i to właśnie musiała być ona:) też się wybieram jeszcze raz na film, wtedy więcej się wyłapie;) ale też się boję go znów oglądać, bo już mi przeszło, a tak to znów tydzień myślenia;)

KateStrawberry06

3 lata bez witaminy słońca - D ? :D

ocenił(a) film na 7
olala95

kwitnąco nie wyglądała ;P

ocenił(a) film na 10
olala95

myślę że Sylwia to trochę nad wyraz mówiła. Jednak rozróżniała, świat realny z wirtualnym. Jakby siedziała w tej ciemnicy 3 lata, to by tak łatwo nie wyskoczyła na dwór- organizm nie jest gotowy na takie skoki światła.

ocenił(a) film na 7
KateStrawberry06

miał swoją łazienkę, w jego pokujy było 2 drzwi.
chyba że to była by szafa, ale wątpie.

ocenił(a) film na 8
themighell

W opisie filmu jest napisane, że Dominik ma najładniejszą dziewczynę w szkole, lecz czy faktycznie był z tą swoją studniówkową partnerką? Ja odniosłam inne wrażenie... traktował ją jak zwykłą znajomą... i jeszcze fakt, że spytała go czy wie już z kim pójdzie na bal... Gdyby faktycznie byli razem to raczej by nie miała wątpliwości:P

ocenił(a) film na 9
themighell

awatar Sylwii miał większy biust niż w rzeczywistości:P

terakena

haha dobre xD 10/10, też to zauważyłem ;]

terakena

Ty w ogóle nie masz avatara, to znaczy, że nie istniejesz?

ocenił(a) film na 9
baluk

Ok, zagram w twoją grę. Ty masz na zdjęciu 1/4 swojej głowy, czy to znaczy, że masz 1/4 mózgu?

terakena

Nie, to nie jest ta sama gra, ja jestem spostrzegawcza, Ty natomiast chamska :) Poza tym, to z całą pewnością nie jest 1/4. Miłej niedzieli.

ocenił(a) film na 9
baluk

Haha nieźle się tłumaczysz xD ja bym raczej stwierdziła, że ja mam poczucie humoru, a ty się czepiasz. Jakbyś nie zauważyła, to jest dyskusja na temat filmu, wiec jeśli nadal masz zamiar się czepiać, to na prv.

terakena

Toteż właśnie mówię, iż Twój komentarz nie wniósł niczego wartościowego do dyskusji o filmie, dlatego też się go czepiam. Pozdrawiam, za priva dziękuję.