PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10032826}

Sonic 3: Szybki jak błyskawica

Sonic the Hedgehog 3
2024
6,9 7,6 tys. ocen
6,9 10 1 7604
6,2 10 krytyków
Sonic 3: Szybki jak błyskawica
powrót do forum filmu Sonic 3: Szybki jak błyskawica

Nie zachwyca

ocenił(a) film na 5

Oj, nie wiem skąd te zachwyty w komentarzach. Tak, jak lubię oglądać animacje, filmy dla dzieci to tutaj bardzo się nudziłem. Dużo agresji, bezsensowne naparzanie, historia niezbyt wciągająca. A służby mundurowe w Tokyo to sami Amerykanie. W zasadzie można poszczególne sceny oglądać osobno i niewiele z tego wynika. Niektórzy piszą o żartach. W kinie może dwa razy słyszałem śmiech widzów, większość żartów słaba. Sporo bijatyk, efektów specjalnych, ale film nie przekazuje żadnych wartości. Według mnie strata czasu. Aż trudno uwierzyć, że takie oceny, może to jakiś program afiliacji? Mój młodszy syn stwierdził, że druga część była lepsza.

ocenił(a) film na 6
bartekchiny

Przysięgam na litość boską że ten film jest idealnym kandydatem na autopsję p.t. "Jak pięć gałek fanserwisu odwraca uwagę millenialsa od braku mięska". Fandom Sonica z mojego doświadczenia ma krocze twardsze od koneserów tortur dwóch kuleczek i armatki, przez co wszelki "content" który choć trochę nie trąci kupą od razu dostaje dodatkowe cyferki do oceny (przykład - Sonic Frontiers które na Steamie wystartowało z "Przytłaczająco pozytywnymi" recenzjami pomimo trzymania się na trytytkach i sile woli Panów projektantów). Sonic 3 jest zdatny do obejrzenia. W Sonic 3 postacie bezpośrednio robią pozy z ulubionych skrawków materiału fandomu, a raz na ruski rok tle w tle przewija się jakaś znajoma muzyka (że im się chciało licencję na Live and Learn ogarniać xd). Efekt: widz pomija fakt, że film w ogóle nie chce bawić się formą i akceptuje go takim jakim jest - tj. jako dozownik fanserwisu i "kiedy zrobili pozę z intra Sonic Adventure 2 Battle to cała sala wstała i zaczęła klaskać".