Nie zdołałam zobaczyć całego, był poprostu stratą czasu...
Chłopak gejo - emo.... Kolejny słaby żart...
Nie wiem kto tak wysoko ocenił ten film, mogę sie jedynie domyślać że to jakieś emowskie dzieci... (oby)
zauważ zoofil, pedofil, nekrofil itp. mają taką samą końcówkę... bo są to niedopuszczalne dewiacje seksualne lub inaczej parafilie. zaś słowa: gej, lesbijka, homoseksualista brzmią normalnie. hetero czy homo - seksualista, więc bycie gejem to nie jest żadna dewiacja czy też choroba, jak niektórzy twierdzą. czasem wystarczy przeanalizować słowa i ich pochodzenie, żeby odpowiedzieć sobie na pewne pytania.
tu nie chodzi o końcówkę. Są fetysze i dewiacje, a bi, homo to dewiacja, co nie znaczy że jestem nietolerancyjna albo homofobiczna. Lubię nazywać rzeczy po imieniu. Nikt mi nie wmówi że malina to to samo co truskawka. O tym że sodomia została wypisana z rejestru chorób psychicznych i dewiacji nie zadecydowało badanie, tylko głosowanie i przeważyła nieznaczna ilość głosów. Tak samo jak nikt mi nie wmówi że homofobia to nienawiść- fobia dotyczy panicznego, niewytłumaczalnego strachu.
fobia rzeczywiście dotyczy panicznego strachu, np. arachnofobia, ktoś panicznie boi się pająków dlatego je rozdeptuje, zachowuje się wobec nich agresywnie żeby walczyć z własnym lękiem. tak wiele przykładów można jeszcze podać w tym miejscu... homofobia to nic innego jak strach przed homoseksualistą. jeżeli człowiek boi się czegoś lub kogoś, staje się wobec tego agresywny. homofobami są ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o homoseksualizmie i boją się np. że podając rękę osobie homo "zarażą się tą chorobą".
człowiek który ma arachnofobię ucieknie od pająka z krzykiem. prosiłabym o źródło dlaczego mam nie uważać homoseksualizmu za dewiację. Jeżeli znajdziesz takowe ja zacznę szparać w necie- na pierwszysch stronach nie wyskakuje a gazety nie mogłam znaleźć, ale jeszcze poszukam. ten argument z podawaniem ręki chyba wzięłaś z sufitu XD hahahaha nie uwierzę że są jeszcze na tym świecie tacy zacofani ludzie.
najprostsze z możliwych źródeł:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia
zachęcam do lektury
o pająkach to akurat wiem z doświadczenia. na studiach mieszkała ze mną dziewczyna, która cierpiała na arachnofobię. za każdym razem gdy tylko zobaczyła pająka owszem piszczała, ale przy tym rzucała w niego czym się dało, wiele razy tłukła butem o ścianę żeby zabić bezbronne stworzenie. co było najlepsze, ta dziewczyna studiowała weterynarię. a to o podawaniu ręki ciotka mi opowiedziała, bo ma znajomego geja i właśnie jemu nie chciano podać ręki w obawie przed zarażeniem.
śmiało stwierdzę że twoja współlokatorka nie miała arachnofobii... i to ja zachęcam do lektury źródła które mi podajesz- pisze tam o tym głosowaniu, które nie było oparte na żadnych badaniach naukowych. I proszę mi wskazać dowody na to że się mylę co do homofobii.
"co nie znaczy że jestem nietolerancyjna" - ależ jesteś i żyjesz w zaprzeczeniu.
Nadmiernie racjonalizujesz, za mało się starasz o uczciwość względem samej siebie
Ależ nie jestem! Za to ty jesteś tolerancyjnym luydzikiem spod znaku "nienawidzę nietolerancyjnych" czyli najbardziej konformistyczną odmianą tęczowych nastolatków w dredach. Gubisz się w papce którą serwuje ci tolerancyjna polityka miłości do wszelakiej patologii, wypaczeniu i głupocie. Postaraj się trochę racjonalizować swoje odczucia i obserwacje a może wtedy obraz współczesnego społeczeństwa i współczesnego świata przestanie być zasnuty mgłą niewiedzy, populistycznej papki i oczopląsu wynikającego z zagubienia i szukania właściwej ścieżki. Katpro, bądź uczciwe wobec siebie i przyznaj że piszesz blablabla. życzę wejrzenia w głąb siebie i przeczytania kilku opracowań naukowych w tym chociaż podręcznika do biologii, zmarszczenia zwojów mózgowych i czoła a wtedy być może(?) wysnuje się z tego czegoś warta myśl....
takie komentarze na temat filmu, którego się nawet nie obejrzało do końca, świadczą tylko o ograniczeniu i głupocie autorki.
