Na tę chwilę mamy kilka faktów, które potwierdzają zamach.
1) Na wraku Tupolewa był trotyl.
Cezary Gmyz po opublikowaniu swojego artykułu wyleciał z pracy za rzekomą nierzetelność. Łże media w całym kraju o tym trąbiły. O tym, że Gmyz miał rację i został wyrzucony niesłusznie jakoś głośno nie było. Do tej pory nie otrzymał przeprosin od Hajdarowicza.
2)Działanie seryjnego samobójcy.
Zgon Remigiusza Musia. Był pilotem Jaka i świadkiem. Słyszał, że wieża kontroli lotów wprowadzała Tupolewa w błąd. Był mężem i ojcem. Nigdy nie chorował na depresję. Dzień po zgonie miał zaplanowane spotkanie ze znajomym.
Dariusz Szpineta - zawodowy pilot i instruktor pilotażu, ekspert i prezes spółki lotniczej, został znaleziony martwy w łazience ośrodka wczasowego w Indiach.
Wcześniej parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, wskazując, że lot Tu-154M był lotem wojskowym. To kolejny człowiek, który podważał rządowo- FSB-owską wersję wydarzeń. Nic nie wskazywało na jakiekolwiek samobójcze zamiary, czy choćby zły nastrój.
horąży Stefan Zielonka - szyfrant w kancelarii premiera, lat. Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał dostęp do najściślejszych danych, m.in. wiadomości nadawanych z placówek zagranicznych do centrali.
Zaginął 13 kwietnia 2009, Wywiad nie przekazał informacji o zaginięciu Zielonki ani do prokuratury wojskowej, ani do żandarmerii, o zaginięciu powiadomiono po 2 dniach. Utopiony, zwłoki znaleziono 27 kwietnia 2010 przy brzegu Wisły. Zgniło niemal doszczętnie wszystko, ale wyciągi z banków pozostały nienaruszone,bo znajdowały się w wodoszczelnej teczce, żeby policjantom ułatwić identyfikację (?). Przyczyny śmierci Stefana Zielonki nie zostały ustalone, a prokuratura nie potwierdziła, że żołnierz popełnił samobójstwo.
To tylko kilka przykładów.
3) Seria wybuchów na wraku. Potwierdza to ilość i wygląd zniszczeń. Kilka szczątków wraku zostało przebadanych. Samolot został rozerwany przez siłę odśrodkową. Nie ma mowy o żadnej pancernej brzozie. Ponadto wybuch potwierdza fakt, że wiele ciał było bez ubrań.
4) Miażdżącym faktem jest niszczenie dowodów. Według mnie samo to przesądza o zamachu. Winnemu przecież zależy na zacieraniu prawdy. To kwestia logiki. Rosjanie kilka chwil po katastrofie rozpoczęli systematyczne niszczenie wraku - piłowanie, wybijanie szyb, zgniatanie itd. Ponadto........samolot umyto.
5) Kolejną sprawą są manipulacje w śledztwie. Można by o tym napisać artykuł na kilkanaście stron.
Lemingom życzę dobrego samopoczucia.
Zapytaj się kilkunastu świadków, którzy widzieli eksplozję w powietrzu :) Może oni rozwieją Twoje wątpliwości :) Chyba, że kilkadziesiąt osób kłamie albo dali sobie solidnie w palnik :)
Uruchom wyobraźnię. Niepotrzebne są otwory, żeby coś podnieść dźwigiem.
"Zapytaj się kilkunastu świadków, którzy widzieli eksplozję w powietrzu :) Może oni rozwieją Twoje wątpliwości :) Chyba, że kilkadziesiąt osób kłamie albo dali sobie solidnie w palnik :)"
Znajdę ci świadków, którzy wiedzieli UFO. Gargas nagrywając swoje Anatomie Upadku miała przed sobą Bodina czyli właściciela działki na której rosła brzoza. Dlaczego nie zapytała go o uderzenie Tutki w drzewo? Przecież to mogło potwierdzić wasze gadanie o przelocie nad drzewem?
