tszeba być żeby wyśmiewać ten film?,on jest oparty na altentycznych wydarzeniach,tam zginęli nasi rodacy!!!!,zostali zamordowani w zamachu a winni chodza po wolności
bycie prezydentem nie wyklucza robienie błędów, więc powoływanie się na prezydenta jest dość śmieszne.
Powołuj się na np. Miodka, jak już chcesz się przyrównać do kogoś.
No i niby w czym zawinili ? Kto organizował wyjazd Lecha do Smolenska? Kancelaria prezydencka....prosta odpowiedz. Wiec kto zawinil ? I przestan juz sie nakrecac ideologia smolenska.
PUTIN I TUSK HĆELI ZABIĆ BOHATERA POLSKI I IM ŚE UDAŁO, ALE ŚWIAT POZNAŁ JUSZ PRAWDE, TERAZ CZAS NA SPRAWIEDLIFOŚĆ !!!!!!!!
Dlaczego ktoś chciałby zabić L.Kaczyńskiego którego poparcie w przyszłych wyborach miał w okolicach 15% i nie stanowił dla nikogo nawet zagrożenia politycznego?
Znudziło mi się trollowanie. Więc nie odpowiem trollowym sposobem, wybacz. Mam teraz inną metodę.
TO WINA TRUMPA !!!! ON ZEZTRZELIŁ TUPOLEWA !
#VOTEHILLARY2K16
^^ TO WŁAŚNIE JEST TA KU*WA POLSKA.
JESTEM PANIĄ PREZYDENT STANÓW ZJEDNOCZONYCH AMERYKI PÓŁNOCNEJ.
A CO U CIEBIE SŁYCHAĆ POLAKU-ROBAKU, POTRZEBUJĄCY WIZY, ŻEBY POGRZEBAĆ W ŚMIECIACH W MOIM PAŃSTWIE ? :)
Niby tak bronisz filmu, ale masz go u siebie w zakładce ,,nie interesuje mnie" (Masz na ten moment bo pewnie jak to przeczytasz to to zmienisz) Ach...... no ale co zrobić
każdy ma prawo do pomyłki,zresztą śmiesza mnie ludzie włażący na czyjeś profile i komentujące to co tam widzą-aż tak was to interesuje?,bo ja na profil żadnego z was nie wchodzę,trochę się brzydze.
Albo jesteś aż takim kretynem, albo to po prostu troll. Robisz mnóstwo błędów ortograficznych, jeszcze do wczoraj ten film cię nie interesował, a jak już to poprawiłeś to na "umrę jak nie zobaczę". Serio?
wyjaśnilem juz ze przez pomylke kliknałem X czyli nie interesuje mnie,zwykly ludzki bląd a wy macie ból dupy
Popieram. Wielu boi się tego filmu dlatego tak go hej tuje i wyśmiewa nie oglądając. Kilka minut po rozpoczęciu premiery i odblokowaniu głosowania kilkaset negatywnych ocen i opinii bez konkretów. Średnia w granicy 1,2 - 1,4
Skoro wrogowie PISu są w 100 % pewni, że śledztwo nic nie wykaże to dlaczego im tak przeszkadza.
Przecież jeśli rząd Tuska / Kopacz zrobił wszystko dobrze to śledztwo spełznie na niczym, PiS się ośmieszy i straci wiarygodność i znaczną część poparcia...
Boją się, że coś znajdą... a jeśli nie to wykryją wiele nie prawidłowości....
Oglądałem 2 razy. 1 raz poszedłem sprawdzić jaki to niby gniot. Gdyby miał średnią np 4 to może bym nie poszedł ale jak zobaczyłem średnią 1,2 to wiedziałem, że nie jest wiarygodna.
Drugi raz poszedłem ze znajomymi, których zachęciłem do obejrzenia tego filmu.
Dodam jeszcze, że pierwszy raz byłem na takim seansie, gdy po 2 godzinach film się skończył ludzie siedzieli dalej i płakali.
