tszeba być żeby wyśmiewać ten film?,on jest oparty na altentycznych wydarzeniach,tam zginęli nasi rodacy!!!!,zostali zamordowani w zamachu a winni chodza po wolności
No właśnie wybuch, rozmowa Tuska z Putinem, nawiązuje to do zamachu, jeżeli już zdecydowano się nakręcić film o takiej tematyce należałoby to pokazać jako jedna z teorii, a ta słynna brzoza również powinna być uwzględniona (również jako teoria). Skoro film ma być oparty na faktach to niech z nich korzystają, a fakty są takie, że ich brak są tylko spekulacje, więc albo mogliby poczekać z nakręceniem filmu, albo go wcale nie nakręcać. Być może ta sprawa nigdy się nie wyjaśni, ale za 10 lat Polska już trochę ochłonie i będzie można spojrzeć na ten temat inaczej, może wtedy "Smoleńsk" nie spotkałby się z taką falą hejtu jak teraz.
Tak swoją drogą, czytają te wszystkie wpisy nabrałam ochoty obejrzeć ten film, bo nie jestem w stanie uwierzyć, że reżyser tak spieprzył stronę wizualną tego "arcydzieła".
Co Ci mam odpisać? Kuba Rozpruwacz nigdy nie został schwytany a filmów o nim powstało wiele.
Media typu TVN, Panowie Komorowski i Tusk też nie poczekali na wyniki śledztwa tylko z góry oskarżyli pilotów... Pomyśl co czuła matka tego pilota...
6 lat oskarżali pilotów, robiono z Kaczyńskiego i Błasika pijaków. Wycinano rozmowy z czarnych skrzynek, kłamstwo pani Kopacz odnośnie sprawdzania ciał, oddanie śledztwa Rosjanom...
Wyobraź sobie, że na terenie Polski ginie Prezydent Obama z małżonką + prawie 100 osób a Amerykanie oddają nam śledztwo i spokojnie czekają na wynik i u siebie w między czasie głosząc na cały świat, że to wina pilotów + pijaństwa generała i złego stanu psychicznego zmarłego prezydenta...
Hejt był i jest od momentu walki o krzyż - zresztą jest to tez poruszone w filmie. Jest teraz i za rok tez będzie.
Za 10 lat pan Krauze jak dożyje będzie miał 87 lat, pan Zelnik 80 lat itd nie wiem czy w tym wieku starczy im sił do pracy i odpieraniu ataków. A nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny go tak dobrze zrobił.
Zwolennicy Platformy, Nowoczesnej, Kodu, Psl i Lewicy zawsze będą hejtować ten film,.. Niezależnie kiedy powstał czy powstanie.
Film był przygotowywany od 4-6 lat, same zbieranie pieniędzy i obsady było bardzo trudne, był ostry hejt na aktorów, niewielu go wytrzymało. Rządziła wtedy opozycja.
Poza tym fakty z filmu zaczynają się trochę potwierdzać, Błasik nie był pijany i nie było go w kabinie pilotów.
A co do brzozy jest tam wzmianka w filmie odnośnie wytrzymałości samolotu. W katastrofie w lesie Kabackim zanim się rozbił na kawałki ściął kilkaset drzew. W tragedii 11 września samolot przeciął budynek prawie w na pół. A tu jedna brzoza i co zostało z samolotu?
Przyznam, że nie nie wierzyłem w zamach, ale jak zobaczyłem to tło wokół śledztwa zacząłem wierzyć, że to nie tylko wina pilotów i pogody.
Jeżeli jednak chodzi o samą katastrofę, bardziej wiarygodna jednak wydaje mi się ta brzoza. Skrzydło samolotu się o nią zahaczyło (nie wnikam dlaczego), spowodowało to, że runął na ziemię z bardzo szybką prędkością, dlatego więc samolot rozbił się na tyle części i na tak odległym obszarze. Ale do póki się to nie potwierdzi wcale nie wykluczam do końca zamachu.
Dużo rzeczy w tym jest nie jasnych. Czas pokarze czy coś jest na rzeczy. W każdym razie PIS szuka i ma na to błogosławieństwo znaczniej części rodzin. Albo coś znajdzie albo się ośmieszy.
