Właśnie wczoraj oglądałam ten film na polsacie, i strasznie mi sie podobał ale nie obejrzełam ostatnich chyba 15 minut!! Gdyby ktoś mi mógł powiedzieć jak sie skończył to byłabym bardzo wdzięczna!!!
ja tez mam taka sama prosbe. Prosze opiszcie ostatnia godzine filmu, bede bardzo wdzieczny. Niestety wczoraj dopadl mnie sen i obudzilem sie doslownie przed chwila.
Będę posługiwał się nazwiskami aktorów tak mi łatwiej.
A więc. Został wprowadzony stan wyjątkowy. Willis, dowodził, wszyscy muzłumanie, mężczyźni między 16 a40 rokiem życia, niedawno przybyli do USA, byli przesłuchiwani, trzymani na stadionie. Niektórzy torturowani. jeden z nich został brutalnie torturowany, przez prawdopodobnie Willisa. Denzel cały czas szukał ostatniej komórki z pomocą Bening. Okazało się, że wszyscy terroryści, są uczniami Bening, która będąc w Iraku ćwiczyła ich do obalenia rządu Saddama, ale poz mianie rządu, zostawiła ich, a oni obrócili się przeciwko USA. bomby jakie mieli były takie jak Bening nauczyła ich robić. W końcówce filmu okazuje się, że ostatnią komórką był kochanek Benig Samir. Denzelowi udało się go zabić gdy miał bombę, ale Samir zabił eż Bening. Na końcu Denzel Aresztuje wojskowych, a szczególnie Willisa, za tortury. Potem wypuszczają zamkniętych na stadionie muzułmanów i wszyscy się cieszą.