Dodam jeszcze, że ludzi było tyle, że na jednej sali gdzie jest około 150 się nie zmieścili. Dlatego był wyświetlany w dwóch salach. Nie wiem jak było w drugiej sali ale miejsca były wszystkie zarezerwowane poza pierwszym rzędem - być może jakaś wycieczka szkolna lub kościelna.
W każdym razie film jest oglądany.
A na film-webie faktycznie jestem nowy. Do utworzenia konta zainspirował mnie Bareja oglądam teraz jego filmy i w których brał udział (Reżyser, Aktor, Scenarzysta, na podstawie, gościnie, współpraca reżyserska) i konto służy mi, żeby odhaczać te obejrzane.
Akurat nie głosowałem na PIS bo nie wierzyłem w program 500+, tylko na Kukiza, ale za 3 lata jeśli się nic nie zmieni w ich rządach przerzucę się na nich.
Jak mi nie wierzysz może my omówić cały film, ty opowiedz 1 scenę ja opowiem 2, Jeśli oceniasz ten film negatywnie musiałeś obejrzeć przynajmniej początek. Chyba, że jesteś na tyle głupi/a, że oceniłeś/łaś go bez oglądania i bezmyślnie wchodzisz w polemikę z innymi.
Przy okazji: (Skopiowałem to od jednego użytkownika)
Co Ci zrobił PIS, że tak go nie trawisz? Płaci Ci ktoś za to?
Czy podwyższył Ci wiek emerytalny?
Czy zabrał dni wolne za soboty kosztem Trzech Króli?
Czy podwyższył wat?
Czy zmusił 6 latki do pójścia do szkoły?
Czy zmniejszył zasiłki pogrzebowe o 2 tysiące?
Czy wprowadził widełki na becikowe?
Czy wprowadził podatek Belki na lokaty codzienne unikające podatku?
Czy inwigilował polskich dziennikarzy?
Czy wysyłał antyterrorystów do siedziby nieprzychylnej gazety?
Czy wysyłał antyterrorystów do domu 18-19 letniego chłopca prowadzącego stronę nieprzechylną Bronkowi?
Czy doprowadził do dzikiej reprywatyzacji Warszawy?
Czy chciał władować do Polski emigrantów?
Czy zamknął Stocznie a właściwie rozpieprzył na złom by nie udało się ich odbudować?
Czy podpisał "Acta" uniemożliwiając wystawiania i oglądania znacznej części filmów.
Widzę, że korzenie masz komunistyczne, ktoś się z tobą nie zgadza. Od razu go inwigilujesz, sprawdzasz jego konto zakładki, błędy ortograficznie staż na film-webie, jakby był gorszym widzem, może też obywatelem. Demokracja polega na równości.
Przy okazji napisz która scena w filmie była najbardziej zakłamana, która najmniej. Moja intuicja mówi, że oglądałeś tego filmu, bo twoje argumenty tego nie świadczą byś go oglądał. Brak w nich szczegółów tylko ogólniki.
Boisz się tego filmu i szlak Cię trafia, że ludzie chodzą go oglądać i go wychwalają. A jak puszczą go w telewizji i to może jeszcze w tym roku - oglądalność będzie jeszcze większa. Kilka tysięcy osób oceniło go na 1 nie oglądając, potem Ci co oglądali stopniowo podwyższali ocenę.
Część osób po obejrzeniu zmieniali ocenę z 1 na 7 czasami 10. Lepiej późno zmądrzeć i=niż zostać głupim do końca życia.
Zauważ, że nie oceniłam filmu i nie wypowiadam się na temat czy jest dobry czy zły, bo masz rację nie widziałam go. Po prostu śmieszą mnie ludzie którzy zakładają konta tylko po to żeby dać temu filmowi 10 albo 1.
