PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99027}
7,5 237 tys. ocen
7,5 10 1 236535
5,5 33 krytyków
Skazany na bluesa
powrót do forum filmu Skazany na bluesa

Nie będę pisała na temat filmu. Jestem fanką Dżemu, za każdym razem płacze na filmie - jest dla mnie zbyt realny. Czytałam książkę, znam historię Riedla- nie umiem ocenić wartości "artystycznych" samego filmu.
Oglądam dokładnie teraz ten film- po raz setny już chyba. I co widzę? Otóż telewizja nadała pozwolenie oglądania filmu ludziom po 16 roku życia. I nie rozumiem dlaczego?
Młodzi Ludzie chyba powinni zobaczyć. Zobaczyć co znaczy być uzależnionym, jak kończy osoba - człowiek, o wielkim talencie. Jak może skończyć każdy kto sięgnie po narkotyki.
Może warto tak KU PRZESTRODZE - niech oglądają. Może dzięki temu uda się ocalić życie. Aby nikt na pytanie co byś zmienił jakbyś miał drugą szansę? Nie musiał odpowiadać "nie brał bym tego g.."

ocenił(a) film na 7
agaciorka_88

To treści które zawiera ten film, czyli narkotyki chociażby sprawiły, że dostał trójkącik 16.

ocenił(a) film na 10
agaciorka_88

na pewno ma on zawarte jakies przesłanie "umoralniające" dla młodziezy ale jak dla mnie to nie to było głównym celem reżysera,lecz dokładna biografia "Richarda", który żył z nałogiem we własnym świecie.. patrząc tymi oczami moze dlatego nadano to "pozwolenie" od 16roku.ale w pełni sie z Toba zgadzam ze młodsze osoby równiez powinny zobaczyc ten film-moze inaczej-powinny miec "pozwolenie", bo kto chciał to i tak na pewno go zobaczył;] a tak po za nawiasem to film godny polecenia-płakałam tyle razy ile go widziałam-a to u mnie żadkosc:)