"Uruchom wyobraźnię. Niepotrzebne są otwory, żeby coś podnieść dźwigiem."
Moja wyobraźnia jest bardzo słaba, nie pozwala mi tego zobaczyć, jedyny inny sposób podniesienia to zaczepienie lin o przygotowane zaczepy, nie wiedziałem, że kadłub Tutki takie miał.
Ciekawe, czy pokazywany w "Smoleńsku" fragment filmu z wybijaniem szyb miał ciąg dalszy. Dowodziłoby to manipulacji materiałem archiwalnym. Ale nie takie rzeczy robiono w historii "dla dobra sprawy". W końcu cytując klasyka "ciemny lud to kupi".
Chodziło mi bardziej o inne filmy z użyciem materiałów archiwalnych.
A co do filmu, czy też powinienem się odwdzięczyć za ostrzeżenie?
Skwituję to dowcipem z lat "słusznie minionych". Tonący w rzece rzeźnik zostaje wyłowiony. Dziękując wybawcy mówi: chciałbym się jakoś odwdzięczyć za uratowanie życia - niech pan nie je wątrobianki.
Samolot był w takim stanie, że łatwo było się do niego dostać co widać na zdjęciach.
Piszesz brednie.
wybuchy były (nikt nie zaprzecza) zaraz po uderzeniu w ziemię, ale to nie przez zamach, tylko przez paliwo
Przygłupowi nie przetłumaczysz wiadome że to przez paliwo. Ale przygłup zara napisze że Rosjanie strzelali z bazooki w samolot
1. Odkąd to do malej broni palnej dodawany jest trotyl? Śmiechu warte. W pocisku jest proch i metal nieuku.
Śladowe ilości powiadasz?
No i fragment artykułu miażdżący Twoje zakłamanie i ignorancję:
"Bardzo szybko ustalono, że na poszyciach około 30 foteli lotniczych oraz w części skrzydła zwanej śródpłaciem znajdują się liczne ślady trotylu oraz nitrogliceryny stanowiących podstawowe materiały do konstruowania środków wybuchowych. Było ich tak dużo, że jedno z urządzeń (urządzenie do pomiaru, nie urządzenie samolotu – red.) uległo zepsuciu."
2. Typowy bełkot. Nawet nie chce mi się tego komentować. Szczególne obciążenie za katastrofę Tupolewa musiał odczuwać pilot Jaka.
3. "Chłopcze" - są świadkowie z Rosji, którzy widzieli eksplozję tupolewa w powietrzu...."chłopcze".
4. No....to już trzeba naprawdę mieć iloraz inteligenci ameby. Wrak był rozczłonkowany na tysiące części. Nie było absolutnie potrzeby, żeby go niszczyć. Mogę zapytać: po ch..... w takim razie wybijali szyby i cięli przewody? Masz jakąś kolejną ciekawą teorię?
3. "Chłopcze" - są świadkowie z Rosji, którzy widzieli eksplozję tupolewa w powietrzu...."chłopcze".bardzo ciekawe :) są też świadkowie co widzieli ufo :) wiec kosmici istnieją :)
No jak mają być powody jak państwa ukrywają je przed obywatelami :) tak samo jak nie ma dowodów na zamach.
Lisowczyk widzę że Macierewicz ładnie ci wpoił te bajeczki o zamachu, na serio tak wszystko łykasz co ci powiedzą z PIS-u ??
1. Chłopcze, a co powiesz na to, że w drugim samolocie, który przybył do Smoleńska też znaleziono takie same śladowe ilości trotylu? A tak właśnie było chłopcze, gdybyś obejrzał pewne wywiady z Komisji Millera, tobyś się o tym dowiedział. A to oznacza, że wykrycie trotylu wcale nie jest tak oczywiste, jak ci się chłopcze wydaje. I już obalona twoja teoryjka nieuku. Jeśli chodzi o trotyl w broni, to oczywiście to był mój domysł, nie napisałem, że tak było.
