PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963383
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Dziś oglądałam

ocenił(a) film na 10

i już wiem dlaczego ten film jest na 1 miejscu.

ocenił(a) film na 9
Gertie_2

dokładnie tak samo jak ja, dzisiaj pierwszy raz go oglądałem, wiele od niego oczekiwałem po komentarzach i po wysokiej ocenie i niezawiodłem się, suuuper film, czy najlepszy jak dla mnie ? hmmm nieiwme napewno jest w ścisłej trójce: Skazani, American Beauty, Forrest Gump

ocenił(a) film na 9
Michallus

dla mnie czworka wspanialych to: skazani na shawnshank, zielona mila, v jak vendetta i swieci z bosotnu :]

ocenił(a) film na 10
Gertie_2

film obejrzałam wczoraj, zwykle nie lubię filmów o takiej tematyce ale ten był po prostu świetny!! ponad dwie godziny oglądania ale naprawdę nie nudzisz się ani przez chwile!! Polecam każdemu !!

ocenił(a) film na 10
lily_90

Na przykład dlatego, że pomimo względnego braku akcji napięcie jest niesamowite, a sam film- podobnie jak drugi ulubiony w tej "kategorii", czyli "Zielona Mila" przekazuje potężne emocje i przesłanie w pozornie prostej fabule. Zanim ocenisz film, pomyśl:
Co ty byś zrobił/a na miejscu bohatera, po prawie 20 latach niewoli i poniżania...? Większości zabrakło by siły i wiary...

ocenił(a) film na 10
Gertie_2

Ja oglądałem go dawno temu, ściślej ujmujac dwa razy i nie rozumiem dlaczego jest on na pierwszym miejscu. Film nie jest specjalnie wybitny, co prawda posiada bardzo dobra obsade, ale bez przesady widziałem zdecydowanie lepsze obrazy. Pierwsze miejsce to za wysoko pod nim jest IMO wiele lepszych filmów.

Nie powiem fajnie sie go ogląda, ale bez przesady to nies jest najlepszy film na świecie( wiem, ze to jest opinia użytkowników filmwebu, ale mimo wszystko )