PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349590}

Strzelec

Shooter
2007
7,4 121 tys. ocen
7,4 10 1 121422
7,2 25 krytyków
Strzelec
powrót do forum filmu Strzelec

Przecież takich filmów była już cała masa i jak dla mnie już się "przejadły". 1 gość - honorowy, odważny i wogóle pojechany patriota zostaje wrobiony w spisek przeciwko władzy (czy tam politykom) i dzięki pomocy sexownej laseczki rozwala całe oddziały uzbrojonych po zęby marines i innych służb. Na dodatek oczywiście pomijając to, że jest snajperem, to zna się świetnie na komputerach, elektronice, materiałach wybuchowych i ma gdzieś schowany arsenał broni palnej. Mimo iż nie oglądałem jeszcze filmu, to mogę się założyć, że na końcu zabija gościa, który go wrobił i udowadnia swoją niewinność. Ach... "Ścigany", "Wydział pościgowy", "Rambo" i jeszcze dużo tego typu filmów było. Pozdrawiam

P.S. i proszę nie pisać "nie musisz oglądać - nikt cię nie zmusza" bo nie po to taki temat pisze, żeby takie bezsensowne komentarze czytać, tylko chcę się dowiedzieć, czy nie tylko ja mam takie zdanie.

ocenił(a) film na 8
holcer

To może wymyśl coś lepszego. Nie potrafisz? Jaka szkoda...

ocenił(a) film na 6
NYPD

...do Ciebie był ten "P.S."...

ocenił(a) film na 8
holcer

To w takim razie napisz mi, proszę, gdzie w mojej wypowiedzi próbuję odwieść cię od oglądnięcia tego filmu? Proponuję czytać ze zrozumieniem...

ocenił(a) film na 8
holcer

Zgoda.Scenariusz może i jest typowy, wręcz banalny, ale film jest naprawdę dobrze zrealizowany z kilkoma fajnymi scenami, które mi się podobały.Lubię ponadto tego gościa Wahlberga i uważam, że zagrał nieźle(choć nie rewelacyjnie)Typowe kino rozrywkowe bez jakiegoś niepotrzebnego w tym momencie główkowania.Ja się świetnie bawiłem na pokazie przedpremierowym, a jeżeli jeszcze się ogląda na tak ogromnym ekranie jak w Arkadii to już bajka.Jeden z lepszych dla mnie filmów rozrywkowych jakie widziałem ostatnio

ocenił(a) film na 8
holcer

No cóż kino nie wymyślono do intelektualnego wysiłku. Służy ono głownie rozrywce. Ja tego filmu jeszcze nie widziałem ale widząc zdania "typowe kino rozrywkowe" na pewno się wybiorę do kina. uwielbiam wszelkiego typu Armageddony i inne, bo w tym czasie mogę się wyłączyć i cieszyć obrazem i dźwiękiem.

użytkownik usunięty
tom_1984

W końcu jakiś człowiek który potrafi docenić dobre kino rozrywkowe, a nie - idzie na Spidermana 3 - i potem jęczy że za mało głębi widział (do tego w ulubionych nieraz ma takie filmy, że płakać się chce bardziej niż po seansie Alone in the Dark)

holcer

Jak ktoś chce mocnej głębi z filmu to niech idzie na dramat psychologiczny a nie przyczepia sie do czegoś co może nie jest majsterszytkiem ale jest dość dobre;)

LookOut_Man

..a najbardziej powaliło mnie to zdanie "Mimo iż nie oglądałem.." :D

Chłopie, jak możesz mówić że film jest do dupy skoro nawet go nie oglądałeś?
Ale ok, pomijając to mówisz że 'to już było'. Przecież 'to juz było' można powiedzieć o wielu wielu innych filmach np:

Spiderman - koleś zakłada bajkowy kostium i zwalcza kreatury takie i inne - przecież to już było
Szklana pułapka - zawiedziony życiem gliniarz w pojedynkę zwalcza wszystkich terrorystów świata - to już też gdzieś było
Wzgórza mają oczy - rodzinka gubi się na pustyni i zostaje zaatakowana przez coś tam - ileż ja znam filmów tego typu..

Człowieku, gdybyś właśnie tak podchodził do każdego filmu to w sumie w ogóle żadnego byś nie obejrzał.
Wiedz o tym że każdy film, mimo iż fabularnie powielony, dostarcza nowych emocji, a STRZELCA mogę Ci z całego serca polecić ponieważ jest naprawdę wart obejrzenia..

ps: Najpierw zobacz później oceń, nigdy na odwrót.

ocenił(a) film na 6
mikesz

po 1. nigdzie nie napisałem, że jest "do dupy", więc proszę cię nie tragizuj.

po 2. nie oglądałem, ale zamierzam.

po 3. Spiderman - był o tyle oryginalny, że był na podstawie komiksu - powiedziałbym o nim to samo co o tym filmie, gdyby wcześniej powstał film opsujący człeka pająka walczącego z kreaturami.
Szklana pułapka - w czasie kiedy ją kręcono (premiera w 1988) akurat nie miała dużej konkurencji w postaci podobnych filmów, a była też bardzo dobra i przebijała się efektami specjalnymi na wielką skalę.
Wgórza mają oczy - no niestety się nie wypowiem, bo nie oglądałem (nie przepaam za filmami spod znaku "zombie", czy gumowych masek napromieniowanych ludzi - po prostu mnie to nie kręci).

po 4. nie do każdego, ale po przeczytaniu recenzji tego filmu jedyną zachęcającą rzeczą do jego oglądnięcia wydała mi sięgra aktorska i efekty specjalne (podobno bardzo dobre).

Pozdrawiam

holcer

Filmy które wymieniłem były tylko 'przykładowe'.. w to miejsce można wstawić setki innych tytułów.. ale ok, zostawmy to już.

Powtórzę się - Najpierw zobacz później oceń, nigdy na odwrót.

I na koniec jeszcze raz napiszę - polecam ten film bo naprawdę warto i wierz mi, nie zawiedziesz się.

z poważaniem, mikesz

ocenił(a) film na 7
mikesz

Nie rozumiem jak można mieć zdanie na temat filmu jak się go jeszcze nie widziało, wnioskuję że oceniłeś na podstawie zarysu fabuły. Bardzo łatwo jest ocenić coś czego nie widać, przykład trochę z innej beczki: przed ukazaniem się Visty wszyscy narzekali że to chłam będzie etc i faktycznie część podtrzymuje opinię ale głównie ci którzy jeszcze nie mieli kontaktu, reszcie było dosyć łyso:P
Więc nie pisz że to już było bo jest mnóstwo przykładów gdzie choćby remake jest lepszy od oryginału ( vide Italian Job). Myślisz że komedie romantycznie nie bazują na schemacie?? pozdrawiam.