2. I nie komentuj, bo za głupi jesteś, by to komentować
3.Chłopcze, zwyczajnie kłamiesz, większość świadków twierdzi, że nie widziała żadnego wybuchu w powietrzu. Twoje rewelacje, które czerpiesz zapewne tylko z pisowskich szmatławców są gówno warte
4. Żebyś się pytał, jesteś i tak zbyt głupi by zrozumieć jak się prowadzi takie dochodzenie.
akurat mam wierzyć że w drugim samolocie znaleziono ślady trotylu,przecież to wszystko klamstwa żeby przyklryć afere z trotylem z TU 154.Ludzie myślcie otwurzcie oczy i uszy nie karmcie sie bredniami z ge i tvn
nie powtarzaj chłopcze sloganów o gw i tvn. Nikt z nas tego nie ogląda ani nie czyta, po prostu umiemy sami myśleć
Masz czyste źródło:
https://www.youtube.com/watch?v=qlRMB_a-PFE
W 50:00 min Lasek mówi, że "na drugim samolocie, na siedzeniach, na pasach również stwierdzono tymi samymi metodami, tymi samymi urządzeniami występowanie cząstek wysokoenergetycznych". I tutaj jeszcze inne źródło:
http://natemat.pl/39503,prokuratura-w-drugim-tupolewie-tez-wykryto-materialy-wys okoenergetyczne
I koniec tematu, to są fakty chłopcze, czy ci się to podoba czy nie, nie ma tu oczym dyskutować.
to sa fakty wymyslone tylko po to żeby ludzie nie drazyli tematu,żeby na sile udowodnic że ślady trotylu to normalka.
1) Wiesz, że jesteś łgarzem?
Dałem Ci urywek z artykułu a Ty ciągle kłamiesz.
Trotyl był w dużych ilościach na wielu siedzeniach i nie wymażesz tego.
I proszę pokaż mi artykuł w którym jest napisane, że na Jaku, który się nie rozbił był trotyl.
2) Jeżeli na czymś nie masz pojęcia to nie pisz bo robisz z siebie debila. Nie masz żadnego argumentu odnośnie tajemniczych zgonów po tej katastrofie.
3) A że jesteś kłamcą i potrzebujesz dowodu to proszę:
Świadek 14 – ALEKSANDER mieszkaniec bloku naprzeciwko radiolatarni
„Usłyszałem dźwięk silnika jakiegoś samolotu, następnie przytłumiony huk, niejako trzask. W tym też momencie dostrzegłem ciemniejszy punkt we mgle, jakby dym, po czym w mgnieniu oka pojawiła się tam kula ognia, która zapadła się do środka i zniknęła. Od tego momentu dźwięk silnika wydał się dziwny, a ja krzyknąłem do żony, by zawiadomiła milicję, bo będzie katastrofa lotnicza.
Świadek 15 – IRINA dozorczyni i mieszkanka bloku naprzeciwko radiolatarni
„Słyszałam świst i eksplozję, a chwilę później kosmiczny dźwięk silnika, który zaczął słabnąć. W pierwszej chwili pomyślałam, że to jakieś ćwiczenia
Świadek 33 – NIKOŁAJ, okolice ulicy Gubienko
„Wstałem z miejsca, wyszedłem zapalić papierosa i usłyszałem eksplozję daleko, pomiędzy 10:30, a 11 godziną. Widziałem bardzo gęstą mgłę, było chłodno, musiałem założyć kufajkę. Nadlatującego samolotu nie widziałem. Mgła była zbyt gęsta, aby go przez nią dostrzec, ale słyszałem eksplozję, a potem nastąpił błysk. To było oślepiające. Błysk był oślepiający. Samolot był wtedy w powietrzu. Błysk widziałem z kierunku bliższej radiolatarni, skąd nadlatywał samolot, on lądował od wschodu
No i jak to skomentujesz łgarzu? Masz jakąś ciekawą teorię? Po kim jesteś takim kłamczuchem? Po mamie czy tacie?
