PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963312
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Uwielbiam ten film i oglądałme go dużo razy,ale jest kiepski w PORUWNANIU z innym filmem,a mianowicie.................... ....FIGHT CLUB to jest dopiero film :]Jeśli ktos jeszcze nie widzał FC to niech żałuje:]

ocenił(a) film na 10
Cool_a

Fight Club byłby dobry ale bez Brada Pitta :/ denerwuje mnie ten aktor

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
adamek_1987

Jak już ktos jest lamusem to właśnie jesteś nim ty.Po 1 w FC jest mało "efekcików" i one w tym filmie są najmniej ważne,więc albo nie oglądałeś tego filmu albo jesteś poprostu pusty i go nie zrozumiałeś.Po 2 ja "skazanych na shawshank" oceniłem dobrze (bradzo dobrze).W moim poście chciałem poprostu pokazać pewną niesprawiedliwość(nie porównywać,bo sie z wami zgodze,że te 2 filmy jest trudno porównać chociaż opinia "ten jest lepszy" to nie porównanie"),a mianowicie,że FC jest niżej od SNS o 18 miejsc w rankingu ten strony chociaż(moim zdaniem) FC jest dużo lepszy.Jak mówie źle to mnie poprawcie:] pozdro

ocenił(a) film na 8
Cool_a

Ja się tylko zastanawiam jak można w ogóle PORÓWNYWAĆ Shawshank do FC... To dwa zupełnie różne filmy. Jedyne co je łączy to, to, że są po prostu świetne...

użytkownik usunięty
Cool_a

popieram odpowiedź powyżej - jedynym wspólnym mianownikiem między FC a TSR jest to że oba są filmami

i wydaje mi się że w tej kategorii można postawić między nimi znak równości - świetne filmy ze świetnymi rolami świetnych aktorów

ocenił(a) film na 9
Cool_a

Mnie sie osobiscie bardziej podobali "Skazani na Shawshank". Chociaz tych filmow nie mozna porownywac inaczej niz tylko pod wzgledem wartosci artystycznej, bo inaczej nijak do siebie nie pasuja:D

ocenił(a) film na 9
zedisdeadbaby

YYY...a na jakiej podstawie porównujesz te filmy ? Przecież one się mają nijak do siebie, skrajnie różne tematy, historie - WSZYSTKO ! To porównanie jest nie na miejscu, bo każdy z tych filmów jest lepszy od drugiego na swój sposób, a teraz musze iść się podpisac do UP :/ pffff...

ocenił(a) film na 8
Kolbe

"PPUUUUUUUULLLPPPP FIIIIIIIIICTTTTTIOOOOONNNNN"!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SKAZANI NA SHAWSHANK PRZY PF WYSIADA!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! REWOLUCJA!!!!!!!!!!!!!!! SATRIANI!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
Satch

Kolego, najpierw umyj ręce do obiadu bo nie pozwolę siadać z takimi do stołu.

ocenił(a) film na 10
Kolbe

Nie porównuj Pulp fiction do Skazanych.To dwie inne historie.A Joego 'summer song'Satrianiego lubię.

ocenił(a) film na 10
Cool_a

Oba filmy są boskie lecz "Skazani na Shawshank" jest ciut ciut lepsze...
Moim zdaniem na tej stronie bardzo dobrze ze 1# ma SNS ale 2 powinno byc dla Fight club. pOzdrO

Kutobs

mi tez bardzie sie podoba Skazani bo ten film widzialem juz chyba 10 razy i jeszcze mi sie nie znudzil a FC widzielem 3 razy i juz go znam na pamięć :):):)

ocenił(a) film na 10
akhakh

Oby dwa filmy są świetne, i mimo, że mówią o czymś zupełnie innym, to "Skazani na Shawshank" jest w ogólnym rozrachunku filmem lepszym, prawie tak dobrym jak "Ojciec Chrzestny" :p
Dobra, ta dyskusja nie prowadzi do nikąd.

ocenił(a) film na 10
donZabol

Licytujemy sie, ktory film jest lepszy? Heh...

ocenił(a) film na 10
Pr0t0n

Hehe, właśnie zobaczyłem co napisałem. Miało być - prowadzi do nikąd :p

ocenił(a) film na 10
donZabol

oba filmy świetne ale Skazani na Shawsank genialny:) i nie moza porównywać tych filmow...

użytkownik usunięty
Cool_a

Zgadzam się. Fabuła była interesująca, ale cała reszta na poziomie średnim. Dlatego film tem na więcej niż 6 punktów nie zasługuje!!