6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324749
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Jakie błędy w filmie udało Wam się zaobserwować?

ocenił(a) film na 8
madzja90

wielki brat... !!!

choc chyba w fashion pisali ze mam kuby czyta w necie texty, so who knows... :P

ANTRACYT_

pozdrawiamy mamę.

ocenił(a) film na 10
madzja90

może gdzieś tu jest jego mama... kryje się pod którymś nickiem i bierze udział w tej żywej dyskusji ;D

ocenił(a) film na 8
sombra02

oj to pod ten portret psychologiczny pasuje mi tylko dealric :P z ta jej/jego wieczna checia do polemiki :P

noname22

http://www.mmtorun.pl/artykul/amant-ciacho-torunianin-322647.html
Zresztą ten artykuł potwierdza,że ludzie zaglądają na filmweb, bo niemalże jesteśmy tam cytowani:P

ocenił(a) film na 10
noname22

haha... poznaje niektóre cytaty. Pozdrawiamy twórców artykułu ;D

sombra02

myślę, że nie tylko tutaj czytają takie rzeczy więc nie koniecznie musiało to być stąd:)

ocenił(a) film na 8
madzja90

nie bylo.. artykul napisany zostal 2 /04... a temat artykulu o moherach wyszedl w tym tygodniu (czyli po 4tym).

p.s. tak tak ogladalam w dziecinstwie duzo sherlocka holmsa... stad te zdolnosci dedukcyjne :>

ANTRACYT_

Nie...chodzi o to ,że w artykule o wdzięcznym tytule "amant, ciacho,torunianin" autorka przytacza praktycznie między innymi moje pytania z forum Kuby,z wątku w którym udzielała się dziewczyna,która rzekomo chodziła z nim do liceum.

noname22

o rany, rzeczywiście xD

ocenił(a) film na 10
madzja90

http://www.filmweb.pl/person/Jakub+Giersza%C5%82-1100397/discussion/Sala+Samobój ców-1598440

z tego wątku zdecydowanie jest kilka cytatów ;)

ocenił(a) film na 8
sombra02

dzizas... ale temat. my przy nich uprawiamy sztuke wysoka normalnie :)

sombra02

o rany, rzeczywiście słowo w słowo. w sumie, w temacie o błędach filmowych nikt nie będzie szukał żadnych plot xD

ocenił(a) film na 8
madzja90

dokładnie... coraz bardziej podoba mi sie ta konspira :>>>>

ocenił(a) film na 8
madzja90

eee... no nie tak do konca... bo ktos na filmwebowej str kuby dodal link do tego tematu i podpisal ze tu jest duzo linkow... juz nie jestesmy tak anonimowi :P

ocenił(a) film na 10
ANTRACYT_

dzięki temu linkowi ja się tu znalazłam swoją drogą ;D
Mam nadzieję, że to wam nie przeszkadza? ;P

ocenił(a) film na 8
sombra02

hahah oczywiscie ze nie :) <hug>

w sumie link przyniosl nam "popularnosc", no ale moze nie do konca taka o jaka nam chodzilo :P szkoda ze fw nie ma zamknietych swiatow jak sala samobojcow... to by przynjamniej nie trzeba bylo sie martwic ze wielki brat pa3 :)

ANTRACYT_

ktoś nas zdradził ? :P

madzja90

o rany! it was me!! to ja wrzuciłam ten link ale kurde tylko i wyłącznie w słusznej sprawie, żeby sombra wiedziała gdzie szukać potrzebnych jej informacji:)
mam nadzieje, że nie będzie żadnej ekskomuniki ani nic z tych...

blaha_fw

a co do tego artykułu to autorka nie zadała sobie zbyt wiele trudu, wiadomo, że jak ktoś się chce czegoś o jakimś aktorze dowiedzieć, szczególnie polskim to w pierwszej kolejności wbija na filmweb, wątek Kuby nie ma zbyt wielu tematów jeszcze, więc nieciężko było znaleźć coś w miarę interesującego, poza tym przedstawiać nas jako piszczące małolaty to zwyczajne dziennikarskie uproszczenie mające na celu tylko podbicie atrakcyjności tekstu i dopasowywanie "faktów" na siłę
no bo powiedzcie same, czy my, prawie wszystkie już w dwudziestych latach naszego życie nie uprawiamy tutaj dyskusji o atrybutach Jakuba na naprawdę wysokim poziomie??:) to, że nie ma żadnych wypowiedzi zaczerpniętych z tego tematu chyba najlepiej o tym świadczy:)
a tak na serio to nie uważam, żeby pytania noname o Kubę były jakąś histeryczną próbą wyciągnięcia informacji, poprostu podane zostały w złym kontekście i tylu:)

blaha_fw

oczywiście w ostatnim akapicie chodziło mi o to, że NIE były ale nie da się zedytować postu:(

blaha_fw

nikt nikogo nie ekskomunikuje:D
masz rację, czy to pisałby ktoś w wieku 20 czy 30 lat, dla nich i tak to będzie nastolatka, która zabujała się w aktorze.

