PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963383
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Za nie spełna godzinę będzie w telewizji. W końcu zobacze ten film o którym jest wiele dobrych recenzji, ale nie brakuje też krytycznych. Zaraz się okaże czy ten film jest naprawdę taki dobry jak o nim mówią.
Nie będe ukrywac, że wiąże z nim duże nadzieje, po wypowiedzich ludzi którzy się tym filmem tak zachwycają, ale też jestem pełny obaw czy ten film nie będzie stratą czasu...
Coż mam jednak nadzieję, że ten film spełni nadzieję jakie w nim pokładam...

ocenił(a) film na 10
___Skorpion202___

No to ogladaj ja juz obejrzalem go ktory to raz? juz zliczyc nie moge wlacznie z dzisiaj . Byl taki moment kiedy ogladalem go praktycznie co 2 dzien , rutynowo, miesiac w miesiac , (lecial bowiem na ale kino!--- tamte tlumczenie zdecydowanie bardziej przypadlo mi do gustu) i za kazdym razem czylem to samo , czulem podekscytowanie:D, przechodzily mnie dreszcze w koncowce, ktora jest mistrzoska. Pamietalem kazde slowo(cytaty sa piekne: niektorych ptakow nie trzyma sie w klatce, bo maja zbyt jasne szkrzydla etc) , kazdo sytuacje(jak red podchodzi do komisji ktorys to raz z rzedu: wiec postaw ten stepel synu i nie zawracaj mi juz glowy bo szczerze mam to w dupie:P) i nadal czuje to samo co przy pierwszym ogladaniu. Rozumiem kazdy ma inny gust , moze sie spodobac moze nie , ale zeby ktos mowil ze ten film jest debilny niewiem kim trzeba byc , albo 5 latkiem doslownie, albo czlowiekiem ze schizofremia:P

ocenił(a) film na 10
wilkolak111

kurde powinna byc mozliwosc edit:D

dodam jeszcze ze za kazdy razem rozklejam sie przy ich koncowym spotakniu:(:( a gdy sa juz napisy kocowe i muzyka leci zawsze mam chwile zadumy , chwile przemyslen