Żebyś się pytał, jesteś i tak zbyt głupi by zrozumieć jak się prowadzi takie dochodzenie. - typowa gimbaza. Zero argumentów i same inwektywy mające zaleczyć kompleksy.
1) Wszystko co mówię jest prawdą chłopcze. Masz czyste źródło:
W 50:00 min Lasek mówi, że "na drugim samolocie, na siedzeniach, na pasach również stwierdzono tymi samymi metodami, tymi samymi urządzeniami występowanie cząstek wysokoenergetycznych". I tutaj jeszcze inne źródło:
http://natemat.pl/39503,prokuratura-w-drugim-tupolewie-tez-wykryto-materialy-wys okoenergetyczne
I koniec tematu, to są fakty chłopcze, czy ci się to podoba czy nie, nie ma tu oczym dyskutować.
2) "Nie masz żadnego argumentu odnośnie tajemniczych zgonów po tej katastrofie."
Tak samo tajemnicze jest to, że codziennie na drogach w Polsce ginie średnio 20 osób, z pewnością to pełzający cichy zamach Ruskich. Podaj jakiś dowód chłopcze, że to było morderstwo, bo nikogo nie obchodzą twoje pisowskie domysły.
3) To co wypisujesz to są zwykłe kłamstwa. Wrzucasz coś bez odnośnika do źródła, jak zwykły leszcz. Jeszcze raz podaję ci leszczu źródło:
Od 18:45 min. Lasek stwierdza, że ŻADEN ze świadków nie wspomina o tym, że słyszał wybuch, ŻADEN ze świadków nie potwierdził, że wystąpił wybuch.
Nikogo nie obchodzi, że ty wiesz lepiej Laska. A byś podał nieuku chociaż swoje śmieszne źródło.
1) Obejrzałem, przeczytałem i stwierdzam po raz kolejny: jesteś kłamcą. W tych materiałach nie ma nic o trotylu na drugim samolocie tylko o cząstkach wysokoenergetycznych mogących być materiałami wybuchowymi. A co do tupolewa wprost stwierdzono, że był to trotyl.
2) Dowód: brak motywu samobójstwa Musia. Dziękuję. Do widzenia
3) Oto link do artykułu o świadkach wybuchu.
https://prawy.pl/8118-rosyjscy-swiadkowie-katastrofy-tu-154-m-widzieli-eksplozje /
Natomiast co do Twojego guru pana Laska: stwierdził on, że przyczyną katastrofy i zniszczeń było spróchniałe drzewo. Dziękuję. Do widzenia. Jego wiarygodność jest żadna. Zerowa. Nie miał nawet jaj, żeby się spotkać z komisją Macierewicza. Jest zwykłym kłamcą tak samo jak i Ty.
1) Wszystko co mówię jest prawdą chłopcze. Twój trotyl jest cząstką wysokoenergetyczną.
wyborcza . pl/1,76842,12774212,Co_prokurator_generalny_powiedzial_naczelnemu__Rzeczpospolit ej_.html
"W TVN 24 powiedział w środę, że dzień przed publikacją (w poniedziałek) Andrzej Seremet na "wyraźną prośbę redaktora naczelnego "Rzeczpospolitej", spotkał się z Tomaszem Wróblewskim, który "zapytał wprost czy prawdą jest (bo takie informacje redakcja ma z kilku źródeł), że na wraku tupolewa i wewnątrz odkryto ślady trotylu i materiałów wybuchowych".
Mateusz Martyniuk: - Na tak zadane pytanie Prokurator Generalny odpowiedział, że może jedynie powiedzieć, że detektory w trakcie badania wraku wykryły/zarejestrowały obecność cząstek wysokoenergetycznych, ale źródło pochodzenia tych cząstek - i to wyraźnie prokurator generalny zastrzegł - może być różne, różnorakie."