ocenił(a) film na 8
noname22

"Śliczny, tylko schrupać! " - ej no to jest jawne nawolywanie do kanibalizmu ;DDDDD

madzja90

Jako,że tutaj zapodajemy różne linki,dla tych którzy może nie czytali
http://www.muslimagazine.pl/pdf/Musli_1_2010.pdf
artykuł o Kubie-bardzo fajny:)

ocenił(a) film na 8
noname22

super... dzieki. naprawde fajny

to ja dorzuce cos... i zeby nie bylo jest o sali :P - pewnie czytaliscie... no ale jak nie to smacznego :)
http://www.gazetakrakowska.pl/magazyn/375893,krakow-daje-mi-pozytywnego-kopa,id, t.html#material_2

ANTRACYT_

Achhhh! W maju! W moje urodziny! Najlepszy prezent! Będę cały czas oglądać i się dobijać, a do tego cały czas powtarzać "Witam Cięę w Sali Samobójców, Dominik"! Ha! I płakać na scenie śmierci..i nauczę się WSZYSTKICH dialogów na pamięć! Yeah! :P

GirlEdyta

Co w maju? Wychodzi dvd? Ominęło mnie coś?...

ocenił(a) film na 10
noname22

hłe hłe jestem z Torunia, ale chodzę do konkurencyjnego liceum :P
i od razu jak się dowiedziałam, że Kuba, że Trn, to zaczęłam szperać, ale tylko znalazłam jakąś wzmiankę o tym artykule, a Twoje linki Antracyt mi nie działają ;< (w sensie te, dotyczące tego artykułu, ze strony Nowości)

+ nie chce brzmieć niegrzecznie, ale Antracyt - mogłabyś włączyć sobie sprawdzanie pisowni i poprawiać błędy ortograficzne? bo aż mnie boli jak niektóre czytam... ;)

ocenił(a) film na 8
MichauW

no moglabym... ale podobnie jak kazik jestem rewoucjonista i protestuje przeciwko gramatyce polskiej :PPP <a tak powaznie to jak sie tak samo wymawia "h" i "ch", czy "ó" i "u" to po co sie bawic w dywersyfikacje?)

co do linkow... to proche wyzej poruszylismy temat skasowania ich przez blizej nie okreslona osobe, ktora najprawdopodniej nas tu pokatnie odwiedzila... :/

ANTRACYT_

ach to już kumam, o co chodziło z tymi PR-owcami xD

madzja90

Z drugiej strony szkoda,że forum Kuby na fw jest praktycznie martwe, skoro wszystkie dyskusje toczą się tutaj...no ale konspira musi być xD

ocenił(a) film na 10
noname22

Nie zaśmiecajmy zbytnio forum Kubie, żeby nie było, że ma same niedojrzałe, piszczące fanki rodem z plotka, kotka itd. ;D

sombra02

ale w zamian zaśmiecamy forum o Sali:P i wypraszam sobie, piszczącą fanką nie jestem, o! :P

ocenił(a) film na 10
madzja90

wiem, że nie jesteś, ja też nie jestem. Ale chociażby w tym artykule napisanym przez jakąś babkę z Torunia tak zostałyśmy nazwane, więc proponuje zostać w konspiracji. ;)

sombra02

a może nic tu ciekawego nie wyczytała, jakby ktoś rzucił "KOCHAM CIEE" to by od razu nas znaleźli xD

sombra02

Zostałyśmy nazwane "nastolatkami",ciekawe po czym ta pani wnosi,że tak jest, bo ja np nastolatką już nie jestem. Przecież w tamtym temacie z którego wzięła cytaty była kulturalna wymiana poglądów i informacji;D wtf....

ocenił(a) film na 10
ANTRACYT_

ale skoro jesteś po studiach, nie wiem czy I czy II stopnia, to jakiegoś poziomu wykształcenia się oczekuje. i skoro tak się buntujesz to "poszedłabym" i "kupilim".

