Trzymający w napięciu. Końcowe sceny w domu były naprawdę przerażające. Kiedy znowu poleci w TV, na pewno obejrzę.
Przerażające to mało powiedziane. Wystarczył odcięty łeb psa, abym z krzykiem schowała się za fotel. :)
Przed chwila skonczylem ogladac ten film... i az nie moge uwierzyc, ze on ma taka ocene. Co wy w nim ludzie widzicie? Przeciez byl strasznie przewidywalny, aktorstwo na srednim poziomie, fabula nijaka, malo straszny, do tego momentami bardzo glupawy - i ocena ponad 8/10?! Jesli chowalas sie za fotel przy niektorych scenach, to co sie z Toba dzialo kiedy ogladalas np. "Rec"? A jesli nie widzialas to zerknij i zdaj relacje.
Tragedia, 90min zmarnowane na bardzo nijakie widowisko.
Że film średni, a może i mniej niz średni to ja wiem. Że łatwo mnie przestraszyć w kinie to inna sprawa. :) Ale, zobacz: czy w filmach grozy i thrillerach łatwo o dobre aktorstwo? Czy te gatunki od razu nie są traktowane po łebkach w tym względzie? Ktos powie: "Bruce Willis w 'Szóstym Zmysle'." Kto jeszcze? I od razu przyznam, że moja wiedza jest tu uboga, ponieważ filmów z tych gatunków oglądam niewiele, ze wzgledu na owe uczlenie chowania się za fotel właśnie. :)
Film leci w czwartek ( 30 kwietnia br. ) na TVN 7 o godzinie 20:05 !! Polecam, jest naprawdę świetny! ;)
Zgadzam się - scena z psem była przerażająca, ale całość już tak średnio. Powie mi ktoś, jak to się skończyło, bo zakończyłam oglądać na tym jak zaczęli się włamywać do domu (czyli po psie), a chciałabym wiedzieć jak się skończyło :)
świetne ostatnie 20 min .....reszta tak wciągająca że mogę wtedy siedzień na gg i oglądać a i tak nic nie tracę
[spoiler]
tu wytłukli szybę, tam przebili ścianę. mam dziewczyny wwierciła się wiertarką w dłoń jednego z opryszków. przyjechał jakiś police officer, ponieważ zobaczył miganie światła w domu, ale był sam, więc... nici z tego wyszły. ojciec wyszedł ze swojego zamku i niestety został tak złapany. na szczęście wszystkich uratował młodszy brat, który potrącił innego "zbira" (skąd wiedział jak się prowadzi?) i zadzwonił prawdopodobnie wcześniej po policje. wyjął denatowi(policjant) kluczyki do kajdanek, które wcześniej wziął jeden z nich, żeby skuć rodziców i uwolnił matkę, która uwolniła ojca, który bezradnie patrzył jak zakochany szaleniec mówi Nicol, że ojca musi zabić. kiedy już mógł użyć rąk, trochę się nawzajem poszamotali i na kamieniach przed domem, tuż nad wodą (wcześniej nie widziałam, żeby gdzieś niedaleko było morze...) wylądowało ciało... chłopaka. dziewczyna pełna różnych hormonów wydzielanych pod wpływem strachu rzuciła się w objęcia tatusia (daddy's girl ;)) i żyli długo i szczęśliwie.
// mnie się podobała najbardziej głowa psa. :) i rozbawiła Nicol-Maryja. ;)