Podobnie piszą tutaj: http://natemat.pl/37533,prokuratura-generalna-prosilismy-o-odroczenie-publikacji -o-trotylu-na-wraku-tupolewa
Więc to ty jesteś kłamcą, twierdząc, że "wprost stwierdzono, że był to trotyl".
To są informacje z pierwszego źródła, a nie twojego pisowskiego szmatławca, który wszystko przekręca jak mu się podoba. Dziękuję, do widzenia.
2) Hahahah, brak motywu samobójstwa to ma być dowód, że było morderstwo? Naprawdę jesteś idiota.
3) Hahaha, wiedziałem debilu, że nie masz ŻADNEGO rzetelnego źródła. Ja też mogę sobie napisać na blogu, że mój sąsiad widział UFO, a ty debilu w to uwierzysz i będziesz propagował te brednie. Ja ci podałem pierwszorzędne źródło wprost od specjalistów, których zdania nikt normalny na świecie nie podważa, ich raport został całkowicie zaakceptowany przez ekspertów międzynarodowych, a ty podajesz mi jakiegoś pisowskiego oszołoma, który ma być większym od nich ekspertem?
"Natomiast co do Twojego guru pana Laska: stwierdził on, że przyczyną katastrofy i zniszczeń było spróchniałe drzewo."
I znowu kłamiesz chłopcze. Jesteś chodzącą kompromitacją, oszołomem, pisowską zarazą, skąd tacy kretyni jak ty się biorą? Nie odpowiadaj. Po prostu już się nie odzywaj. Dziękuje do widzenia.
https://www.youtube.com/watch?v=sz-QRJoBE2c
tu są dowody,tu są argumenty więc przestań już siac platformiana propagande
Chłopcze, przecież Macierewicz - historyk z wykształcenia - nie ma zielonego pojęcia o katastrofach lotnicznych, tak samo jak jego pseudo-eksperci. Wszystko co gada jest czystą bzdurą i tu nie ma o czym dyskutować, bo to wszyscy wiedzą.
Fakty są następujące chłopcze:
http://faktysmolensk.niezniknelo.com/aktualnosci/wnioski-bieglych-prokuratury-zb ieznez-ustaleniami-komisji-millera-kopia.html
"Niestety, po pięciu latach działalności Zespołu Parlamentarnego A. Macierewicza wyniki jego prac ograniczają się do hipotez, które nie są poparte rzeczywistym materiałem dowodowym. Przeczą one zarówno ustaleniom przyczyn katastrofy dokonanym przez 34 specjalistów Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego (tzw. Komisji Millera), jak i ustaleniom 22 biegłych Prokuratury. Przedstawione przyczyny wypadku obu tych państwowych instytucji są ze sobą zbieżne."
Niezależnie od siebie Naczelna Prokuratura i Komisja Millera wydają ten sam werdykt, a więc nie ma żadnych wątpliwości jak było. Skończ z tym kretynem Macierewiczem, bo tylko się kompromitujesz chłopcze, tak sam jak on skompromitował się doszczętnie.
komisja laska nie badała wraku ale ich opinie są już wiarygodne?,weź dzieciaku przestan sie kompromitowac
"Hahaha, wiedziałem debilu, że nie masz ŻADNEGO rzetelnego źródła. Ja też mogę sobie napisać na blogu, że mój sąsiad widział UFO, a ty debilu w to uwierzysz i będziesz propagował te brednie"
-Haha trafione w punkt... Na tym blogu znalazłem też pierwszą pozytywną recenzje filmu:https://prawy.pl/36868-smolensk-swietny-dreszczowiec-oparty-na-faktach/.
"smoleńsk- świetny dreszczowiec oparty na faktach"- nie wiem co ci ludzie ćpają, ale jak widać ładnie ryje banie.
http://natemat.pl/160863,trotyl-na-wraku-tupolewa-to-rzetelny-artykul-tak-orzekl -sad-cezary-gmyz-triumfuje
Z internetu trza umić korzystać i czytać ze zrozumieniem.
