PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99027}
7,5 237 tys. ocen
7,5 10 1 236535
5,5 33 krytyków
Skazany na bluesa
powrót do forum filmu Skazany na bluesa

Nie oszukujmy się

użytkownik usunięty

Dla kogoś, kto nie słucha Dżemu, film jest przeciętny. Bo jesli ma być biograficzny, to jest to biografia podlegająca dyskusji. Wiele wątków jest chaotycznych i jakoś nie trafiają do widza. Ale jeśli ktoś Dżem lubi, to i sam film na pewno mu się spodoba. Ja do takich osób należę. Ale myslę, że warto obejrzeć, żeby choć fragmentarycznie poznac osobę Ryśka, która jest warta poznania.

ocenił(a) film na 5

Jan Kidawa-Błoński tym filmem pokazał, że nie lubi Dżemu.
:(

użytkownik usunięty
KYRTAPS

Właściwie, jakby się zastanowić, to masz rację... Niestety...

ocenił(a) film na 10

No fajny film. Wzruszający i pokazuje prawdziwe życie Ryśka. O tej biografii to może i bym się zgodziła, ale reszta jest fajna. Dużo muzyki i w ogóle... kocham Dżem...:)

użytkownik usunięty
Mala_Mi_16

Tylko wiesz... Muzyki mozna posłuchać z płyty, a to miał być film - do ogladania. A czy pokazuje prawdziwe życie Ryśka... No na pewno, tylko ja czuje niedosyt, bo w sumie, gdybym nie znała Ryśka z innych źródeł, to nie wiem, jakie byłoby moje podejście do niego. Nie pokazano, jak Rysiek kochał muzykę. Skupiono się na narkotykach. A to nie narkotyki były Ryśka życiem, tylko muzyka... Takie moje skromne zdanie

ocenił(a) film na 10

Siemka moze troche cie zdruzgoce ale sorka poprostu pytanko ile tymasz lat zeby to oceniać to trzeba miec troche wiedzy z tamtych lat. Film niema ani jednego wątku niejasnego jesli niewiesz to spytaj sie mamy.jak lubisz proste filmy to na TVN seriale brazylijskie polecam,widzisz tylko jeden kolor w tym filmie ktury jest wielowątkowy i swietnie zrealizowany totalna odskocznia od dna innych polskich produkci,to idzie oglądac wiele razy i widzi sie za kazdym razem cos innego co chciał przekazac rezyser poprzez ten obraz ten film jesli przedstawisz swojej dziewczynie to będzie w niebowzięta oglądając to bo przedstawia samo zycie sens egzystenci i bolączki,zycia.większosc kobiet uznała ten film jako jedyny za uczuciowy i okazyjący prawde tamtych lat pięknych nie zapomnianych i juz niestety niemogacych sie powturzyc 'czasów" w których przyjazń i dobrosąsiedztwo to cechy obecnie nieznane nowemu pokoleniu, jaraczy trawy i alergików na receptach amfetaminowych tyle powiem i tak jest ciao

użytkownik usunięty
labendziok

Nie wiem od kiedy tak jest, że żeby oceniać, trzeba mieć odpowiedni wiek i doświadczenie. Zastanów się troszkę. Na tej stronie możemy przekazywać swoje SUBIEKTYWNE oceny. A to, że dla mnie film był chaotyczny, nie znaczy, że na moim poziomie są tylko telenowele. Po prostu nie trafił do mnie. Oczekiwałam czegoś innego, ale reżyser widział to nie tak, jak ja. Bywa. Nie kazdy film musi się nam podobać. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Ja nie słucham Dżemu ale film mi się bardzo podobał.

ocenił(a) film na 9

Lubie Dżem. Jednak do filmu podeszłam z dystansem. Przeczytałam wcześniej kilka książek biograficznych i niektóre wątki ukazane w filmie nie zgadzały się z tymi pokazanymi w filmie. Uważam jednak, że film pomimo tych kilku nieścisłości jest bardzo dobry, Tomasz Kot świetnie zagrał rolę Ryśka i nawet miejscami był do niego niesamowicie podobny :P Kawałki z filmu są i były jak moimi ulubionymi kawałkami.

Szkoda tylko, że nie będzie mi nigdy dane usłyszeć starego Dżemu na żywo - jeśli chodzi o "nowy" Dżem to jakoś mi to nie odpowiada. Zespół wznawiany to już nie jest to samo, podobnie jest z Alice in Chains i innymi kapelami... Ehhh wielka szkoda.

ocenił(a) film na 7
Kalakirya

fILM DOBRY!!TOMASZ KOT REWEALCYJNY!!DLA SAMEJ MUZYKI WARTO OBEJŻEĆ!!!CIĘZKI TAK JAK NASZE ŻYCIEEE!!!ALE TO NIE TO CZEGO SIE SPODZIEWAŁEM!!ALE DOBRZE POKAZUJE JAK TAKIM GÓWNEM MOŻNA SOBIE ZJEBAĆ ZYCIE!!ALE I TAK RYSIEK TO KRÓL !!NA KONCERTACH BYŁEM WIELE RAZY MOŻE TO NIETO SAMO CO STARY DŻEM ALE CZUĆ JAK DUCH RYŚKA JEST WŚRÓD NAS!!RYSIEK ZAWSZE BĘDZIE ZNAMI!!!!!!!!NIEŚMIERTELNY!!!

hmm... ja tego zespolu nie slucham, ale film mi sie spodobal.
no co tu wiecej mowic^^
ale nie zachecil mnie dalej do sluchania tego zespolu.
mam jakies skrzywienie na jego punkcie jak na wladce pierscieni.