PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Film jest dobry, Ci co go oceniają nisko - po prostu nie rozumieją (polecam obejrzeć raz jeszcze, ale skupiając się właśnie na fabule i dialogach, a nie efektach), albo oglądając TS czy on-line oczekują filmu z efektami rodem z władcy pierścieni czy matrixa. Problem w tym, że w tym filmie jest więcej głębi niż we wszystkich częściach w/w filmów razem wziętych i chyba trudno niektórym to zrozumieć ;)
Pomysł trochę łączący techniki z komiksowego Sin-city z alternatywnym światem w Sali samobójców czy motywem ost. sprawiedliwego... Do tego naprawdę dobra muzyka (covery nawet lepsze od oryginałów) i ciekawe młode aktorki, z których akurat te najbardziej cukierkowe grają wtórne role.
Polecam fanom niebanalnego kina - koniecznie w dobrej jakości. 7/10 za zbytnie odejście od głównego tematu

dannygd

7/10 piszesz a dajesz 8 ? film zrozumiałem ale treść zbytnio do mnie nie dotarła .

ocenił(a) film na 6
dannygd

Rozumiem, że fabuła Ci się podoba, jednak mówiąc, że jest głębsza niż w LOTR lub Matriksie - obrażasz kino.
Dla mnie jest to film zrobiony na ciekawym gruncie, z niebanalnym podejściem jednego z lepszych reżyserów. Niestety jest też "ale"... Przez większą część filmu ma się wrażenie, że twórcy karmią nas kiczem. Niebanalność o której wspomniałem, wpompowana jest w Sucker Punch z nadmiarem, co robi z tego filmu efekciarską papkę(cierpi na tym fabuła).

ocenił(a) film na 6
Vir00z

5/10 za niekonwencjonalne przedstawienie poważnego tematu.

ocenił(a) film na 4
dannygd

"Film jest dobry, Ci co go oceniają nisko - po prostu nie rozumieją" - poziom argumentu jak z piaskownicy. Film przekombinowany niemiłosiernie. Dziewczyna która ucieka w świat fantazji, żeby być dziewczyną która ucieka w świat fantazji.
Jaka głębia? Tragiczna historia jest tylko uszlachetnieniem totalnej rozpierduchy, no ale niektórzy to nawet w kapslach od tymbarka potrafią wyczytać metafizyczne przesłanie.