PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Wystarczy spojrzeć już na poprzednie tytuły - 300, Wtachmen - żeby dostrzec że to co dla reżysera - Jacka Snydera - jest najważniejsze w filmie to kostiumy.
W Sucker Punch historia jest podobna. Mam wrażenie że to nie kostiumy są dla fabuły a fetyszysto - striptizerskie wdzianka są tu po to, żeby je pokazać. Reszta jest daaaaleko (oj daaaaleko) na drugim planie.
Zdecydowanie najnudniejsze, bezsensu poskładane z sobą, infantylne, prostackie, dziecinnie głupie i szowinistyczne banialuki które przetrwałem przed ekranem od baaaardzo dawna!
To niesamowite, że wydając tyle pieniędzy można zrobić tak nudny film!
A przypisywanie temu filmowi jakiejś głębi i znaczenia polityczno społecznego jest dużym błędem, bo nie daj Boże skłoni kogoś do obejrzenia tego gniota.

ocenił(a) film na 4
Arkanadien

Bardzo dobre podsumowanie wartości tego obrazu.

ocenił(a) film na 10
Cineman_filmweb

Szkoda, że mylne.

"Wystarczy spojrzeć już na poprzednie tytuły - 300, Wtachmen - żeby dostrzec że to co dla reżysera - Jacka Snydera - jest najważniejsze w filmie to kostiumy."
Jak widziałeś jego poprzednie filmy to powinieneś wiedzieć MNIEJ WIĘCEJ czego się spodziewać. I teraz, zawiodłeś się, że znowu zrobił po swojemu (ocena 2/10) czy zawiodłeś się, bo myślałeś, że oleje swój wypracowany (ciekawy i naprawdę dobry!) styl i zrobi film tak jak tysiące innych reżyserów?

"Mam wrażenie że to nie kostiumy są dla fabuły a fetyszysto - striptizerskie wdzianka są tu po to, żeby je pokazać. "
Skoro "pracowały" w burdelu to jak w/g ciebie mistrzu powinny być odziane? W kombinezony? Burki? Litości człowieku, wojskowych też się czepiasz, że w mundurach biegają?

"Reszta jest daaaaleko (oj daaaaleko) na drugim planie. "
Więc w/g ciebie cały film kręci się wokół bielizny i spódniczek?

"Zdecydowanie najnudniejsze, bezsensu poskładane z sobą, infantylne, prostackie, dziecinnie głupie i szowinistyczne banialuki które przetrwałem przed ekranem od baaaardzo dawna! "
Ale za to cholernie ciekawe, dobrze zrobione, okraszone świetnymi efektami specjalnymi i wmontowane w mniej lub bardziej ciekawą fabułę.

"To niesamowite, że wydając tyle pieniędzy można zrobić tak nudny film!"
Ty zrobiłbyś lepszy. Albo jesteś w stanie podać mi dziesiątki tytułów, które powstały za podobną sumkę. Prawda? Oczywiście mówimy o filmach w tym stylu.

"A przypisywanie temu filmowi jakiejś głębi i znaczenia polityczno społecznego jest dużym błędem, bo nie daj Boże skłoni kogoś do obejrzenia tego gniota."
Boga nie ma (dla mnie). Znaczenie polityczne? GDZIE? Kto takie przypisywał? Chyba jakiś nieogarnięty małolat, który tasował się na widok wyżej wymienionych kiecek. A film głębię ma, może i prostą, widoczną na pierwszy rzut oka, wręcz ograną, ale MA.

I nie zniechęcaj/nie zachęcaj do oglądania filmów. Każdy ma swój rozum, każdy obejrzy i po swojemu oceni. Czy to będzie niska czy wysoka ocena - to jest bez znaczenia, dopóki będzie w stanie to poprzeć w miarę konkretnymi argumentami.

ocenił(a) film na 7
Warborn

"I nie zniechęcaj/nie zachęcaj do oglądania filmów. Każdy ma swój rozum, każdy obejrzy i po swojemu oceni. Czy to będzie niska czy wysoka ocena - to jest bez znaczenia, dopóki będzie w stanie to poprzeć w miarę konkretnymi argumentami."