Sąd orzekł, że jest to rzetelny artykuł.
Wytłumaczę Ci znaczenie słowa: prawdziwy i wiarygodny.
Zawsze możesz napisać do sędziego, że jest kłamcą. Tak samo jak Ty.
"Hahahah, brak motywu samobójstwa to ma być dowód, że było morderstwo? Naprawdę jesteś idiota" - dokładnie, bo człowiek bez depresji się nie zabija. Zauważyłem, że u Ciebie ciężko z myśleniem.
Hahaha, wiedziałem debilu, że nie masz ŻADNEGO rzetelnego źródła. Ja też mogę sobie napisać na blogu, że mój sąsiad widział UFO, a ty debilu w to uwierzysz i będziesz propagował te brednie. Ja ci podałem pierwszorzędne źródło wprost od specjalistów, których zdania nikt normalny na świecie nie podważa, ich raport został całkowicie zaakceptowany przez ekspertów międzynarodowych, a ty podajesz mi jakiegoś pisowskiego oszołoma, który ma być większym od nich ekspertem? - Raport Laska został obalony jako kłamliwy przez komisję Macierewicza. Ponawiam pytanie: czemu lasek bał się spotkania i dyskusji z komisją Macierewicza? Podaj mi proszę przez kogo został ten raport zaakceptowany bo ja tylko wiem, że przez Rosjan. Powiela on rosyjskie kłamstwa o pancernej brzozie i winie pilotów. To teorie zostały już obalone jako kłamliwe.
Proponuję, żebyś otwarcie zarzucił kłamstwo portalowi prawy.pl. Oczywiście nie anonimowo tak jak wyłącznie potrafisz tylko imieniem i nazwiskiem otwartym pismem.
A co do inwektyw: dzieciaku, nie używaj słów, których nie użyłbyś wobec dorosłego mężczyzny na ulicy :) Skończ z anonimowym leczeniem kompleksów :)
Chłopcze, przecież ty manipulujesz bez przerwy i mnie próbujesz pouczać. Więc artykuł z Wprost:
https://www.wprost.pl/524471/Hajdarowicz-przegrywa-za-trotyl
"Zdaniem orzekającej sędzi treść artykułu „Trotyl na wraku tupolewa” odpowiadała stanowi wiedzy na chwilę publikacji. "
Natomiast dzień PO PUBLIKACJI prokuratura zdementowała artykuł Gmyza, o czym wcześniej pisałem.
"Raport Laska został obalony jako kłamliwy przez komisję Macierewicza. Ponawiam pytanie: czemu lasek bał się spotkania i dyskusji z komisją Macierewicza? "
Dobre żarty, Macierewicz twój guru historyk z wykształcenia, który nie ma pojęcia o katastrofach lotniczych chce pouczać Laska. Jego pseudoeksperci, np. Rońda został wywalony z AGH za jawne kłamstwo i nieetyczne zachowanie.
Fakty są następujące chłopcze:
http://faktysmolensk.niezniknelo.com/aktualnosci/wnioski-bieglych-prokuratury-zb ieznez-ustaleniami-komisji-millera-kopia.html
"Niestety, po pięciu latach działalności Zespołu Parlamentarnego A. Macierewicza wyniki jego prac ograniczają się do hipotez, które nie są poparte rzeczywistym materiałem dowodowym. Przeczą one zarówno ustaleniom przyczyn katastrofy dokonanym przez 34 specjalistów Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego (tzw. Komisji Millera), jak i ustaleniom 22 biegłych Prokuratury. Przedstawione przyczyny wypadku obu tych państwowych instytucji są ze sobą zbieżne."
Niezależnie od siebie Naczelna Prokuratura i Komisja Millera wydają ten sam werdykt, a więc nie ma żadnych wątpliwości jak było chłopcze.
