PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Pod wrażeniem

ocenił(a) film na 8

Byłam, Obejrzałam, Jestem pod wrażeniem.
Jestem pod wrażeniem tego jak bardzo opinie krążące w sieci kontrastują z jakością filmu.
Oszczędność środków wyrazu, bez dramatyzmu, bez szarpania emocji, logiczny, dość spójny, mądry film o Polsce, o Polakach. O rzeczywistości, która dzieje się na naszych oczach, która sama w sobie jest niezwykła, niezrozumiała
Tak, wszyscy uczniowie powinni to zobaczyć. Tak jak ja oglądałam Ostatni dzwonek...
Poszłam na film z mamą, recenzje mnie zniechęcały. Czuwałam nieufna, czekałam na potknięcia, dłużyzny, na kiepską grę głównej aktorki...nie doczekałam się. Recenzje były chyba pisane godzinę po katastrofie..
Pewnie można było zrobić film o tej katastrofie doskonalej, zresztą mam nadzieję, że w przyszłości tak się stanie. Ja cieszę się, że ten film jest, że nie pozwoli Zapomnieć.
Ps. W środy w Cinema City Bemowo bilety są po 15 zł;)

ocenił(a) film na 8
brekolmic

Witam, wczoraj mój limit na odpowiedzi się wyczerpał.
Dokładnie jest tak, jak piszesz.
Żyję z dnia na dzień, bierna wobec wydarzeń w sferze publicznej i ten rozjazd ta przepaść między opiniami w necie a filmem wyzwoliła we mnie energię do działania.

ocenił(a) film na 7
Gosanna

Zmarnowany dobry scenariusz, który opierając się na faktach wyjaśnia krok po kroku manipulacje prasy i telewizji. Niestety złe aktorstwo, kiepski montaż i nieumiejętność , chyba, kręcenia takiego typu filmu, spowodowały, że po prostu nie da się tego oglądać. Bardzo kiepski.

ocenił(a) film na 8
jolakwach

JoluK, dziekuje za ten bardzo rzeczowy choć rzecz jasna subiektywny głos.
Mnie akurat ostatecznie spodobała się postać grana przez panią Beatę, choć nie od razu. Polubiłam jej introwersję, nie epatowała emocjami, rozterkami, myślała. Co prawda na reklamach przed filmem zobaczyłam Kingę Preiss i pomyślałam,ech ta byłaby doskonała.
Ale pani Beata mnie przekonała.
Podobała mi się też rola jej partnera, miałam wrażenie, że to któryś z braci Golec;)
Anonimowa wdowa smoleńska podczas przesłuchania - rewelacja, generałowa - fantastyczna, szef telewizji, piloci, no i tajemniczy mr T.,
A pani, co się konkretnie nie podobało?

ocenił(a) film na 6
Gosanna

...