Co do tego jak napisałeś, że ludzie płakali po seansie. Serio???? Jak już pisałam wyżej, nie oglądałam więc nie mam zdania, ale z przeczytanych recenzji mogę się jedynie domyślać, że rozpaczali z powodu tego jaki ten film słaby.
Nie, nie boję się filmu jak to napisałeś, co prawda wcale nie mam zamiaru iść na niego do kina, ale może kiedy puszczą go w telewizji to obejrzę. Nie zmienia to faktu, że nie rozumiem po co powstał taki film? Żeby pokazać ludziom prawdę? Jaką prawdę? Nikt do końca nie wie co się stało, a to, że w filmie dają motyw zamachu jest dla mnie śmieszne.
Aha to przepraszam. Wzruszali się i to na jednym i drugim seansie.
Żeby założyć konto trzeba też założyć pocztę, trochę to głupie zakładać specjalnie pocztę, następnie zakładać konto żeby podwyższyć ocenę ne filmu.
10 283 osoby go obejrzały. Obejrzeć chce 9 512 osób.
Liczby te cały czas rosną podobnie jak ocena filmu,
czym w tym jest mój głos?
Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam.
Dużo osób go widziało tylko nie każdy ma konto na filmweb. Ja sam byłem 2 razy w sali gdzie było ponad 100 osób.
Zarówno w niedziele o godzinie 13 i w środę o 11 (otwarli 2 sale gdzie było prawie tyle samo osób). Podobno wieczorami (o 19 godzinie) było więcej widzów.
Premiera 9.09.16 Godzina 10.00. Odblokowanie głosowania.
Godzina 10.03 - 650 negatywnych opinii, średnia 1,2.
To ukazuję ilu oceniających widziało film. Tym bardziej, że przed filmem puszczają bloki reklamowe. Oczywiście złośliwi napiszą, że 650 osób to Ci co byli na uroczystej premierze z Prezydentem i twórcami.
A film naprawdę warto obejrzeć nawet jak się nie wierzy w zamach i nie głosowało na PIS. Film skupia się na dramacie rodzin i kłamstw mediów. Jest wiele zdjęć archiwalnych pozwalających przeżyć jeszcze raz ten dramatyczny a zarazem wyjątkowy okres.
Ważne, że 9 512 osób obejrzy ten film i uczciwie oceni. Szkoda mi też Krauzego. Prawie 77 letni człowiek zrobił znakomity film, a na każdym kroku jest przez to obrażany i opluwany i to przez ładnych parę lat, od momentu pierwszych przygotowań.
To ciekawe co mówisz, mój znajomy był w kinie na Smoleńsku i mówił, że w całej sali było zaledwie 11 osób. Jedna podobno nawet wyszła z kina w połowie.
To zależy od dnia i godziny. Np w tygodniu około 13 faktycznie jest mało ludzi.
Film jest puszczany już 10 dzień (4 razy dziennie - jak nie więcej). Ci co mieli pójść już poszli, z każdym dniem będzie ludzi coraz mniej.
Potem zaczną się tzw tanie seanse - bilet za 10 złoty.
Ludzie na nie regularnie chodzą niezależnie od puszczanego filmu.
Ja chodzę regularne do kina (tylko na polskie filmy) i nie każdy film mi się podoba - ale nigdy nie wychodzę podczas seansu. Płacić 25 zł za bilet + popcorn i cola, ewentualnie dojazd i wychodzić podczas seansu to trochę bez sensu.
Tak 3 dni po premierze w godzinach wieczornych, to rzeczywiście czas w którym ludzie nie chodzą do kina.
Poza tym napisałeś, że chodzisz regularnie TYLKO na polskie filmy. Mam rozumieć, że nie oglądasz innych produkcji z innych krajów?
Zależy od miejsca (poparcie dla PIS), warunków materialnych (nie każdego stać by zapłacić 50 zł. za 2 osoby - popcorn i napoje - mnie kosztowało to prawie 104 zł), Niedziela 19 wieczór to też nie jest dobry moment na pójście do kina, Film trwa ponad 2 godziny + blok reklamowy i powrót, a o 4 rano trzeba wstać.
