Witam;)
mam na imię Agata. Pisze w tym roku maturę. Wybrałam temat, w którym mam ująć problemy młodzieży ukazane w tekstach piosenkach DŻEMU. Prosiłabym o pomoc w ich odnalezieniu :)
Słucham od dawna tego zespołu. Rysiek i Jego muzyka od dawna w moim życiu zajmują wysokie miejsca. Nie mogę zdecydować się, którą piosenkę wybrać. Na temat każdej mam coś do powiedzenia, ale chciałabym poznać Wasze zdania na temat problemów poruszanych w tych tekstach. Co kilka głów, to nie jedna, prawda?;D
Liczę na odzew i z góry dziękuję.
o kurde to wypłynęłaś na szeroką wodę.. sama powinnaś wiedzieć..
laska, już nie dużo czasu ci zosstało ;)
Ja nie śpię po nocach, dopiero doczytuję..
kto wymyślił ustną z polaka.. ;/// pozdr. !
a no sobie popłynęłam, popłynęłam :D
już wybrałam. "List do M." i "Sen o Victorii"
ja mam jedynie jedną książkę do przeczytania, ale to i tak jedynie czysta przyjemność, bo ją już co najmniej 12 razy przeczytałam, wiec problemu większego mieć nie będę...
a na to pytanie, to odpowiedzi nie znam, ale wiem, jaką karę bym mu wymierzyła;D
Nie wiem na jakiej książce opierasz swoją pracę, ale jakiś czas temu wyszła książka pt.: "Dżem - kilka niedopowiedzanych słów", Aldona Zyma jest to zbiór interpretacji literackich tekstów Dżemu, który stanowi część pracy magisterskiej w/w autorki, na pewno Ci się przyda...
chociażby Pawia mogłabyś pięknie zinterpretować;) ja osobiście pewnie wziąłbym Autsajdera, bo jak słucham tekstu to dokładnie opisuje mnie:|
widać Rysiu nigdy nie umrze, kolejne pokolenia go słuchają i będą słuchać, legendą jest i będzie.. gratulacje za wybór tematu i powodzenia;)
Fizycznie się Rysiowi zmarło, ale w naszych sercach jego duch żyje i żyć będzie. nigdy nie zniknie nawet na chwilę. wiecznie żywy, wiecznie nas zaskakiwać będzie czymś nowym, pomimo, iż słuchamy ciągle tych samych, 'oklepanych' tekstów i melodii...
i z całym szacunkiem dla Maćka... teraz to nie to samo. muzyka jest dobra, słowa też, ale cień Rysia się rzuca....
na 100% "Niewinni i Ja", na 100% . Wiem, bo sam stracilem najpiękniejsze lata mojej mlodości na to, o czym spiewa...pozdr
i jako dopełnienie wywiad gdy był już w to wpieprzony po uszy http://www.youtube.com/watch?v=I9TXa4lOg-U&feature=channel_page