Jest też wiele niejasnych samobójstw i wypadków w Polsce, Rosji i Ukrainie. Od doradcy Tuska, który powiesił się na sznurku od odkurzacza w okresie remontu samolotu, po Andrzeja Leppera, który miał jakieś papiery na Tuska i Olechowskiego. jest ich co najmniej 10-12. Łatwo znaleźć w internecie na Youtube... Nie twierdze, że wszystkie maja związek ze Smoleńskiem, ale część z nich być może. W filmie jest poruszonych kilka z nich. Zelnik jest egzekutorem. (: czy ewentualnie osobą, która jest blisko tych sytuacji.
Szanowny użytkowniku FILMwebu, korzenie komunistyczne to ma połowa pisu:
1. Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości IV RP- członek PZPR do jej końca. Skazywał działaczy opozycji w stanie wojennym.
2. Wojciech Jasiński - Minister Skarbu IV RP, członek PZPR w latach 1976-1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki SB. Zasłynął umorzeniem milionowych długów PC, byłej partii Jarosława Kaczyńskiego.
3. Karol Karski (PiS) - działacz władz centralnych socjalistycznego ZSP na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych.
4. Andrzej Aumiller - Minister Budownictwa IV RP, zasłużony komunista, wieloletni członek PZPR.
5. Anna Kalata - Minister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Członek PZPR jak i SLD, a dalej w Samoobronie.
6. Zbigniew Graczyk - Wiceminister Gospodarki Morskiej IV RP - przez 20 lat należał do PZPR będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego.
7. Marek Grabowski - Wiceminister Zdrowia IV RP (członek PZPR i SLD) dzięki rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka Millera i Marka Belki.
8. Ewa Sowińska - Rzecznik Praw Dziecka IV RP. W latach 1977-1980 należała do PZPR.
9. Krzysztof Zaręba - Wiceminister Środowiska IV RP, były członek PZPR, od 2005 roku w Samoobronie.
10. Bogdan Socha - Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP - był do samego końca członkiem PZPR.
11. Romuald Poliński - kolejny Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Przez wiele lat członek PZPR, a w rządach SLD doradca ministra Kołodki
12. Maciej Łopiński - Rzecznik Prezydenta IV RP; w okresie 1975 - grudzień 1981 należał do PZPR
13. Ryszard Siewierski - Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP - członek PZPR do końca (1990).
14. Stanisław Kostrzewski - od 25.02.2006 skarbnik i finansista PiS - był aktywnym członkiem PZPR do końca jej działalności. 15. Henryk Biegalski - nominowany na szefa Centralnego Zarządu Służby Więziennej IV RP, był członkiem PZPR od 1969 r. do końca lat 80.
16. Jerzy Bahr - 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie. W latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie. Do stanu wojennego był członkiem PZPR.
17. Krzysztof Czabański - mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. 'Sztandaru Młodych' i 'Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR.
18. Stanisław Podlewski - mianowany 17.07.2006 dyrektorem departamentu rybołówstwa w ministerstwie rolnictwa - należał do PZPR do końca jej istnienia.
19. Marcin Wolski - 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od 1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR.
20. Jan Sulmicki - kandydat na prezesa Narodowego Banku Polskiego, zgłoszony 11.12.2006 przez Kaczyńskiego - były aktywista PZPR w SGPiS (obecnie SGH), także w stanie wojennym.
21. Janusz Kaczmarek - szef MSWiA, prokurator krajowy z ramienia PiS - Członek PZPR od 1986 r.
22. Piotr Cybulski - poseł PiS. Były członek ZSMP i PZPR
23. Aleksander Chłopek - poseł z Gliwic. Członek PZPR od roku 1978. W latach 80. był członkiem egzekutywy Komitetu Miejskiego PZPR.
24. Halina Molka - posłanka na Sejm RP V kadencji. Były członek PZPR. Od 23 sierpnia 2007 posłanka PiS
25. Stanisław Piotrowicz - W 1978 rozpoczął pracę w Prokuraturze Rejonowej w Dębicy, następnie w 1980 został przeniesiony do Prokuratury Wojewódzkiej w Krośnie, na początku lat 80. przeniesiony do Prokuratury Rejonowej w Krośnie. Od 1978 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Był członkiem egzekutywy PZPR w Prokuraturze Wojewódzkiej i Rejonowej w Krośnie.
