PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99027}
7,5 237 tys. ocen
7,5 10 1 236535
5,5 33 krytyków
Skazany na bluesa
powrót do forum filmu Skazany na bluesa

Jest jedna scena w "Skazanym na bluesie" gdzie Rysiek wymiotuje na publiczność. Chciałam widzieć czy naprawdę z wymiotował na scenie i z jakiego powodu?? Czy ktoś o tym mówił? Mam nadzieje że ktoś odpowie. Dziękuje.

ocenił(a) film na 9
Kalinka

Wymiotowal z nadmiaru narkotykow/alkoholu w ogole. Mysle jednak, ze w rzeczywistosci nie mialo to miejsca na scenie. to tylko taki zabieg, ktory przestrzega przed uzywkami, dajacy do myslenia poprzez swoja rozbrajajaca szczerosc. pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 4
Kalinka

taaa i jeszcze oddawał mocz na publicznośc! Oglądajcie dalej takie zakłamane filmy fabularne żerujące na zmarłych to zajdziecie bardzo daleko... ;/

ksg666

a ty słuchaj dalej swojego techenka. nie rozumiesz o co chodzi chyba.
miliony ludzi słuchało Dżemu i słucha i warto obejrzeć ten film by zobaczyć jak funkcjonował zespół kiedy śpiewał i tworzył dawny wokalista. pokazuje stare czasy. i dobrze ze jest o złych skutkach narkotyków bo może w końcu ruszy głowa tym którzy biorą.

ocenił(a) film na 4
asiorek6

Dziecko drogie ten film ma tyle wspólnego z Ryśkiem co kot napłakał! A TY jesteś chyba pierdolnięty, że mi wyskakujesz z jakimś "techenkiem"... Moja matka mieszkała blok obok Ryśka, często jak jestem w Tychach wpadam na jego grób, choc głównie słucham rapu to do Dżemu wracam systematycznie.
A jakiś gorol ze stolycy który sie naoglądał Kota wykrzywiajacego ryj jak przy sraniu i myśli że wie o Riedlu wszystko.

A propo filmów jak chcesz sie dowiedziec czegoś o Ryśku obejrzyj "Sie macie ludzie" tylko sie nie popłacz jak sobie uświadomomisz swoja głupote i debilizm w tym co napisałaś powyżej...

ocenił(a) film na 8
Kalinka

A co za rożnica ...

ocenił(a) film na 9
Kalinka

taka sytuacja raczej nie miała miejsca, chyba tylko Rysiek zasłabł w czasie koncertu. To nie jest film biograficzny tylko fabularny i większość sytuacji jest symbolicznych np postać Indianera, która łączy w sobie różnych jego przyjaciół i znajomych np Pudla albo Słonia

ocenił(a) film na 10
mAs5

a właśnie kim w końcu był ten indianer??

ocenił(a) film na 7
turop2000

Nigdy nie istniał ktoś taki jak Indianer...to jest postać wymyślona na potrzeby filmu, łączy ona pewne cechy przyjaciół Ryśka m.in. Słonia, Pudla, Lisika itd. A gdy w filmie przedstawiona jest śmierć Indianera, to tak naprawdę jest to śmierć jego guru (Ryśka "Skiby" Skibińskiego) , który zmarł z przedawkowania w 1983r

ocenił(a) film na 6
Kalinka

...DŻEM na początku kariery pojechali do Szwajcarii. Rysiek nie ćpał, bo wszyscy bali się przewieźć coś przez granicę. Na scenie dostał objawów abstynencji i narzygał na publiczność-.... wiecej na http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,7925125,wiadomosc.html