Co z resztą potwierdzają oceny innych filmów.
Dobrze. Oceniłam ten film tak, ponieważ nie lubie patrzeć jak chłopcy ocierają sie o siebie i szczytują to po pierwsze, po drugie nie lubie gdy sie całują ------> o ile moge to tak nazwać.... Tak więc jak już wspominałam wcześniej (jakieś 10 razy) TO MOJA OCENA! I mam do niej prawo....
A i obrazając mnie nic nowego nie wymyśliłeś xD! To juz było, musisz się lepiej postarać :P
A ja mam prawo do ustosunkowania się do ocen na temat filmu podobnych do twojej. To smutne ,że są forumowicze, którzy oceniają cały film oceniając tylko jednominutowy fragment. Tak to jest smutne, że są takie osoby wśród nas...tak to smutne.
To jest moja ocena i mam do tego prawo, a ty oceniaj po swojemu, ale to jest smutne, że niektórzy oceniają w tak pokraczny sposób jak ty.
do każdej oceny masz prawo, jeśli film obejrzysz.
Trzeba było zamknąć oczy, gdy chłopak szczytował HOMOFOBIE, bo w tym momencie wątek homoseksualny się kończy, czyli na samym początku filmu. nie doszłaś zatem nawet do połowy, nie masz pojęcia o co w filmie chodziło,, a oceniasz go nisko tylko i wyłącznie ze względu na taki wątek. Czyli nie, nie masz prawa do takiej oceny.
Mam się lepiej postarać? A co to jest konkurs na to, kto lepiej zagnie głupiutką nastolatkę?
Hehe, kolejne dziecko używające ukutego w zoofilskiej unii pojęcia "homofob". Masz inne zdanie o normalności - jesteś homofobem. Jej homofobia jest na pewno zdrowsza niż łupanie się dwóch kolesi w dupę. Ale dla Ciebie to pewnie przejaw normalności.
do odmiennego zdania masz prawo. do szerzenia nienawiści wobec kogoś, tylko z powodu jego odmienności seksualnej - nie. a już na pewno nie ma prawa oceniać filmu, nie oglądając go nawet do połowy, a opinie wydając tylko na podstawie jednego z wielu jego wątków...to jest homofobia w czystej postaci, nie inne zdanie o normalności.
Uhm, tylko że dla "postępowców" odmienne zdanie to szerzenie nienawiści. Swoją drogą co jest takiego postępowego we wkładaniu penisa w odbyt drugiego faceta ?
nie, dla postępowców odmienne zdanie to nie jest jeszcze szerzenie nienawiści.
a w którym momencie filmu ktoś wkłada, bo nie rozumiem po co o tym piszesz?
nikt tobie do łóżka nie włazi i nie komentuje tego, jak, z kim i gdzie uprawiasz seks, dopóki nikogo nie krzywdzisz, więc nie wiem po co się zaglądać do łóżka geja i komentować.
może całą swoją nienawiść wobec homoseksualistów powinniście przenieść na gwałcicieli i pedofilii.