Poza tym znaleźć opiekunkę do dziecka w Niedziele w godzinach 18.30 - 22.00 nie jest łatwe.
Tak przynajmniej jest u mnie. jak idziesz na weekend gdzie bilet jest droższy to lepiej pójść wcześniej - np po kościele, albo popołudniu następnego dnia gdy bilet jest trochę tańszy.
Oglądam filmy zagraniczne ale nie w kinie. Nie lubię oglądać filmu z napisami bez możliwości cofnięcia. Zresztą staram się wspierać polskie produkcje.
Choć uważam, że lata 50, 60 ewentualnie 70 to złoty okres dla światowego kina... Zarówno polskiego, amerykańskiego, francuskiego, duńskiego itd.
W obecnych produkcjach jest za dużo zabiegów komputerowych i znacznie słabsza gra aktorska.
A "Smoleńsk" to film, który ostatniego czasu budzi największe zainteresowanie - zarówno u widzów jak i hejterów. PO boi się tego filmu, a PIS jakoś się na bał "Wałęsa" Wajdy czy "Służby specjalne" Vegi choć jest w nich dużo powiedzmy fikcji reżyserskiej.
Przecież skoro PO zrobiło w sprawie Smoleńska wszystko dobrze to powinni się cieszyć, że PIS w nim grzebie. Nic nie znajdzie i się tylko ośmieszy i straci wiarygodność i poparcie.
Po za tym sama muzyka Michał Lorenca zasługuje by dać ocenę powyżej 1.
Nie oszukujmy się, Smoleńsk to film propagandowy, z wielu przeczytanych recenzji i opisów, uważam, że nawiązanie w nim do zamachu jest żenujące. Jak już napisałam wyżej nikt nie zna prawdy, więc po co tworzyć film w którym jednoznacznie jest pokazane, że to był zamach.
Ale nie ma tam jednoznacznie pokazane, że to zamach.
Jest tylko wybuch na pokładzie podczas lotu samolotu pod koniec filmu - ale nie wiadomo czego. To wszystko no i ewentualnie rozmowa Tuska i Putina na molo "nie wiadomo o czym i w jakim języku".
Film głównie jednoznacznie pokazuje tragedie rodzin i kłamstwa mediów (chodzi o TVN) Stacja ma inną nazwę ale jednoznacznie to sugeruje.
Film wyklucza zniszczenie samolotu przez brzozę i no i pijaństwo Błasika. Kilka niejasnych śmierci osób powiązanych ze sprawą.
Tak samo "służby specjalne" Vegi ukazują morderstwo Andrzeja Leppera, nie do końca udane otrucie posła Gruszki z powodu czego został sparaliżowany, zabicie człowieka przez służby piłą mechaniczną i wrobienie w to nastoletniego syna itd - sugerujące, że wydarzyło się to za rządów PISu. Film mocny i znakomity ale trzeba go traktować z przymrużeniem oka.
Niedługo wyjdzie film o Marchwickim, dla jednych to Wampir, który zabił chyba 23 kobiety w tym bratanice samego Gierka (ukazał to film "Anna i Wampir") dla innych człowiek niesłusznie skazany, którego rodzina - dzieci wnuki do dnia dzisiejszego cierpią z powodu wrogości społeczeństwa. Wyśmiewania w szkole i pracy.
Jaki film nie będzie dla jednych będzie propagandowy dla innych realistyczny.
Nie chce pisać o "Wałęsie" bo nie widziałem go w całości. Ale stronniczość Wajdy i papiery w domu Kiszczaka...
Smoleńsk nawet jeśli nie było wybuchu, nazwałbym go nieudaną rekonstrukcją albo odreagowaniem na to co działo się przez ostatnie 6 lat.