Zgadzam się z Twoją opinią. Całe szczęście dawno już przestałem się sugerować jakimikolwiek ocenami a zwłaszcza tymi tutaj. Trzeba wybiec trochę dalej oglądając ten film a nie tylko skupiać się jak to większość komentujących na cytuję "małych lolitkach".
Pozdrawiam.
Na szczęście jest na tym forum jeszcze sporo rozsądnych ludzi. ;-) Również pozdrawiam!!
Zgadzam się , film jak dla mnie bardzo dobry, "małe lolity" to zabieg specjalny w tym filmie, a że cieszy oko , pozdrawiam ;)
100% racja... Film jest naprawdę świetny ! Muzyka genialna, scenariusz kapitalny. Z pewnością obejrzę go jeszcze raz.
Każdy jest Panem swojego losu i sam decyduje o tym kim jest i kim będzie, a "Ci, którzy nie walczą o życie, nigdy nie poznają jego prawdziwego smaku".
Film świetny, muzyka po prostu genialna. Momentami historie poboczne stają się troszkę nudne i brakuje w nich wglądu co dzieje się w rzeczywistości, ale ogólne połączenie jest bardzo fajne. Jedynie zakończenie mnie rozczarowało. Jednak będę polecał ten film każdemu.
A co w tym filmie jest kapitalnego poza genialną rolą Abbie Cornish ?
No fakt ten gniot jest kapitalny pod kilkoma względami:
1. Melodramatyzm;
2. Maniery (niby cecha charakterystyczna Zacka Snydera, ale tu jest oderwana od filmu i .. jest bo ma być);
3. Główna killerka rusza się jak lekko przetrącona;
- a jak tańczy !
Zalety:
- dobrze, że główna killerka nie śpiewa !