Bez 3D ?!?!?! ja bym w ogóle nie wydał tego filmu :D musi być 3D !! trzeba trzymać się mody
! tak nie może być. Właśnie się załamałem, chyba zrobię coś złego :(
Co????:) 3D to tylko bajer mi do życia zupełnie niepotrzebny:) niby taki fajny efekt ale na mnie to ogromnego wrażenia nie robi:) a poza tym moda na 3D już spada:) a na film czekam bo ciekawie się zapowiada:)
No trzeba byc zdrowo popier****nym, by w dzisiejszych czasach robic filmy w 2-D.
To moze odrazu niech w kinach leca filmy czarno-biale i bez dzwieku? Jak juz sie mamy cofac w rozwoju, to wrocmy do korzeni kina...
Juz wiem, ze tego gowna nie ogladne.
hmm filmy w 2d będą jeszcze puszczane długoo:) a przynajmniej mam taką nadzieje bo niektórzy nie potrzebują do szczęścia 3d albo mają nadwrażliwość na 3d, oczy się męczą bądź nie widzą tego efektu wcale...to co z tymi ludźmi?? hę??? mają darować oglądanie filmów?:) 3D w dalszym ciągu traktowane jest jako bajer a nie następca 2D:) i póki trzeba nosić okulary na seanse 3D to niech tak zostanie jak jest:)
po pierwsze technologia ma i musi iść do przodu. teraz film posiadający w gatunku: action powinien ów wzbogacić wymiarem 3D. jeśli ktoś zwyczajnie nie widzi tego efektu to i tak go nie zobaczy. są również w kinach seansy bez 3D, albo niech zwyczajnie poczeka na DVD i obejrzy w dobrym HD na plazmie. nie można nagle się cofnąć po Avatarze Camerona, wszystko gna w przyszłość a tu nagle taki hit z b.dobrą fabułą ma zostać przejechany walcem? po co? nie powinno się odpadać przed samą metą ;o
no ok powinna iść w przód ale nich będzie dobra i w pełni bezpieczna dla zdrowia tych co ją użytkują!:)
Avatar był fajny:) tylko po seansie głowa mnie strasznie bolała...że podziękuje na razie póki co...niech bardziej pójdzie do przodu bo w sumie nie robi na nie wrażenia ta technologia;p o niby że wyłażą z ekranu;p widzę efekt lecz nie robi na mnie strasznego wrażenia jak to u innych jest że bez niego żyć nie mogą:)
Ja się cieszę, noszę okulary i jednak bardziej komfortowo mi się ogląda zwykłe filmy 2D niż 3D.
no w końcu jakiś obrońca starego dobrego 2D:) i żeby nie było 3D nie przekreślam tylko teraz ta technologia raczkuje, wiele przeszkód stoi bym w pełni mógł cieszyć się 3D:)
Mam pytanie do fanów 3D:
Ilu z was widziało w kinie Starcie Tytanów? Ja widziałem i jedyne co było w 3D to napisy początkowe, a obraz (z powodu wyświetlania w 3D i konieczności noszenia okularów) był o wiele ciemniejszy niż w zwykłej wersji 2D którą miałem okazję obejrzeć później.
