PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652435}
7,6 60 tys. ocen
7,6 10 1 59900
6,8 32 krytyków
Straight Outta Compton
powrót do forum filmu Straight Outta Compton

filmu w polskich kinach raczej na pewno nie zobaczymy, a szkoda bo zapowiada sie jako jeden z najciekawszych w 2015r...

ocenił(a) film na 10
slyhint

Zobaczymy :-) Nie bez powodu w Cinema City Lublin co chwile leci trailer :-)

ocenił(a) film na 8
curt76

Nie miałem pojęcia nawet, w takim razie jest duża nadzieja że go jednak zobaczymy

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
curt76

można będzie w LBN w plazie obejrzeć?

curt76

bzdura- nie sa wyswietlane zwiastuny tego filmu

ocenił(a) film na 10
curt76

bedzie w polskich kinach 4wrzesnia

ocenił(a) film na 9
Jakub_gorski

a jeszcze 2 dni temu sprawdzałem to nie było info o polskiej premierze. Widać że sukces w USA skusił polskich wydawców -_-

ocenił(a) film na 10
szybki1244

Film o N.W.A., pionierskiej grupie gangsta rapu, zarobił w USA w pierwszy weekend wyświetlania 56,1 mln dolarów. To wynik znacznie lepszy od poprzedniego lidera w kategorii biografii muzyków - "Spaceru po linie" o Johnnym Cashu. Polska premiera - 4 września.

ocenił(a) film na 10
slyhint

ja mam nadzieje że raczej będzie to leciało w polskich kinach.

użytkownik usunięty
slyhint

Rzuciłem okiem na repertuary chyba najpopularniejszych sieciówek w Polsce (Cinema City, Multikino i Helios) i niestety żadna z nich nie planuje wyświetlać SOC. Można się spodziewać, że jeśli film zostanie nominowany do Oscara w jakiejkolwiek kategorii to ktoś pójdzie po rozum do głowy i wrzuci do kalendarz grudniowych/styczniowych premier. Do tego czasu już pewnie będziemy mogli zobaczyć film na DVD. Z jednej strony wielka szkoda bo przyjdzie nam tylko obejść się smakiem, ale z drugiej przynajmniej u nas w Polsce obejdzie się bez nagłego wysypu fanów N.W.A.

ocenił(a) film na 8

To idiotyzm, że polskie kina nie wyświetlają takiego filmu, tym bardziej że jest on od Universal... no nic fil w kinie bardzo chciałem zobaczyć, ale jeśli go jednak nie pokażą to będe musiał pobrać z torrentów, czego bardzo nie chce

użytkownik usunięty
slyhint

Kopia recenzencka od wujka z USA to zawsze jakieś wyjście. Nie mówię, że dobre, ale zawsze jakieś.

To nie to samo.

użytkownik usunięty
FerPlej

Dobrze, ze to napisales bo do tej pory nie zdawalem sobie z tego sprawy. Ale skoro nie ma premiery kinowej to i na DVD nie ma co za szybko liczyc. Polscy dystrybutorzy maja nas w dupie co konsekwentnie pokazuja od lat. Wystarczy spojrzec na filmy nominowane w zeszlym roku do Oscara. 6 z 8 filmow miala u nas premiere pol roku po premierze swiatowej, a Whiplashowi i Grand Budapest Hotelowi dotarcie do naszych kin zajelo prawie rok. Dalbym sobie reke uciac, ze gdyby te filmy nie zostaly nominowane nie mielibysmy zadnej szansy zobaczyc ich w kinie.

Spokojnie, Awendżers 43 i Dedpul pojawią się w tym samym tygodniu co w USA :D

ocenił(a) film na 8
slyhint

skad mozesz to wiedziec ? czego niby nie bedzie w naszych kinach ?....

użytkownik usunięty
sztohas

UIP Polska nie ma w planach dystrybucji filmu, a oni dystrybuują filmy wydane przez Universal.

http://glamrap.pl/1/32211-straight-outta-compton-takze-w-polskich-kinach

będzie w polsce ;)

snowekk

A już miałem wrzucać newsa z glamrapu :D

slyhint

http://glamrap.pl/2/32254-straight-outta-compton-polska-data-premiery Czyli trzeba czekać do września.

ocenił(a) film na 8
Porkinson

tlumacznie tego zwiastuna kuleje, mam nadzieje ze wersja kinowa bedzie miała lepsze..

slyhint

Jest wersja z dubbingiem!
https://www.youtube.com/watch?t=51&v=IsW8z0ob884

ocenił(a) film na 8
FerPlej

Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Ja najchętniej poszedłbym na film 'goły' – bez jakichkolwiek napisów lub na film z angielskimi napisami (w końcu czasem slangowe zwroty mogą być mało wyraźnie dla nienejtiwa).

ocenił(a) film na 8
msichal

O tak to prawda, o wiele lepiej jest zobaczyc ten film w oryginalnej wersji bez zadnych polskich tlumaczen. Ja mam to szczescie, ze mieszkam za granica i bede go ogladala w piateczek w oryginalnej wersji

ocenił(a) film na 8
slyhint

no i prosze, film w naszych kinach 4 wrzesnia :)

slyhint

Pewnie jeszcze dadzą lektora, który będzie tłumaczył każde mada faka na skurczybyku :D

użytkownik usunięty
Tomy88

Dawno nie byłem w kinie na seansie z lektorem.

ocenił(a) film na 8
slyhint

w stołecznej Kinotece ruszyła przedsprzedaż biletów

slyhint

Aż dziwne że nie przetłumaczyli na np Prosta wewnętrzna tona podglądowa.