PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682191}

Star Trek: W nieznane

Star Trek Beyond
2016
6,6 50 tys. ocen
6,6 10 1 50317
5,9 29 krytyków
Star Trek: W nieznane
powrót do forum filmu Star Trek: W nieznane
Ketam98

Chciałbym zacząć oglądać Star trek ale nie wiem od czego zacząć. Należy zacząć chronologicznie tak jak powstawały? Filmy są powiązane z serialami?

Ketam98

Star Trek TOS ma swoj specyficzny klimat. Zaczynajac ogladac ten serial musisz byc przygotowana/y na slabe efekty, alejednoczesnie na typowy klimat seriali tamtych lat. Warto moim daniem zaczac od Star Trek pokolenia, wtedy podejdziesz do TOS z wiekszym entuzjazmem. Pierwsze 4? filmy sa powizane z serialem TOS, dowiesz sie np kim byl Khan, swoja droga tez wystepujacy w nowych filmach z tej serii. Natomiast same filmy tzeba ogladac po kolei, bo stanowia troche taki miniserial.

Worf

Wielkie dzięki za informacje:) Nie spodziewałem sie, że jeszcze ktoś mi odpisze haha Jak na razie obejrzałem dwa filmy z uniwersum Star Treka i sa to te dwa najnowsze filmy. Bardzo mi się podobały. Na niektórych forach czytałem że poprzednie filmy mają o wiele lepszy klimat i ogólnie są lepsze od tych. Nie mogę się już doczekać aż je obejrzę:) Jesteś jakimś większym fanem star treka czy oglądałeś tylko filmy?