Ja również czekam z niecierpliwością, mimo iż to będzie moje pierwsze spotkanie z tym filmem ;)
jaaaa! po raz dokładnie 3, film jest rewelacyjny, już za moment się przekonacie!:)
jee, POLSAT ON, oglądam po raz pierwszy, zobaczymy czy zasłużenie pierwsze miejsce w rankingu ;)
"Uwielbiam tego lektora co teraz jest :D" ooo tak, ja też.
A film...co tu dużo mówić ... można oglądać milion razy i bezapelacyjnie - to arcydzieło !!! :-)
Jak na polsat to tak :)
"Twarda sztuka... lubię takie" - jedna z moich ulubionych cytatów :)
Kurcze, pierwszy raz na to patrzę, mam odczucie jakiejś takiej naiwności w tym filmie, troszkę mi to przeszkadza. Jakby nieco "Kosteczki cukru w Shawshank"
Chyba się starzeje, bo tym razem jak oglądam wywołuje jeszcze silniejsze emocje niż za pierwszym. Pamięć mnie zawodzi, albo mięknę z wiekiem.
Mam tak samo Vestiga. Pierwszy raz jak oglądałem trek film, to był zachwyt i tylko tyle. Ale po kolejnych seansach...Cholera jasna! żaden film mnie tak nie wzruszał, żaden film nie towarzyszył mi w pamięci tak długo, żaden film nie wywoływał takich emocji, o żadnym innym filmie nie myślę tak często.
Teraz nie umiem już oglądać tego dzieła bez wielu wzruszeń. Piękny obraz z jeszcze piękniejszą muzyką. Gdyby był za miesiąc w telewizji - znowu bym obejrzał. I pomyśleć, że ten mistrzowski film to nie produkt jakiegoś słynnego Spielberga czy Lucasa, a reżysera o którym mówi się dość rzadko. Ilu Twoich znajomych odpowiedziało by dobrze na pytanie kto nakręcił Skazanych na Shawshank? U mnie - i piszę to z dużym prawdopodobieństwem - nie znalazłby się zapewne nikt. A to właśnie film nie Spielberga, nie Lucasa, nie Leone lecz Franka Darabonta figuruje na pierwszym miejscu światowego rankingu.
Jak dla mnie film nr 1 - w pełni zasłużenie. Piękny, piękny i jeszcze raz wspaniały.
Jak to ujął Andy, nadzieja to wspaniała rzecz. Może najwspanialsza na świecie. A takie rzeczy nigdy nie umierają.
To samo mogę rzec nie tylko o nadziei, ale i o tym filmie.
Pozdrawiam!:)
Wow, wysoko oceniany ten film. Nigdy nie oglądałem. Napisałby ktoś w kilku słowach o czym ten film jest? Może się skuszę, a słyszę że w drugim pokoju starsi oglądają :D