ocenił(a) film na 8
MichauW

magisterskie skarbie... niestety w przeciwienstwie do ciebie pracuje w jezyku language a po godzinach smigam w jezyku sprache wiec w d---- mam czy moja pisownia po polsku na fw imponuje komukolwiek :P mam nadzieje ze jestes chociaz studentem polonistyki (bo jesli nie to naprawde widze u ciebie niezdrowe zboczenie :) zreszta pogadamy jak w jakims obcym jezyku bedziesz smigac tak jak ja po polsku :PPPPPPP

p.s jesli komus jeszcze przeszkadza moja dysleksja to bardzo przepraszam... nawet ANTRACYT nie jest idealna :))))))))

użytkownik usunięty
themighell

Ludzie, a powiedzcie mi, dlaczego:
>kiedy Dominik wchodzi po raz pierwszy do SALI, jest tam mnóstwo "osób" na dyskotece
>ale przez cały film później przewija się tylko określona garstka
To chyba miała być jakaś zamknięta społeczność, więc rozumiem czemu tak mało. Ale ta dyskoteka?
Czy może ci wokół Sylwii to byli tylko takie VIP?...
Dzisiaj mnie naszło i nie rozumiem.

ocenił(a) film na 10

Wydaje mi się, że ta dyskoteka to było takie jakby bardziej 'publiczne' miejsce. Później o ile się nie mylę jak Dominik chce wejść w tą 'grę' wpisuje podgrupę (taką jakby lokalizacje czy coś) - sala samobójców ;))

użytkownik usunięty
sombra02

Brzmi to bardzo logicznie. Że SALA jest częścią czegoś. No w sumie. Nawet nie wpadłam xd
Jeja, ależ jestem ograniczona! :D

myślę, że właśnie chodzi o to, że do Sali mieli wstęp tylko nieliczni. a gra jak gra, miała wielu użytkowników. w którymś tam wywiadzie nawet Kuba mówił, że jak sam grał w to Second Life czy jakoś tak, to było tam coś takiego jak "VIP suicide club". więc Sala Samobójców była na takiej samej zasadzie :)

madzja90

Tak sobie czytam wasze posty i stwierdzam, że niektórzy z was przychodzą do kina żeby szukać błędów, które szczerze mówiąc o niczym nie świadczą ;) . Też zauważyłem że raz jest dOmin!k a raz dOm!n!k, ale szczerze mówiąc - no i gówno z tego.

rpd0

ale chyba nikt nie mówił, że o czymś świadczą. mnie tam też nie przeszkadzają błędy w stylu "i" zamiast "!", nawet tego nie zauważyłam.

użytkownik usunięty
madzja90

Zauważyłam to dopiero tutaj właśnie, a dopiero potem skojarzyłam moment w filmie :D

Włosy zauważyłam niedojrzałe. Oczekuję u wszystkich wzmianki o cytatach. Pani tylko przeszkadza. Szkoda...

użytkownik usunięty
oliwka_w_smaku

Słucham....?

Natknęłam się gdzieś na dosłownie kilka sekund ze sceny w wodzie i... Nawet nie wiem jak opisać jakie uczucia u mnie wywołuje. Piękna po prostu. Się utwierdzam w tym przekonaniu za każdym razem jak widzę jakiś jej fragmencik.

ocenił(a) film na 7

Ja zazwyczaj na takich scenach oczy zamykam i krzyczę FUUUU!!! Ale ta była piękna i wyjątkowo mi się podobała :DD

Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale w gazetce SUKCES jest krótki artykuł o Kubie i fajne zdjęcie, niestety tylko jedno ;( Okładka i artykuł:

http://img857.imageshack.us/i/dsc04744.jpg/

http://img194.imageshack.us/i/dsc04743gw.jpg/

Sorry za jakość, ale nie miałam ze sobą aparatu i robiłam zdjęcie "na szybko" bo Pani kasjerka się na mnie czaiła ;/
Gazeta kosztuje niecałe 7,- :))

ocenił(a) film na 8
XxChocolateFactoryxX

dzieki... czy mi sie wydaje czy to jest czerwona marynarka.. bo jesli tak to w polaczeniu z tymi wlosami mamy dosc mocle zeby nie powiedziec łopatologiczne nawiazanie do dzejmsa dina :) oblukam jutro w empiku oco sie rozchodzi.

p.s. oblukalas moze aktykul ?? cos ciekawego pisza??

ocenił(a) film na 7
ANTRACYT_

Marynarka jest pomarańczowa ;)
Nie zdążyłam nic przeczytać, nie miałam zbytnio czasu ;/
Tylko zdj. w pośpiechu zrobiłam.