PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963177
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Film bez duszy.

użytkownik usunięty

Film do bolu rzemieslniczy. Wspaniale, idealnie zrealizowany, jednak zupelnie pozbawiony
jakichkolwiek przeblyskow geniuszu. Idealna technicznie (pod wzgledem scenariusza, rezyserii)
nijakosc.

paulinka2213

Lepsza od twoich wyobrażeń - uściślam - bardzo wątlutkich. :P

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Nawet nie masz pojęcia jak głębokie są moje wyobrażenia na Twój temat. Raczej nie zechciałbyś ich poznać.

paulinka2213

Są mi obojętne. Ale doceniam starania.

Trochę się zastanawiam paulinko - co by wynikło z Twego kontaktu z moim kinem. Hmm.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Mi obojętne jest natomiast to co Ty doceniasz, a czego nie i szczerze nie interesuję mnie Twoja ciekawość, ani "Twoje" kino.

paulinka2213

Wiadomo, jesteś jeszcze na to za mała. A może i w ogóle się nie nadajesz na moje trudne filmy. :P

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Cóż, bywa.

Miłego oglądania "trudnych" filmów.
lol

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

PS
Uważaj tylko, żeby Ci żyłka nie pękła od tych głębokich, ambitnych, wyrazistych, nieprzeciętnych filmów.
Wyluzuj się czasem, to naprawdę pomaga, polecam ;)
Przestań się uważać za lepszego od innych, bo oglądasz takie czy inne filmy, to Cię czyni największym zerem, pamiętaj o tym. Możesz błyszczeć sobie komentarzami tutaj na tym forum, które moim zdaniem są żenujące i bynajmniej nie są one błyskotliwe. Widać, że udajesz kogoś kim nie jesteś, to przykre. ;(
Współczuję Ci i trzymam kciuki za Ciebie byś znalazł siłę i przestał udawać. Z mojej strony to koniec dyskusji z Twoją osobą, bo tracę czas, który mogę spożytkować na rozmowę z ciekawszymi osobami niż Ty.
Pozdrawiam serdecznie, miłego popołudnia.

paulinka2213

Jestem cholernie wyluzowany. Przy takich nieskomplikowanych personach o to nie trudno. :P Też pozdrawiam, przy okazji, miły dzionek dzisiaj.

Hahahahaa.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

PS
Kup słownik.

albo nie, daj adres To Ci wyśle w prezencie.

paulinka2213

www.forumskazaninashawshank@siedliskomiernot.pl

ocenił(a) film na 10

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. A moim zdaniem jest to jeden z najlepszych filmów, jakie kiedykolwiek oglądałam.

ocenił(a) film na 10
kovalskyyy

Popieram. :)

paulinka2213

Popieram popierających o dalsze popieranie popierających. :P

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Widzę, że 'kolega' ma zawsze coś do dodania? :P

kovalskyyy

Nie zabiegam o bycie tu gwiazdą weekendu. :P

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

To nie rozumiem po co te Twoje zbędne komentarze :D Daj dziewczynie już spokój.

kovalskyyy

Daję wam wolną rękę. :P

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Mam chyba szczęście, dziękuję za łaskę i za danie wolnej ręki, wzruszyłam się :( :P Ja również pozdrawiam.

kovalskyyy

:D

Na zgodę jakiś hit może. Może Sandrę? :P

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Z chęcią. Skoro Ty proponujesz Sandrę to może ja zaproponuję jakże popularny teraz zespół Weekend? W końcu chciałeś być gwiazdą weekendu (czy nie chciałeś, wszystko jedno) :P

kovalskyyy

Daj linka, posłucham.

A co do Sandry - tę np. lubię.

http://www.youtube.com/watch?v=3rzxpmYoIKA

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Boże, miałam ogromną nadzieję, że wyczujesz ironię. A co do Sandry to najbardziej lubię "Everlasting Love". Ale i tak bardziej mnie przekonują klasyki typu Frank Sinatra, Queen i Scorpions. Ale pewnie zaraz i tak się czepisz, twierdząc, że nie wiem co to dobry hicior :D

kovalskyyy

Nie orientuję się we współczesnej muzie, której nie słucham. Może i jest taki zespół. :P Niczego nie będę się czepiał. Ich kawałki wpadały mi w ucho, zwłaszcza Freddy'ego.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Ja słucham, jak najbardziej jestem za, współczesna muzyka także może być relaksująca i przyjemna dla ucha.

kovalskyyy

To dobrze.