PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231549}

Simpsonowie: Wersja kinowa

The Simpsons Movie
2007
7,3 73 tys. ocen
7,3 10 1 72773
7,0 23 krytyków
Simpsonowie: Wersja kinowa
powrót do forum filmu Simpsonowie: Wersja kinowa

Lubię Simpsonów, choc nie miałem za dużo okazji w życiu by ich oglądac. Żarty są na bardzo dobrym poziomie, a niektóre wręcz genialne, np. te nawiązujące do serialu (zapowiedzi programów telewizji Fox, czy "ciąg dalszy nastąpi"). Niestety dubbing jest raczej średni (ale w sumie wiadomo że nie da się zastąpic głosów z serialu), a tłumaczenie jest raz niezłe, raz gorsze. Np. jak Homer grał w tą grę parodiującą GTA, to po co to przetłumaczali? I tak kto zna GTA będzie wiedział o co chodzi, a co ma tytuł "O dwóch takich, co ukradli morsa" (w grze w filmie chodziło się morsem) wspólnego z tym w co grał? Dajcie spokój. Scenariuszowo jest dobrze, tylko mały minus za to że nie pokazali co się stało ze świnią. Duży minus dla Multikina, bo nie było wersji z dubbingiem (kiedyś to był Shrek 2, HP i Czara Ognia i Opowieści z Narni). Chyba po prostu mało ludzi chodziło na takie wersje, ale w przypadku Simpsonów podejrzewam że byłoby odwrotnie. Póki co bawiłem się nieźle, ale miałem trochę większe oczekiwania. Daję 8, choc gdybym obejrzał w orginale, ocena może była by większa.

I jedno pytanie. Czy w napisach były jeszcze jakieś scenki? Była ta z Panem Burnsem i Tomem Hanksem, ale dalej nie patrzyłem.