Czy ma ktoś jakieś przypuszczenia, co tak naprawdę stało się z tymi dwiema dziewczynami?
yyyy... zabił je Blue ? daj spokuj, to że nie widać było ich przstrzelonych głów nie znaczy że z odległości jednego metra ten facet nie trafił
Wiele bym dała, żeby poznać odpowiedź.
Moja teoria:
To były tylko fantazje Baby Doll na temat trzech pacjentek, które dostrzegła siedzące przy wspólnym stole na samym początku filmu. Może naprawdę bawiły się z nią i Sweet Pea (która przecież serio uciekła) w "plan ucieczki"? Ale co się stało później, to już czyste dywagacje. Zostały złapane i trafiły do izolatki? Blue, który w pierwotnych i końcowych scenach był salowym, raczej nie zabił przecież dwóch podopiecznych, bo chyba by go wtedy nie pozostawili na stanowisku. Najbardziej mnie zastanawia, czy Rocket rzeczywiście została dźgnięta przez kucharza w trakcie próby kradzieży noża, bo że ta kradzież się udała, to wiemy z końcowych scen. To by znaczyło, że ona istotnie nie przeżyła. A pozostałe?
Qrka zmokła. Snyder mógłby być mniej tajemniczy :
Myślę, że sam Snyder nie wie, co się z nimi stało ;) A to, że Babydoll nie miała w ogóle styczności z Rocket, Amber i Blondie ma sens, jeśli przyjrzeć się scenie początkowej w Teatrze.
Tylko że obroniła Rocket przed Kucharzem i od razu ustosunkuję się do postu midian. Tak, scenę odwracania uwagi od kucharza uważam za prawdziwą, podobnie jak scenę, w której Babydoll ratuje Rocket.
Można pofantazjować ;-)
Skoro Blue posłał je do piachu strzałem w głowę w fantazji Baby Doll, to może w rzeczywistości posłał je (znowu podrabiając podpis dr Gorskiej) na zabieg lobotomii, którego nie przeżyły... ale to takie moje luźne fantazjowanie ;-)
ja uważam ze wszytko było prawdziwe tylko fantazje Babydoll pokazywały to w sposób który łatwiej było jej zaakceptować. była kradzież noża zapalniczki mapy i klucza. w końcu patrząc na zakończenie Sweet Pea uciekła kucharz nie ma noża strażnik zapalniczki a Blue jest ranny. znaczy w skrócie uważam ze nie żyły, albo wypadły z gry może nie bezpośrednio przez śmierć ale coś się stało ze nie brały udziały w planie. idąc dalej Babydoll pomogła Sweet Pea nie uratowała siostry itd, ale chociaż jednej dziewczynie dała wolność to wystarczyło by być gotową na zabieg- co widzimy- lekarz jest zaskoczony ze wyglądała jak by tego chciała.
to takie wolne myślenie i jedna z teorii a mam jeszcze kilka w głowie