O to mi właśnie chodzi... przecież żartuje sobie z tego 3D, więc chyba nie uwierzyliście ? Moim zdaniem jeżeli już chcą pokazywać w kinach filmy w 3D to robić to jak np Avatar. Film był jako tako całościowo doprawcowany w 3D. Nie mam na myśli że cała akcja rozgrywała się poza ekranem, ale widać było różnicę. Bo tracić pieniądze i męczyć oczy w okularach tylko po to żeby zobaczyć 2 sceny 3D w 2godzinnym filmie jest zupełnie bezsensu. Dlatego jestem bardzo zadowolony że ten film pozostanie w 2D i będzie go można obejrzeć normalnie. Jednak też zadziwia mnie że nie jest w 3D, bo ostatnimi czasy wszędzie "tytuł" 3D, już w kinach ! , już nawet Ksiądz 3D powaliło mnie na kolana i nie mogłem przestać płakać ze śmiechu ^^
Widzę że nie załapałeś mojej wypowiedzi :D Napisałem to z premedytacją i złośliwością, a nie dlatego że ubolewam nad tym. Gdybyś przeczytał moją ostatnią wypowiedź to byś wiedział. Chyba że przeczytałeś i również nie zrozumiałeś, to inna sprawa :)
No dobrze. Tylko że nie lubię filmów 3D. Byłem na 3 filmach i muszę powiedzieć że ten 7-10 zł więcej poszło w p.izdu. Dzisiejsze filmy mają bardzo mało efektów... Tak dla sprostowania te filmy to : Resident Evil Afterlife,Tron Dziedzictwo,Piła VIII
to oglądnij se avatara właśnie;p od niego się zaczął szał 3D:) też nie przepadam za 3D ale nie skreślam całkowicie tegoż bajeru:)
Dokładnie. Na większości filmów 3D wyglądało to tak że męczyłeś oczy w okularach, przez które widziałeś film 2D że tak można to powiedzieć. A przez cały film może maksymalnie 4 sceny w 3D. Avatar był przełomem. Dopracowany cały w 3D, co spowodowało , że oglądało się go naprawdę przyjemnie, jak prawdziwy film 3D, i moim zdaniem to jest prawdziwe 3D i takie powinny być te filmy. Bo faktycznie tracić kilka zł więcej po to żeby obejrzeć film 2D w okularach to się nie opłaca
no to dlatego Sucker Punch jeżeli nie był planowany w 3D to niech tak zostanie, bo konwertowanie na złamanie karku jak w przypadku starcia tytanów to masakra potem wychodzi:/
Zobacz moje oceny. Oglądałem avatara, który może ma trochę scen 3D ale "słabych". Sam film też nie jest genialny.
Trochę scen 3D ?
Póki co ma najwięcej ze wszystkich filmów które oglądałem w 3D. Jak już mówiłem Avatar całościowo wykonany był w 3D a nie tylko poszczególne sceny, jak to jest robione we wszystkich filmach. I nie żałuję tych kilku zł więcej na Avatara.
Chyba śnisz.W tych "laboratoriach", czy na początku filmu nie ma żadnego efektu 3D. Wiem to.
Och straszne, przez cały film 20 minut jest bez 3D... a we wszystkich filmach przez cały film jest TYLKO 20 minut 3D. Widzisz różnice ? Jedyne co próbuję powiedzieć to to, że będąc na filmach 3D, większość filmu jest w 2D a efekty typu - wybuch, rzut itp są pokazywane w 3D. Natomiast w Avatarze większość toczy się w 3D, w sensie takim, że wychodzi poza obraz z naszego punktu widzenia.
http://www.youtube.com/watch?v=KrIiYSdEe4E&feature=channel |
Trailer SUCKER PUNCH - czas 2:28. |
"Experience it in IMAX" (doświadcz w IMAX) |
IMAX = 3D
"IMAX = 3D"
niekoniecznie. "Matrix - Rewolucje" wyświetlany był w Imaxach jedynie w 2D. Imax to tylko kino przystosowane do większych taśm.
Tez na pocz. sie zdziwilem ze nie w 3D. Moze jest duzo szybkich scen ktore nie nadaja sie do 3d? moze.....
Starcie Tytanow bylo w 3D i nie wypalilo :(
A po co 3D? Według najnowszych odkryć 3D jest wynalazkiem Adolfa Hitlera! Więc wspieranie 3d to jak
wspieranie nazizmu!
3D czy nie, to obawiam się, że to będzie kolejny film z cyklu "Damy wszystkie fajne sceny do trailera, potem niech barany płacą"
3D daje wiekszy realizm wiec nie dziwie sie ze coraz wiecej filmow wychodzi w 3D - bo to pcha ludzi do kina, jak na razie w domu nie ma tego
już jest-m.in. Sony wydało telewizor 3D...jak masz kasę na wydawanie 30zł cztery czy pięć razy w miesiącu(nie wiem ile razy chodzisz do kina) i Cię jara 3D to nie ma przeszkód byś sobie zakupił ten telewizor, a efekt ten sam...3D jak 3D technologia-bajer i tyle, trochę jak oglądanie filmów na komórce...ten sam typ bajeru-zbędny, ale grzeje(bo nowy)...jak na razie naturalnie! Z czasem dopracują to 3D i będzie się miło oglądało, ale na razie-mówię mu NIE!!