PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Niestety przy pomocy świetnych efektów specjalnych nie da się zrobić dobrego filmu - i to potwierdza przypadek "Sucker Punch". Nawet kolorystyczne wysmakowanie i piękne sekwencje muszą ulec cienkiej jak włos fabule i groteskowości tego w gruncie rzeczy odpychającego filmu. Można go obejrzeć ale nie sposób go nie zapomnieć.

Cineman_filmweb

A ja sie nie zgadzam.Wedlug mnie to swietny film i dlugo go zapamietam - ma niesamowity klimat.Ogladalem go momentami z opadnieta szczeka.Choc fakt "wizje" Babydoll troszke przekoloryzowane.Dla mnie 9/10 posrod obecnie ukazujacej sie szmiry.Juz wczesniej go zauwazylem ale myslalem ze to cos w stylu aniolkow czarliego ;) co do rezyserow nie przywiazuje wagi co kto nakrecil - 300 byl dla mnie filmem mocno srednim a watchmen nie widzialem :).

ocenił(a) film na 4
rosi10

Watchmen jest grubo za długim, rozwlekłym gniotem w którym jedynie watek Rorschach' a jest interesujący. Podobnie jak w "Sucker Punch" na pierwszy plan wychodzi tam wątek wizualny, wysmakowanych, pięknych ujęć i nic ponadto - więc wiele nie straciłeś :)

ocenił(a) film na 9
Cineman_filmweb

Watchmen może jest rozwlekły ale na pewno nie jest gniotem choć przyznam szczerze było mi ciężko przebić się przez początek i dwa razy do niego podchodziłem no ale jak już się rozkręcił to poszło z górki, że nie raz wracałem do wielu scen. I nie prawda że tylko wątek Rorschacha jest interesujący (jest po prostu najbardziej brutalny) bo także bardzo mnie wciągnął wątek Dr Manhatana i jego rozważań (No a scena "sexu" Lauri z Danem w trakcie której leciała piosenka Leonarda Cohena "Hallelujah" to po prostu poezja) I wcale ale to wcale na pierwszym miejscu nie były w tym filmie efekty. Trzeba było także słuchać to co mówili bohaterowie bo o to w tym filmie chodziło o ich rozważania na temat swojego życia co zrobili źle, co dobrze, co powinni inaczej, jakich rzeczy żałują itp.

ocenił(a) film na 4
Hans

Takich płytkich rozważań bohaterów (bo przecież w większości to byli zwykli ludzie w cudacznych wdziankach i jedyny posiadający moce czyli dr. Manhattan) było w "Watchmen" stanowczo za dużo - to tak jakby Zanussi nakręcił film akcji :))))

ocenił(a) film na 7
Cineman_filmweb

Tylko pogratulować toku rozumowania, płytkie rozważania - bo w większości byli to ludzie w cudacznych wdziankach. Wracaj lepiej do nory z której wypełzłeś.
A cienka jak włos to jest ta twoja krytyka.

ocenił(a) film na 4
onionmaster

@ Orionmaster - naprawdę myślisz że swoim chamskimi odzywkami obronisz ten słaby film ?
@ Owner2 - dzięki za gratulację, gdybyś go potrzebował, zawsze się nim mogę z Tobą podzielić :)))
A "Watchmen" to ładna plastycznie szmirka - i tyle :)

ocenił(a) film na 7
Cineman_filmweb

Nie mam przed czym go bronić, bo chyba nie przed twoimi "argumentami". A tak w ogóle to nie dyskutuję na poważnie z potencjalnymi prowokatorami.

ocenił(a) film na 4
onionmaster

Swoją chamską zaczepkę uważasz za dyskusję ? Jesteś gościu zabawny.

ocenił(a) film na 7
Cineman_filmweb

Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem że nie dyskutuję na poważnie z potencjalnymi prowokatorami - sam się domyśl kogo miałem na myśli.

ocenił(a) film na 4
onionmaster

To Ty potrafisz w ogóle dyskutować ??? :)

ocenił(a) film na 7
Cineman_filmweb

Dostosowuje się do poziomu rozmówcy ;)

Cineman_filmweb

Watchmen to genialny, niedoceniony film....wg mnie

ocenił(a) film na 4
Cineman_filmweb

Odniosę się jeszcze do muzyki, która jest chwytliwa ale i płaska i bezbarwna. Bardziej pasuje do byle videoclipu niż zwartej całości jaką jest niewątpliwie film. Momentami przypomina cienkie kawałki z tancbudy dla mięśniaków i plastików.