Jakoś ciężko się oglądało ten film bo momentami był żenujący, ale Gąsiorowska nawet nieźle zagrała... Co do Gierszała/Santorskiego to już sam nie wiem czy aktor czy postać działała mi na nerwy w każdym razie zakończenie filmu w sam raz... :D
ten film był dla Ciebie stratą czasu dlatego że go nie rozumiesz, obejrzyj cały ze zrozumieniem to nabierze wartości
Już wam tłumaczyłam i nie mam zamiaru powtarzać tego 10 razy...... Mówcie co chcecie i tak mnie to nie rusza :P
Nieźle Maczek, dyskusje wywołałaś piękną :D Film muszę obejrzeć w takim razie :P Co do preferencji seksualnej człowieka mam to gdzieś, obchodzić się z tym nie powinni publicznie nawet dla ich własnego dobra . Dziecka raczej bym im odmawiał, nie w tych czasach, nie tutaj, skrzywdzą je po prostu, albo po prostu większość społeczeństwa, na jedno wychodzi. Komentarze wulgarne albo opisujące siebie albo kogoś ja taki i owaki całkiem nie potrzebne nikogo to nie obchodzi, o nie tolerancji już nie wspomnę, dajcie spokój już Krzysiowi, chociaż to i tak nie pomoże. Widziałem tam jakiegoś przyszłego wojskowego nicku nie pamiętam wypowiedzi całkiem całkiem nie wliczając wulgaryzmu i uprzedzeń, który pławi się albo wręcz lubi wojnę, agresję, zabijanie. Widocznie nie był na wojnie, takich oficerów nie chciałbym mieć, raczej inteligentnego, opanowanego, wyszkolonego do sytuacji która może być. Agresja czy zabicie musi być ostatecznością. Ale za to pasuje do przyszłego mordercy, rzeźnika , jako przysłowiowe mięso armatnie może jeszcze , tak czy siak kilka zawodów jeszcze się znajdzie :D Co jeszcze rzuciło mi się w oczy?? kilka osób lubi się pokłócić, kilku po wyżywać się na gejach, kilku obrońców, kulturalna i tolerancyjna SatineNic :) I Krzysiu też daję rade, chociaż ma trudne zadanie :P
Tak o to Maczek, jestem częścią twojej rozpoczętej dyskusji :D
nie mam nic do gejów czy emo. Ale film tak czy tak nie jest fantastyczny CHOCIAŻ wiem, że młodzieży się raczej podoba... Jest mało realistyczny, a ludzie biorą to jako prawdę.
Film po obejrzeniu przez niegłupią młodą osobę może przestrzec przed niepewnymi znajomościami zawieranymi w necie, także dla myślącej osoby która potrafi trafnie wyciągać wnioski może pewną wartość stanowić. Zgadzam się co do twojej opinii że homoseksualiści nie powinni w miejscach publicznych obnosić się ze swoją orientacją - jest to co najmniej niesmaczne, podopieczne Safony zresztą także.
Film po obejrzeniu przez niegłupią młodą osobę zostanie podsumowany gromkim <hahaha> i myślą "ja pierdziele co za chwytne i oczywiste banały!". Nie zgadzam się z opinią że homoseksualiści powinni w miejscach publicznych nie obnosić się ze swoją orientacją- przecież są kluby specjalnie do tego przeznaczone, a to jest też miejsce publiczne. Natomiast jeżeli chodzi o ulice i miejsca raczej odkryte, uważam że nie powinny być miejscem dla kogokolwiek( heteroseksualistów, homo/bii/zoo/pedo/kapro itd.) do pokazywania swoich preferencji seksualnych
Mhm, takie jest twoje zdanie - każdy ma prawo do własnego. Takich klubów także powinno nie być aby zaraza się nie szerzyła a tych co umieściłeś w nawiasie(oprócz osób heteroseksualnych) nie powinno nazywać się mianem człowieka - są to pewne formy dewiacji, odchyłów i zezwierzęcenia.
ależ to są ludzie, tylko mają wadliwie działające mózgi. Co nie znaczy że nie są ludźmi. Jeżeli nie, to wg. ciebie do jakiego gat. należą?
A człowiek chory na schizofrenię nie jest człowiekiem? Tak samo jak ten chory na ADHD?
Z mojej strony wszystko, jeżeli masz ochotę z kimś popisać poszukaj jakiegoś innego internetowego interlokutora.
nie chciałam z tobą pisać ( gdybym chciała podłanczałabym się do ludzi na gg albo wchodziła na czat) chciałam po prostu sprowokować cię do myślenia...
Ok. jeśli jesteś heteroseksualną nieźle prowadzącą się dziewczyną/kobietą jako męski facet ustąpię twojemu tokowi rozumowania jako niewieście i napiszę że świetnie mnie sprowokowałaś do myślenia. Mam nadzieję że jesteś z siebie usatysfakcjonowana. Zobacz "Ateno" - nawet nieco nagiąłem dla ciebie napisane w powyższej kolumnie słowo. Paka.
Dokładnie wiem o czym mówisz. Internet narzuca nam już pewne konwenanse w rzeczywistości, wkracza na płaszczyznę naszych stosunków między ludzkich i sprawia że z najbliższymi osobami, rodziną widujemy sie sporadycznie ale za to właśnie te chwile doceniamy najbardziej bo możemy uciec na moment od tego wirtualnego świata.
Jeżeli uważasz pseudo "vincento" że filmweb jest frajerskim portalem po jakie licho nadwyrężasz sobie paluszki ?