PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

1.Babby Doll przyjechała do szpitala psychiatrycznego i wyobraziła sobie to wszystko..
Burdel,fantazje itd....
2.Babby Doll nie istniała była tylko wyobraźnią Sweet Pea,wyobraziła sobie to wszystko co
w jej wyobraźniach,wyobraziła sobie Babby Doll.
A końcówka to nadal jej fantazje,bo jest tam ten dziadek.....

Ogólnie film super, w stylu Wyspy Tajemnic czy Incepcji.
Polecam!

ocenił(a) film na 10
transformers567_fw

Co do pierwszego się nie do końca zgodzę, ze względu na spalony schowek i zranionego blue, chociaż popieram, że coś jest w tym że nie do końca wszystko co było pokazane było rzeczywistymi wydarzeniami. Co do drugiego zakończenia - no mało ono mnie przekonuje ze względu na końcowe sceny w których nie ma Sweet Pea (chodzi mi o wydarzenia w szpitalu u o to co mówi ta opiekunka o niej). Generalnie zakończenia zakończeniami, ale to co daje do myślenia jest naprawdę mocne...

Wacjech

Ale ona sama mogła spalić ten schowek i wyobrazić sobie że BabbyDoll to zrobiła.

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

Ja myśle ze ona miała jakieś początki schizofrenii i wyobrażając sobie ten burdel stworzyla sobie przykrywkę na swój realny świat gdzie Blue ją gwałcił, a co do tego spalonego schowka to tak samo - zrobiła to wszystko na prawdę w psychiatryku ale wyobrazala sobie ten burdel.

ocenił(a) film na 6
transformers567_fw

Coś w tym może być , nawet było powiedziane , że to nie jest historia Baby Doll

ocenił(a) film na 7
ciosina

To byłoby MOCNE!!!
Ale obawiam się, że to nadinterpretacja. Przecież Blue wpadł, bo całował Babydoll (w usta:) i zobaczyli to policjanci i pani Gorski.
Gdyby nie było Babydoll, to Blue nie zostałby aresztowany (bo za co, za całowanie ducha). Nie podrobiłby też skierowania na lobotomię, bo przecież nie wypisałby go duchowi... :)

ocenił(a) film na 9
anyerpenno

Blue nie wpadł za całowanie BabyDoll, a za robienie fałszywych podpisów dr Gorski i skierowywanie pacjentek na lobotomie.

ocenił(a) film na 7
spectralheaven

Dokładnie. Blue wpadł, bo pani Gorski zobaczyła PODROBIONE skierowanie na lobotomię, ale było to konkretne skierowanie - DLA BABYDOLL. Z kolei całowanie BABYDOLL uświadomiło policjantom, że Blue nie tylko podrabiał skierowania (za co wpadł), ale dodatkowo wykorzystywał dziewczyny (dodatkowy zarzut). Powtarzam: gdyby babydoll nie istniała, to blue nie wystawiłby jej skierowani ani by jej nie molestował, a więc nie zostałby aresztowany, bo nie można skierować na lobotomię kogoś, kto nie istnieje. Nieprawdaż?
Chyba, że założymy, że Sweat Pee w ogóle nie uciekła z zakładu, a wszystko jest jej fantazją. To by oznaczało, że blue nikogo nie molestował, nikogo nie wysłał na lobotomię albo nawet, że Blue...w ogóle nie istniał :)

Ale jeżeli założymy, że ostatnia część filmu jest prawdziwa (nie dzieje się w głowie Sweat Pee i ona naprawdę uciekła z psychiatryka), to nie ma bata - Babydoll musiała istnieć naprawdę, bo to za jej sprawą został zdemaskowany Blue.

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

Czyli mam racje ;)