PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99027}
7,5 237 tys. ocen
7,5 10 1 236535
5,5 33 krytyków
Skazany na bluesa
powrót do forum filmu Skazany na bluesa

Po obajrzeniu tego filmu na myśl przyszło mi jedno słowo....rozczarowanie.Po rekomendacji tej produkcji przez mojego kolege(miłośnika Dżemu)spodziewałem się czegoś naprawde niezłego,a tu co mamy:kiepską grę aktorów,żenujące wręcz przedstawienie Ryśka(jest bezbarwny,a w sumie inaczej-jednokolorowy)a i sam problem który staraj ą się twórcy ukazać jest strasznie spłycony.Fanom Ryśka proponuje obejrzeć go jeszcze raz i spróbować nie patrzeć przez pryzmat swojego idola,lecz chłodnym okiem zwrócić uwage na słabsze strony,a po dokładnej, obiektywnej(czy to możliwe w przypadku fanów Rydla?)analizie,objawi wam się
nie wielkie dzieło ,lecz przeciętna produkcja.Dużo lepiej(przynajmniej jeśli chodzi o kwestie narkomanii)wypada film pt:Requiem dla snu,który gorąco polecam.

użytkownik usunięty
pozioml

Gadasz głupoty jakich mało. Ten film nie jest przecież czystą biografią i nie ma za zadnie tylko przedstawić narkomaństwa, a postać
Ryśka Riedla. Requiem dla snu to zupełnie inny film. Co z tego, że tez ma wątek narkomaństwa, to porównywanie filmu nie ma najmniejszego sensu. Kiepska gra aktorów? To jeden z najlepszych polskich filmów. To Ty powinieneś obejrzeć film jeszcze kilka razy!