PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572325}
6,5 39 tys. ocen
6,5 10 1 38705
5,4 18 krytyków
Savages: Ponad bezprawiem
powrót do forum filmu Savages: Ponad bezprawiem

dać Stone-owi temat o dragach to na pewno wyjdzie z tego niezłe ziółko :-) Fajnie się go oglądało. Aktorsko bardzo pozytywnie, zaskakująca Hayek, Travolta to juz klasyka, młodzi też wypadli pozytywnie, ale to co zagrał Benicio Del Toro (ten akcent!!) to po prostu mistrzostwo świata, świetna kreacja bad madafakera, po prostu zmiażdżył wszystkich i ,,ukradł,, wszystkim film. Jego rewelacyjna gra po prostu wylewa się z ekranu. Śmiem nawet stwierdzić, że to młodszy brat Tonego Montany z Scarface :-) bo pierwsze skojarzenia miałem z tą postacią.

Johner

Absolutnie mam te same wrażenia, film po prostu wchłania się z wielką przyjemnością. Nie mogę jak na razie nigdzie znaleźć informacji o przyszłych planach filmowych - wspaniale prezentującej się aktorki jaką jest - Blake Lively , będę wdzięczny za informacje na ten temat !

Johner

Również się zgadzam. Był rewelacyjny. Wszystkie najlepsze wątki - tylko z jego udziałem:)

ocenił(a) film na 10
Johner

Benicio rozpieprzyl ten film na lopaty :D jest poprostu mega! Pozstaci Lado nikt by lepiej nie zagral! Nikt by lepiej sie nie wpasowal w tego skurczybyka jak Benicio w dodatku z ta swoja uroda... Taki zly sku*rwysyn ale jak sie na niego przyjemnie patrzylo :D z pewnoscia obejrze jeszcze raz ten film, dla samej roli Benicio :D <3. Jest taki meski i ten jego akcent... No ale w koncu skads to ma :D. Co do "reszty" filmu - fajny bo kolorowy, egzotyczny, ogolnie rzecz biorac SLICZNY, w momentach gdzie oczywiscie nie ma jakiejs krwawej rzezni... Co do tych mlodych aktorow i samej Blake, troche mnie ona zloscila i oni tacy jakis przerysowani, choc ta opowiastka o 3kacie moze i ciekawa, choc raczej takie cos w realu pewnie jest rzadkie albo malo prawdopodobne... Podobala mi sie postac Eleny. Salma zasluguje rowniez na pochwale, ogolnie lubie aktorow z tym "mexykansko-hiszpanskim" akcentem :D. Swietnie sie ich slucha i czasem mozna naprawde sie posmiac, choc moze sytuacja w filmie wymaga np powagi... Dla mnie swietny flm, dalam 9 bez zalu. Poprostu mnie sie spodobal a zwlaszcza Benicio :) :D

malaindianeczka

opinia malaindianeczki , nic dodać - nic ująć !!!

ocenił(a) film na 10
pan_puzon

;) w koncu dalam 10 po dluzszych przemysleniach... Tak w zasadzie, moze i dlugi byl ten film, jak niektorzy twierdza, ale i tak majstersztyk... Normalny czlowiek by sie pogubil po 30 min krecenia zdjec :P ;)

malaindianeczka

....chodzi o rekwizyty jakie cała ekipa filmowa miała do dyspozycji na planie zdjęciowym ?!... he he !.. Filmów oglądam na ogół dość sporo, rozmaitości, przebieram w różnych gatunkach - "nie przepalam" filmów o trawie !!! Wprost nie znoszę ich. Serio mówiąc i niestety szkoda że tak się dzieje, w tym roku żaden z obejrzanych przeze mnie filmów nie był tak rewelacyjny ! Jestem pewien jednak że worek z dobrymi pozycjami wkrótce się rozpruje ! zawsze tak jest... !

ocenił(a) film na 5
Johner

WITAJ! Ogladajac SAVAGES odnioslem wrazenie ze DEL TORO powinien za te role dostac OSCARA bo zagral lepiej niz w TRAFFIC za ktory jak pewnie wiesz OSCARA dostal... Aktorsko chyba powalil w tym filmie wszystkich... Szkoda ze czesto pajace dostaja OSCARA za role 2 planowe a prawdziwe perelki nie...