Amen!

ocenił(a) film na 2
Warborn

Skoro "pracowały" w burdelu to jak w/g ciebie mistrzu powinny być odziane? W kombinezony? Burki? Litości człowieku, wojskowych też się czepiasz, że w mundurach biegają ????????????????? czlowieku widziales ten film czy tylko skupiles sie na dupeczkach z burdelu. Jesli nie zauwazyles ona trafia do prawdziwego psychiatryka nie ma tam zadnego burdelu LUDZIE to wszystko jej wyobraznia banialuki o bieganiu z mieczem i pistoletem to jej wyobraznia w wyobrazni. Film to gniot i tyle. Skupcie sie przy nastepnej projekcji.

ocenił(a) film na 10
porrerosinverguenza

"czlowieku widziales ten film czy tylko skupiles sie na dupeczkach z burdelu." - oglądałem w kinie i w domu, w sumie 3 razy plus wybrane fragmenty. Może mi powiesz, że nie były w burdelu?
"Jesli nie zauwazyles ona trafia do prawdziwego psychiatryka nie ma tam zadnego burdelu" - burdel jest w jej wyobraźni, wykreowany przez nią łącznie ze strojami.
"LUDZIE to wszystko jej wyobraznia banialuki o bieganiu z mieczem i pistoletem to jej wyobraznia w wyobrazni." - podobnie jak i ten burdel.
"Film to gniot i tyle." - nie.
"Skupcie sie przy nastepnej projekcji." - widocznie byłem wystarczająco skupiony żeby zrozumieć ten film, ale za cholerę nie potrafię ogarnąć co chciałeś wnieść swoim postem. Napisałem coś źle? Wyobraziła sobie burdel, w związku z tym wyobraziła sobie, że ona jak i dziewczyny są odziane odpowiednio do miejsca. Albo chciałeś odpisać komuś innemu albo sam do końca nie wiesz o co ci chodzi.

porrerosinverguenza

To nie jest człowiek tylko troll.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Zamknij mordę cioto, z tobą nie rozmawiam.

Warborn

To z kim rozmawiasz nic mnie nie obchodzi.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Więc zamknij mordę cioto.

Warborn

Nie pedale.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Pedał to ten co ci dzień w dzień w odbycie ku tasem gmera. Twój stary zapewne. I pół osiedla.

Warborn

Pedale, wiem że marzysz o kuta sach połowy osiedla w swojej dupie, ale jesteś tak obrzydliwy, że by nie chcieli nawet jakbyś dopłacał milion dla każdego.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Pedale, wiem, że bierzesz w dupę każdego ku tasa z całego osiedla, ale jesteś tak obrzydliwy i spier dolony, że musisz płacić żulom żeby spuścili ci się na mordę.

ocenił(a) film na 3
Arkanadien

"A przypisywanie temu filmowi jakiejś głębi i znaczenia polityczno społecznego jest dużym błędem"

zgadza się

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Warborn

No z tym się tez zgodzę, ale nie pamiętam, by ktoś to temu filmowi przypisywał.

ocenił(a) film na 2
0wner2

Niektórzy uważają, że Sucker Punch jest filmem mówiącym NIE kobietom rodem z gier komputerowych; że film ten pokazuje, że siła kobiety nie tkwi w życiu i zmaganiu się z przeciwnościami w pojedynkę (jak w wielu... naprawdę wielu filmach np. resident evil, electra, tomb raider itd - gdzie jest jedna główna bohaterka - heros) i jej seksualności, ale od stojących przy niej, w rodzinie.

Co uważam nie za bzdurę.. ale za bzdurę uważam przypisywanie tego temu filmowi.. :)

ocenił(a) film na 2
0wner2

Widzę, że nie wszystkich zwolenników filmu stać na minimum kultury i szacunku do zdania i poglądów drugiego człowieka..

ocenił(a) film na 9
Arkanadien

A czy to mozna nazwać poglądami ? 2/10 za efekty specjalne to ocena tak niesprawiedliwa , że aż śmieszna. Nie ogladaj tego rodzaju filmów bo to kino nie dla ciebie. Nie czujesz tego, a pózniej raczysz czytelników niemądrymi komentarzami i lamentujesz o braku szacunku. To ty nie masz do siebie szacunku

ocenił(a) film na 9
HRA

Dokładnie :) to tak jakbym ja nielubiący baletu czy opery poszedł na nią a potem krytykował "o Boże jakie to nudne" czy też zaczął oglądać musical a potem krytykował, że nudny bo akcji nie ma. No ale masochistów, którzy oglądają gatunki filmów których nie lubią nie brakuje na filmwebie ;)

ocenił(a) film na 2
Hans

W jakim rodzaju filmów mieści się Sucker Punch?
Bo nie za bardzo wiem, czego unikać.

Bo filmy akcji, thrillery bardzo lubię.

Jednak nie wiedziałem, że fabuła jest AŻ tak miałka i że centrum wydarzeń to kuse spódniczki.

Arkanadien

SP jest kiepski.

ocenił(a) film na 3
Hans

przestań skomleć, Hans.