26. Katarzyna Łaniewska- W czasie studiów należała do socjalistycznej organizacji młodzieżowej ZMP, donosiła na kolegów. Następnie należała do PZPR.
itd., itp...
"Demokracja polega na równości."
....leżę i kwiczę... Nikt tak jak miłościwie nam panujący, nie dzielił narodu na lepszy i gorszy sort, skłócając przy okazji Polaków, co pewnie już niedługo doprowadzi do czynnej agresji. Obym się myliła...
"Czy inwigilował polskich dziennikarzy?"
pis inwigilować nie musi, bo jedynych myślących samodzielnie wyrzucono na bruk (albo sami odeszli), a z telewizji publicznej zrobiono aparat partyjnej propagandy.
Nawet jeśli to prawda, to raptem 26 osób. PIS ma 235 posłów, 61 senatorów, kancelaria prezydenta, itd.
Łaniewska i Wolski to tylko aktorka i satyryk popierający PIS, To tak ja oceniać PO przez pryzmat zachowań czy życiorysu Dody, która na nich głosuje.
Nie mówię, że PIS jest idealny, ale to najmniejsze zło. Może ma kilka zgniłych jaj, ale na kilka set osób było by dziwne, by się nie trafiło. Pis ma ich najmniej.
Nikt nie robił tylu krzywd Polką co PO:
Wiek emerytalny, 6 latki do szkoły, zabranie dni wolnych, widełki na becikowe, podpisanie ACTA, zasiłki pogrzebowe, podwyżka Watu, na ciuszki dziecięce, Zniszczenie polskich stoczni by niemieckie nie miały konkurencji. Zresztą sam chodziłem na wile pikiet.
pis inwigilować nie musi, bo jedynych myślących samodzielnie wyrzucono na bruk (albo sami odeszli), a z telewizji publicznej zrobiono aparat partyjnej propagandy.
Który dziennikarz był samodzielny? Chyba nie Lis? Kraśko? Tadla? Wąsowicz?
Przypomnij sobie jak traktowali Korwina-Mike, Mariana Kowalskiego, Pawła Kukiza, Grzegorza Brauna a jak na siłę windowali prezydenta Komorowskiego. Większej tuby propagandowej nie było jak relacje z kampanii prezydenckiej. Nawet po przegranej głosili, że przegrał niecałym 1% a przegrał około 4,5%,
Skoro nie głosować na PiS to na kogo? Kto jest mniejszym złem od tego?
Ja nie głosowałem na PIS ale za 3 lata zamierzam, chyba że mi dasz inną alternatywę.
Córka premiera Tuska pracująca w sklepie za 6 zł za godzinę, albo syn premiera który robi prawo jazdy by zostać kierowcą autobusu - bo to fajny i pewny zawód. To jest propaganda.
Poza tym Pis nie dzieli polaków to opozycja ich cały czas atakuję. PIS wybrało większość głosujących polaków. (Senat 61%, Duda 52%) i spełnia swoje obietnice (ja w nie nie wierzyłem), obiecał śledztwo smoleńskie, nie wpuszczenie emigrantów, likwidacja gimnazjów, 500 +, zlikwidowanie obowiązku szkolnego dla 6-latków, to dzięki niemu oddano dni wolne za święto wypadające w sobotę, w spiera ich Solidarność (skoro solidarność jest zła to dlaczego KOD się za nią podszywał używając jej flag)
Wymieniasz wady rządów PO, ale to są DOBRE kroki PO, dzięki którym Polska wychodziła z zadłużenia (patrz odblokowanie Polsce dostępu do kredytów baków światowych, dzieki wieloletnim oszczędnościom na wydatkach - np. zamrożenie płac w urzędach od 2007 roku).
A pozostałe to kłamstwa propagandy pisu który na każdym kroku krzyczy o likwidacji polskich stoczni, gdzie po rzekomej likwidacji stoczni zarabiają one WIĘCEJ niż przed rzekomą likwidacją!