Zapewne na ulicy bym ci oszczędził inwektyw, bo jak widzę Downa na ulicy to odczuwam litość.
Masz mózg wyprany przez propagandę. Nie potrafisz samodzielnie myśleć.
Tezy raportu Millera zostały obalone.
Nie było winy pilotów i samolot nie rozbił się o brzozę.
To jak dyskusja ze ślepym o kolorach.
Jesteś zwyczajnym idiotą.
Od kilku dni w mediach trąbią o tym, że Miller naciskał na to, żeby raporty polski i rosyjski się niczym nie różniły.
Nie mam pojęcia jak sobie radziłeś w szkole ale zakładam, że wkuwałeś formułki na blachę nie rozumiejąc nawet co czytasz.
Chłopcze, twoje "samodzielne myślenie" polega tylko i wyłącznie na czytaniu pisowskich szmatławców. Gdybyś samodzielnie myślał, tobyś poddawał w wątpliwość, to co tam piszą i czytał rzetelne źródła. Nikt chłopcze nie obalił raportu MIllera, to "raport Macierewicza" został nie tylko obalony, ale zmiażdżony. Podałem ci konkretne argumenty, dowody, do których nie potrafisz się odnieść, bo jesteś kretynem.
Skoro Prokuratura ustaliła to samo co Komisja Laska, to znaczy, że ona też pisała pod dyktando Tuska/Putina ta? To w takim razie skoro twój guru Ziobro jest prokuratorem generalnym, to dlaczego nie chce znowu tej sprawy rozgrzebywać? Dlaczego twój guru Ziobro nie wierzy w zamach? Może dlatego, że ma dostęp do wszystkich informacji i dobrze wie, że żadnego zamachu nie było? Jakoś też twój guru Ziobro nie chce tworzyć spec-komisji do zbadania komisji Laska.
To jest chłopcze samodzielne myślenie, łączenie powyższych faktów dowodzi, że prokuratura uważa, że nie było zamachu i że sprawa jest rozwiązana. A twoje powtarzanie pustych frazesów nie jest samodzielnym myśleniem.
"Od kilku dni w mediach trąbią..."
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/antoni-macierewicz-oskarza-millera-o-uleg anie-rosji/82je8dl
"W odniesieniu do tych zarzutów Edward Łojek, członek zespołu Macieja Laska, tłumaczył w TVN24, że nie chodziło o wspólne ustalenia przyczyn katastrofy, tylko wspólne odniesienia, żeby oba raporty były zgodne pod względem technicznym."
wyborcza . pl /1,75398,20699639,odgrzewane-kotlety-smolenskie-czyli-podkomisja-macierewicza.ht ml
"ZARZUT 1: Miller na polecenie premiera Tuska instruował komisję, jak ma przebiegać badanie wypadku lotniczego.
LASEK: Chodziło o ustalenia formalne dotyczące struktury raportu. Raporty wojskowe są pisane wedle innych reguł niż cywilne. Chodziło o spójność struktury obu raportów, a nie treści. Poza tym raporty MAK i nasz się różnią, a różne teorie spiskowe istotnie się pojawiły. Nasza komisja wysłała ponad 100 zastrzeżeń do raportu MAK. Na większość nie dostaliśmy odpowiedzi."
I koniec tematu - głąbie. Aha, z góry - jeżeli chcesz znowu podawać jakieś z zarzuty o:
1. czarnych skrzynkach - patrz wyżej wyborcza głąbie ("Nie było wycinania żadnych sekund z żadnej ze skrzynek. Komisja bazowała na zapisie polskiej skrzynki, która nie zarejestrowała 1,5 s ze względu na swoją budowę. W polskiej skrzynce dla pewności brakujące 1,5 s uzupełniliśmy zapisem dwusekundowym z rosyjskiego rejestratora katastroficznego, którego zapis urywa się w momencie zderzenia z ziemią.")
