Wiem, że w dzisiejszych czasach takie komputerowe bajeczki są na topie, lecz jakoś nie uważam ich za dobre. Niewiele mają w sobie wartości, no, może od czasu do czasu błyszczą zarówno humorem jak i przekazują coś mądrego. Czy Shrek jest taki? Wielu bawi. Ma drugie dno. Starsi widzowie śmieją się także z podtekstów. Jednakoż osobiście nie gustuję w tego typu produkcjach. Wychowywałem się na innych bajkach, może dlatego nie rozumiem zachwytów nad nowymi produkcjami Pixara itp.
Shrek jest dla mnie jednym z najgorszych, jakoś wnerwia mnie ten ogr i humor zawarty w tym niby hicie. Cóż, kto co lubi...
Cieszę się, że znalazłam kogoś, kto uważa podobnie jak ja.
Wkurza mnie ta bajka, jest trochę ordynarna...
Ja również uwielbiam bajki Disneya, które coś przekazują maluchom...
"Shrek" i tego typu bajeczki mogą bawić, mogą dawać dużo satysfakcji, mogą też czasami (tylko czasami) uczyć, ale jest też druga strona medalu - często są ordynarne, jak napisałaś, no, może trochę przesadzam, ale jeśli porównać rozwrzeszczaną bajkę "Shrek" do, powiedzmy, Myszki Miki czy innej bajki Disney`a, i zapytanie która bajka jest pouczająca, bez przemocy, taka dla dzieciaków, odpowiedź jest prosta. Sam wychowywałem się na takich bajkach, a to co teraz dają w telewizji, zakrawa o ponury żart.