Jak już pójdziesz kiedykolwiek do wyborów, to zauważ że głosuje się na osoby a nie na partię, oddaje się głos na konkretną osobę, a nie na partię (większość głosujących o tym nie wie i na pytanie na kogo zagłosowali odpowiada: na X, gdzie X to nazwa partii, czyli bezmyślnie skreślili pierwszą osobę z listy niewiedząc na kogo głosują).
Faktycznie PIS nie dzieli polaków, a kto wykorzystuje metodę "dziel i rządź" do objęcia władzy? Krasnoludki? Przypomnieć słowa prezesa Jarosława o tym kto stoi tam gdzie kiedyś Zomo?
Widzę, że wiele rzeczy nie rozumiesz i pewnie nigdy nie zrozumiesz: nie ma śledztwa smoleńskiego, gdyż niemal wszystkie kwestie sa wyjasnione (jest szopka MAcierewicza która faktycznie zapowiedział), nasz rynek potrzebuje taniej siły roboczej a PIS to blokuje (podsycając przy okazji ruchy narodowe - bardzo źle to może się skończyć, ale to jest własnie metoda "dziel i rządź"!), likwidacja gimnazjów które wg badań z roku na rok podniosły poziom szkolnictwa na tle krajów europejskich (patrz badania organizacji PISA), zlikwidowanie obowiązku szkolnego 6 latków - kolejny strzał w kolano, bo większość dzieciaków w krajach zachodnich chodzi już wtedy do szkoły, więc już na starcie polskie dzieci będa rok w plecy (i budżet na tym też dużo straci). Bo KOD nawiązuje do solidarnościowych nurtów lat słusznie minionych, a nie do tej garstki działaczy Solidarności z Dudą na czele, która sztandary wykorzystuje do utrzymywania własnych stołków (ich zarobki są większe od Pani Premier kraju! >10tys zł, Premier na rękę ma 11tys zł)
Spójrz na zdjęcie, on jeszcze nie głosował.
Czasem nie mogę czytać wypowiedzi tak kaleczących język polski (ci z hoplem narodowym piszą namiętnie Polski). Na brak polskich liter i interpunkcji, czy ubogie słownictwo z konieczności muszę przymknąć oko, bo uproszczenia komunikatorów internetowych tak działają . Jednak takie kwiatki jak u "miszcza" świadczą o braku oczytania, a to już nie minie i jest pewną formą ułomności intelektualnej.
Ten temat chyba pobije rekord jeżeli chodzi o ilość błędów w nim popełniony (chodzi przeważnie o dwie osóbki)
film jest owszem oparty na autentycznych wydarzeniach. Problem w tym, że wydarzenia zostały w filmie przekłamane. To taka historia alternatywna. Są ludzie, którzy wierzą, że Elvis Presley żyje, są tacy którzy wierzą w zamach.
Winny faktycznie chodzi na wolności, ba, rozdaje nawet karty w tym kraju. To faktycznie jest skandal no ale cóż - cytując fragment Twojego kultowego filmu- prawdę znają Amerykanie a prawda o Smoleńsku nas przerazi.
Mnie akurat nie przerazi bo umiem czytać i zapoznałem się z raportem przygotowanym przez biegłych badających katastrofy lotnicze. Pana Kaczyńskiego ludzie z Wiejskiej na taczkach wywiozą a 10 kwietnia ludzie będą się gromadzić pod jego domem jak kiedyś pod domem Jaruzelskiego.
tak, domyślam się. Generalnie jak się nie ma racjonalnych argumentów to się wysuwa cięte riposty wujka Janusza (mistrza ciętej riposty), że oponent głupi a w Ameryce murzynów biją itp
Co się stało, że kolega się ożywił? nauczyciele dziś poszli strajkować i trochę luzu było?
Bo ja mam życie poza internetem a nie jak wy slęczycie tu codziennie i hejtujecie ten wspanialy obraz
Kim trzeba być, aby śmierci własnego brata zbijać kapitał polityczny? Jakim typem człowieka się jest wtedy? A może to tylko choroba umysłowa i wymaga leczenia?
nikt nie zbija kapitału politycznego na tej tragedii,to wasza chora narracja ktorą wszystkim wmawiacie