oczywiście, że słusznie, rewelacyjny, najlepszy jaki oglądałam, nie potrafię nawet racjonalnie ubrać w słowa mojego zachwytu nad tym filmem
W moim prywatnym rankingu ten film plasuje się pod koniec trzeciej dziesiątki. Jest świetny, ale jednak nie najlepszy. Oczywiście jest to tylko i wyłącznie moje zdanie.
Zasadniczo czy zasłużenie najlepszy to bardzo subiektywna sprawa, wiadomo kto, co kogo kręci. Niemniej pod względem technicznym, (zdjęcia, dźwięk, montaż) jak i aktorskim niewiele (lub nic) można mu zarzucić.
Jak najbardziej słusznie. Film jest bardzo prosty, ale dzięki temu świetny i rozbudowany pod wzgłedem głównego wątku, i przedstawiana gorzką prawdę o więziennictwie...
Nie zasługuje. Film rewelacyjny, ale około 20 w rankingu. Najlepszy niezaprzeczalnie to wg mnie oczywiście niesamowity Ojciec Chrzestny. Ale to tylko moje zdanie.
oczywiscie, że tak :) Podstawową zaletą tego filmu jest to, że oglądałam go już ze 4 razy i cały czas mam ochotę na kolejny seans...
ranking swiatowy,? arcydzielo ,? chory sposob jakiegos ciemniaka z tego portalu. Po co te nazwy? Podoba mi sie , daje max gwiazdek , a czy film jest swiatowym arcydzielem to calkiem inna sprawa, po kiego grzyba ktos na sile chce mnie zadowolic??? TWORCY TEJ STRONY ZROBCIE COS Z TYM RANKINGIEM BO JEST BEZNADZIEJNY , - DIABEL ZAWSZE TKWI W SZCZEGOLACH ale zaden ciemniak tego nie pojmie
U mnie ten film na pewno jest w top 5 ulubionych filmów ever. Nie wiem czy zasługuje na 1 miejsce bo równie dobrze parę innych filmów mogłoby być ex equo na szczycie ale niestety ktoś musi być drugi żeby ktoś inny mógł być pierwszy;)
Co więcej ten film ma morał co nieczęsto się zdarza w obecnym kinie, a przy tym ukazany jest w bardzo fajnej historii którą przyjemnie się ogląda. Genialnie ukazuje, że będąc wytrwałym, dążącym uparcie do celu i stawiającym czoło przeszkodom można wiele osiągnąć.
I tak i nie. Cały ten ranking jest niezwykle sztuczny i nie należy go, w żadnym wypadku, odbierać jako odzwierciedlenie gustów widzów, ani tym bardziej, jako ukazanie które filmy są lepsze od innych. Według mnie wszystkie filmy z czołówki tego rankingu są świetne i zasługują na uwagę, każdy z nich jest inny i tylko osobiste preferencje decydują o tym, że dany film podoba się komuś bardziej niż inny.
Zdania są podzielone niczym tyłki, fakt - oceny subiektywne, obiektywne, rzecz gustu. Nie wiem bo trudno jest mi to ocenić czy ten film zasługuje na 1 w rankingu ale z pewnością jest jednym z pierwszej dziesiątki najlepszych wraz z Dwunastką gniewnych ludzi.
film na pewno swietnie zrobiony(rezyserka, dzwiek, montaz, muzyka) ale czy najlepszy?
tego juz nie wiem
dla mnie najlepszy film to Lot nad kukulczym gniazdem i legendarny Ojciec Chrzestny ale to tylko moja opinia.Jeden woli lata 80', inny 90' a zdania i tak beda podzielone.
a Skazani to na pewno ciekawa pozycja dla kazdego kinomana
pozdrawiam