PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231549}

Simpsonowie: Wersja kinowa

The Simpsons Movie
2007
7,3 73 tys. ocen
7,3 10 1 72773
7,0 23 krytyków
Simpsonowie: Wersja kinowa
powrót do forum filmu Simpsonowie: Wersja kinowa

ja daje 9 jednak nikomu nieuda sie zrobic filmu tak zeby bawil przez 90 min!! moim zdaniem bylo tylko pare motywow z kturych warto sie posmiac a tak to stanowczo wole serial jwst wiecej zabawy:)

użytkownik usunięty
Z_Piotr1985

Bałem się, że może być niewypał ale na szczęście miłe zaskoczenie. Serial lepszy ale film również trzyma poziom. Świetna zabawa.

ocenił(a) film na 5
Z_Piotr1985

Wiem, że tym co napisze ześle na siebie zgryźliwe [oby tylko] uwagi ortodoksyjnych fanów Simpsonów, ale film oceniłem na 5.
Czemu ? - A no już spiesze z odpowiedzią.
Film trzyma poziom jednak żarty w nim zawarte nie zawsze, z tego co pamiętam były może z 3 sytuacje w, których wraz ze znajomymi się zaśmialiśmy, reszta to taki filler, żeby tylko wypełnić film "czymś śmiechowym".
Obraz ciekawy, na tle animacji np. z Pixar, miło obejżeć cel-shealding, na ekranie, podobnie jak nieco proste [ale zaskakująco dobre] sylwetki ludzi ze Spingfield .
Na plus filmu można zaliczyć [to również kwestia gustu] dźwięk.
Po obejżeniu filmu odniosłem wrażenie jakbym oglądał zlepek żartów wprost z Ameryki, w filmie, który dość przewidywalny.
Rozumiem, że to co pisze to swego rodzaju obelgi dla fanów Simpsonów.
Jednak ja to tak czuje, nie oczekiwałem po filmie jakiś wywyższających morałów, ani mądrości płynących z tej historii.
Oczkiwałem dobrej zabawy.
Takową otrzymałem może w 1/5, i to za sprawą kilku żartów.
Reszta filmu kuleje.
Nie wiem jak jest z serialem, bo nigdy go nie oglądałem jednak kolega, który to robi na okrągło mówi, że Simpsonowie tacy właśnie sa - przewidywalni.
Ja uznałem to za wadę, on za zaletę. Nie wiem, który z nas się myli, ale to kwestia gustu.
Na żaden film nie jest szkoda 15 zł, dlatego też nie żałuję prawie półtora godzinnego seansu.
Spodziewałęm się więcej, nie dostałem - trudno.
Daje 5/ 10 bo oglądało mi się go nie lepiej niż jakąkolwiek inną schematyczną i oklepaną komedie.
To wszystko co chciałem napisać.

ocenił(a) film na 9
michaki999

Czy narażasz się na obelgi? Chyba nie, przecież nie wszystkim może podobać się styl humoru jaki jest zawarty w Simpsonach, a jest on specyficzny. Ja osobiście taki humor lubię, to też jestem fanem rodzinki Simpsonów i mieszkańców Springfield:D Wszystko jest kwestią gustu, jeden uzna ten typ humoru za beznadziejnie płytki, a drugi będzie się z tego śmiał, ot co.
moja ocena filmu 9/10
pozdrawiam