PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682191}

Star Trek: W nieznane

Star Trek Beyond
2016
6,6 50 tys. ocen
6,6 10 1 50317
5,9 29 krytyków
Star Trek: W nieznane
powrót do forum filmu Star Trek: W nieznane

Czy muszę koniecznie ujrzeć poprzednie dwie części , jest hrono czy śmiało mogę wbijać do kina by zaspokoić mój głód oczu i uszu gdyż dawno nie byłem (gru.2015-S.Wars) na mym ulu gatunku czyli s-f(?)
Dziex za odp.

ocenił(a) film na 9
peterson78

Tak musisz, w poprzednich częsciach poznajemy postacie i ich relacje. Przyjaźń Kirka i Spocka. Wizualnie o wiele lepszy niż star wars VII.

ocenił(a) film na 5
SupremeLeader

Ja natomiast pewien że nie musi. Warto pierwsza część z ciekawości żeby mieć info o tym jakie były początki i skąd załoga.Ale ten film mozna bez żadnej straty obejrzeć bez poprzednich części. Sprawdzone.

ocenił(a) film na 9
posith

Nie znając tych postaci przecież można bardzo dużo stracić, oglądanie tego nie ma sensu. Gdybym ja oglądał ten film pierwszy, miałbym gdzieś co się z nimi stanie. w ogóle by mi na nich nie zależało.

ocenił(a) film na 5
SupremeLeader

Ja ogladalem ten film ze swiadomoscia co to za postaci i tez nie mialem zadnych emocji wobwc nich. Dlaczego? Bo to plastikowe postacie ktore zawsze ze wzzystkiego wyjda calo. Wiec wg mnie nic sie nie traci. Ot łubudu w kosmosie bez wiekszych odczuc.

ocenił(a) film na 9
posith

Może dla ciebie to łubudu w kosmosie bez wiekszych odczuc ale nie dla milionów fanów tej kultowej marki. Ja się zżyłem również z tymi postaciami z nowej serii, podobała mi się relacja Kirka i Spocka w 2 części, tam Abrams swietnie to ukazał. Tutaj zaś film mało skupia się na postaciach ponieważ już nie musi tak bardzo, to kolejny "odcinek" przygód załogi Enterprise.

ocenił(a) film na 5
SupremeLeader

I to jest piękne ze każdy z nas ma inny odbiór i inne oczekiwania w względem filmu. Oczekiwałem innego kierunku niż ten w którym poszli twórcy nowej serii. Trochę głębszych historii tajemniczych iodkrywczych. Z głębszym rysem charakterów i rozwojem ich w kolejnych częściach. Narazie traktuje te filmy jako właśnie lubudu szybko do zapomnienia i mile dla oka. A chciałbym więcej. Czas spędzony na filmie mija szybko i przyjemnie lecz jeśli chodzi o star tek to dla mnie za malo a za duzo wybuchow gonitw i braku czasu na dialog między postaciami oprócz kółku onelinerow i szybkich wymian zdan.