ocenił(a) film na 7
Cineman_filmweb

Ja też odniosę się do muzyki, jest ona chwytliwa, pełna głębi i barw. Pasuje zarówno do videoclipu, jak i do zwartej całości, którą niewątpliwie jest film. W żadnym wypadku nie przypomina kawałków z tańcbudy dla mięśniaków i plastików.

onionmaster

zgadzam sie muza była zajebista, tak samo jak reszta

ocenił(a) film na 4
onionmaster

Obawiam się że pomyliliście filmy - tu mówimy o kiczowisku "Sucker Punch" :)

Cineman_filmweb

Łohoho ale żart dobry.

ocenił(a) film na 4
0wner2

ŻARTEM tego filmu bym nie określał - ale kiczowiskiem jak najbardziej :)

Cineman_filmweb

Ktoś kto ocenia Watchmen na 4 nie ma prawa głosu.

Cineman_filmweb

Jeśli nie podoba ci się Sucker Punch to idź na transformers, film do lat pięciu, dokładnie na twoim poziomie

ocenił(a) film na 4
Maniek85

Ja natomiast żadnego filmu ci nie polecam - bo raczej NIE MASZ żadnego poziomu :)))

ocenił(a) film na 6
Maniek85

A sucker punch jest filmem do lat ilu ? Mózgu w nim męczyć nie trzeba, tak więc dałbym mu do lat <4... Słabizna po której spodziewałem się dużo dużo więcej.

ocenił(a) film na 4
Iwan090

Jest od wieku BOBO :)

ocenił(a) film na 8
Cineman_filmweb

Nie znasz się.

ocenił(a) film na 4
CatBlack

Jeżeli ktoś lubi kolorowe, bezwartościowe, jarmarczne kiczowisko - to możliwe że "Sucker Punch" przypadnie mu do gustu.

Cineman_filmweb

Chyba pomyliłeś filmy, bo Sucker Punch to mroczne, wartościowe, poważne, efektowne widowisko.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Na pewno wartościowe - pokazuje jak za spore pieniądze nakręcić ładny kicz :)

Cineman_filmweb

Słaby żart.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Nie, wysokobudżetowe kiczowisko :)

Cineman_filmweb

Mówisz o swoich postach? Owszem, to jest kiczowisko.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Jest dokładnie tak jak napisał Cineman, ten film to "wysokobudżetowe kiczowisko". Chory film dla chorych ludzi. Trzeba być ślepcem, by oceniać go na 10/10.
Ale każdy ma swój gust, więc nie spinaj się tak Owner bo ci żyłka pęknie he he :)

shkval

"Chory film dla chorych ludzi."

Raczej specyficzny film dla wyższej klasy intelektualnej, a nie dla motłochu.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Dla "specyficznej" klasy intelektualnej :)))

użytkownik usunięty
0wner2

"specyficzny film dla wyższej klasy intelektualnej"

Aaa, ha, ha! dobre, dobre, jak to przeczytałem to ze śmiechu z krzesła prawie spadłem.

shkval

Z 0wner2 się nie dyskutuje, to jest filmwebowa wesz. Wejdź na jego 'bloga' i poczytaj trochę jego wypowiedzi to zrozumiesz. Większość z jego wypowiedzi została usunięta więc tych najlepszych perełek nie przeczytasz.

ocenił(a) film na 4
jaca777_2

Po co odwiedzać tak MARNEGO BLOGA ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
0wner2

Tylko dlatego, że cię tam niszczę.

Warborn

Chyba na odwrót.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Na pewno cię niszczę. Każdy kto to czytał o tym wie, nawet twoi internetowi kumple nie dali rady cię wyratować.

Warborn

Pomarzyć zawsze możesz.

ocenił(a) film na 10
0wner2

A potem te marzenia sobie spełniam. A ciebie rozku rwiłem tak po prostu, żadne marzenie.

Warborn

Tak to sobie tłumacz ;)

Warborn

Tak to sobie tłumacz ;) hehe

ocenił(a) film na 3
0wner2

on to tobie tłumaczy ale ty nie teges. :D

plantum

Możesz to sobie tak tłumaczyć, masz prawo do złudnych nadziei.