2. inne zarzuty - patrz wyżej wyborcza i wszystkie inne linki, które wcześniej podałem głąbie
Albo zadbamy o jednolity przekaz, który nie sprzyja budowaniu mitów i podejrzeń, albo sami sobie ukręcimy bicz na własne plecy.
To słowa Millera.
Dla mnie są oczywiste. Raport był pisany tak, żeby był zgodny z rosyjskim.
http://wpolityce.pl/smolensk/308463-intuicja-nie-zawiodla-milionow-polakow-komis ja-millera-niczego-nie-badala-to-byla-wylacznie-operacja-propagandowa
Już Ci pisałem. Nie używaj inwektyw, których jako tchórz nie powiedziałbyś w twarz :)
Kretynie ja ci odpowiedziałem na ten zarzut, a ty znowu go powtarzasz tylko z innej pisowskiej gazety. Czyli nie przeczytałeś co napisałem albo nie rozumiesz co napisałem. A ponieważ jesteś kretynem, to jest raczej pewne, że to drugie.
Co do czarnych skrzynek:
z kopii zostało usunięte kilka sekund
http://wpolityce.pl/smolensk/308655-prof-nowaczyk-o-dzialaniach-komisji-millera- ws-czarnych-skrzynek-mialy-miejsce-manipulacja-i-falszerstwo
Naucz się samodzielnie myśleć.
Kretynie - znowu to samo. Ja ci odpowiedziałem na ten zarzut, a ty go powielasz z innej gazety. Ty mi radzisz, żebym nauczył się samodzielnie myśleć. Ja ci tego nie radzę, bo i tak nigdy się tego nie nauczysz. Kończę z tobą dyskusję jełopie.
Przecież ten kretyn potrafi odpisywać tylko popierając swoje mądrości inteligentnymi tekstami z mediów "niezależnych". Już powoływanie się na Nowaczyka to szczyt desperacji, gość który powoływał się na autorytet swojego uniwersytetu został z niego zwolniony właśnie za to. Widać nawet tam nie chcą popierać tych bredni.
Możesz mi podać swoje nazwisko?
Napiszę do Twoich rodziców, żeby ograniczyli dostęp do internetu.
Swoją drogą jakim trzeba być zakompleksionym tchórzem, żeby kogoś obrzucać kupą w internecie.
Tyle w temacie.
A tak na marginesie: ciekawe, że nie analizujesz dokonań naukowych Nowaczyka tylko drobnostkę, że został zwolniony z pracy.
Mogę podać ci nawet adres, przyjedziesz, zobaczę czy tak ochoczo dyskutujesz mając przed sobą oponenta. Rodzice mają mi ograniczyć dostęp do internetu? Zarabiam na siebie, internet opłacam z własnego konta. Nie mierz innych swoją miarą, mnie rodzice nic już nie finansują.
Dyskutuj na poziomie to nie będziesz niczym obrzucany, proste jak budowa cepa.
Co tu analizować u Nowaczyka jak gość nie ma doświadczenia w badaniu katastrof?
Zwolnieni z pracy drobnostką? Gość powołuje się na swój uniwersytet i dostaje wypowiedzenie, widać że nikt tam nie podpisuje się pod bredniami nawiedzonego gościa, stawiając na szali dobre imię uczelni.
Nie zwolnili go.
Nie została mu przedłużona umowa.
Albo jesteś kłamcą albo cymbałem nie umiejącym czytać.
Oba te warianty są nieciekawe. Więc jak jest?
Jechać nigdzie nie zamierzam bo wolę moją kochaną Warszawę niż jakieś Wyjebowice Górne :)
Kłamiesz, zredukowano jego etat po tym jak powoływał się na autorytet kolegi z uczelni czego ten sobie nie życzył. Jeśli tak wygląda nieprzedłużenie umowy to chyba żyjesz w alternatywnej rzeczywistości.
Z Warszawy masz niedaleko do Ostrołęki, ale możesz nie trafić bo wy w tej stolicy macie problem poza waszą dżunglą.