Piękne panny,żołnierze na pare,smoki,zeppeliny,lobotomia,samuraje z karabinami,kapitalna muzyka,świetne efekty i pomysł na film-takie klimaty mi pasują.Odjąłem jeden punkcik za brak Terminatora,Predatora,Conana,Obcego i Rambo.No ale wszystkie mieć nie można.
Serdecznie polecm tego filmu nie można przegapić.
No zarąbisty pomysł tego sie nie spodziewałem:)))
hehe, no w końcu ktoś wysoko ocenił ten obraz! gratuluję zrozumienia, bo to historia z podwójnym (nawet potrójnym) dnem ;)
1. mroczna dramatyczny świat lat 50-tych, przedstawiony w nieco krzywym zwierciadle (może coś w stylu Sin City) ze względu na okrucieństwo ludzi w nim przedstawionych
2. baśniowy, ale również pełen przemocy świat który bohaterka postrzega po zamknięciu w ośrodku dla obłąkanych (zdając sobie sprawę, że ojczym przekupił sanitariusza aby dokonano na niej lobotomii)
3. walka o przetrwanie w psychodelicznym krzywym zwierciadle (kojarzy się z grami video lub komiksem), w świecie który Babydoll odwiedza ... tańcząc :)
Jak dla mnie magiczne arcydzieło, głównie ze względu na wspaniałe efekty specjalne i muzykę Bjork :)
z chęcia obejrzę jeszcze raz :)
dawno nie widziałem czegoś tak wspaniałego, aczkolwiek smutnego.
Moja ocena to też 9/10 za wszystko to co jest napisane nad moim postem i za to, że ten film jest inny od tego co nam serwują teraz no i jeszcze jak ktoś grał w Killzona to doceni Helgastów.
Totalne nieporozumienie. Typowy Amerykański gniot - po za ładnymi panienkami i dobrą muzą nie dostrzegam nic ciekawego w tym w filmie - choc po pierwszych minutach sądziłem że film będzie naprawdę niezły - niestety byłem w totalnym błędzie
Jedynym typowym gniotem jest twoja wypowiedź i nierzeczowa ocena. Jeśli nawet podobały ci się tylko muza i panienki to już zasługuje na ocenę 3-4/10 ale nie po co no nie. Lepiej oceniać w stylu dzieci neo 1-niepodoba mi się 10-podoba mi się
Panie Hans, ja nie oceniam Twojej wypowiedzi więc wykaż się odrobiną szacunku i nie oceniaj wypowiedzi innych - jest demokracja a po za tym o gustach się nie dyskutuje - to że Tobie sie film podoba OK - ale nie napisałem że Twoja ocena filmu to nieporozumienie - mnie sie film w ogóle nie podobał i uważam czas poświęcony temu filmowi na stracony. A Ty zacznij oceniać film a nie wypowiedzi innych = bo do tego służy do forum
Ja miałem spore nadzieje związane z tym filmem po przesłuchaniu soundtrack'a i zobaczenia trailera.
Mocno się rozczarowałem. Proszę tu nie pisać o ukrytym przekazie. To był film akcji a niektóre momenty jak. wybuch samolotu po oddaniu 3 strzałów z pistoletu po prostu mnie rozśmieszyły. Rozumiem ludzi którym ten film się podobał ale ja tu nie widziałem nic więcej by wystawić ocenę 3/10.
Reigen, a ty oglądałeś/czytałeś Alicję w Krainie Czarów? i co też doszukiwałeś się tam realizmu? więc nie doszukuj się tutaj praw fizyki :)
ten film to czysta fantastyka (osadzona w mrocznym świecie). jak dla mnie bomba i tyle.
właśnie obejrzałem go drugi raz, tym razem wraz z żoną i oboje uważamy że jest niesamowity i rewelacyjny :)
dodatkowo w końcu zauważyłem co mi się tak bardzo podobało we wszystkich scenach walki (świat numer "3" gdzie dziewczyny są super-bohaterkami walczącymi ze "złem" o wolność) - te sceny są często kręcone tą samą techniką co w Matrix! dodatkowo kilka elementów jest bardzo podobnych (lina+helikopter, torba na ziemi, upuszczony karabin, zbliżenia na łuski, zwolnienia tempa i nagłe przyśpieszanie akcji, itp.), nawet kilka razy udało mi się usłyszeć te same/podobne efekty dźwiękowe :)
masz rację efekty są nie samowite :) ale dla mnie to za mało żeby dać filmowi 9, jest też strona fabularna/aktorstwo a tutaj to leży na całej lini, grupa lasek z playboya ( nie aktorek) robi jakiś wielki plan ucieczki i zbiera magiczne przedmioty o.0
Wszystkie dziewczyny zagrały prawidłowo, Blondie i Amber trochę odstawały od reszty, ale co z tego, skoro one miały tylko wyglądać. Babydoll, Sweet Pea i Rocket zagrały dobrze. A taki Oscar Isaac w roli Blue to naprawdę pokazał klasę, tak więc nie mów, że aktorstwo było słabe.
może i oscar zagrał ok ale dziewczyny grały jak by to był ich pierwszy rak w jakimś szkolnym teatrzyku -.-