PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Bleeeh...

ocenił(a) film na 3

Tak typowo. Bez większego sensu czy... czegokolwiek. Typowy, gówniany komercyjniak, który za target obiera gminazjalistów ewentualnie trzydziestolatków z wczesnym kryzysem wieku prawie średniego. ;)

Jedna gwiazdka za dupeczki. Druga gwiazdka żeby się fani za bardzo nie czepiali, a trzecia bo akurat mam dobry humor.

PS: Czy tylko ja mam wrażenie, że twórcy perfidnie zerżnęli jeden, dłuższy fragment filmu z gry "Necrovision"?

Kuba1982

Necrovision to przeciętny gniot, nie wiem po co ktoś miałby się na nim wzorować.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Tak samo jak ten film - przeciętny gniot. Ba! Nawet całkowite dno.... ale

...zadałem konkretne pytanie. O oprawę gry i tego fragmentu z niby I wojną światową. Jak dla mnie twórcy zerżnęli pomysł od panów z The Farm 51.

Kuba1982

"Jak dla mnie twórcy zerżnęli pomysł od panów z The Farm 51"

Spadłem z krzesła prawie. Co niby tam było podobnego. Poza tym wątpię żeby Snyder w tą średniawą gierkę która przeszła bez echa grał. O wiele bardziej jest to podobne do Killzone i na tej świetnej grze mógł się wzorować,

neo_angin

niby jak?;p no ok pojawili się przeciwnicy z czerwonymi lampkami zamiast oczu ale wiekszych podobieństw się nie doszukałem:) bo w Killzone nie ma smoków, a ni okopów I wojny światowej;p
Nie wiem po co zchodziliście na temat gier ale ok. Choć na samym SP można by gre zrobić;p jakąś szaloną nawalankę, z miksem skradanek po te rzeczy które trzeba zdobyć w realu i była by z tego gra całkiem całkiem ja myślę;) no chyba że chcielibyście tetrisa SP edition:)

ZeneQr

No właśnie chodzi o tych przeciwników bo podobieństwo bije po oczach. Napisałem że o wiele bardziej podobne a nie że podobne.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

Etap wśród ruin gotyckich kościołów, niemieccy żołnierze zombie, kroczące mechy, identyczna stylistyka. Naprawdę tego nie dostrzegasz?

Kuba1982

Niemieccy żołnierze zombie byli w setkach innych produkcji.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Typowe zachowanie. To co napisałem, traktujesz wybiórczo.

Teraz dodaj sobie do tego co udało Cię zauważyć, resztę mojej wyliczanki.

Kuba1982

Necrovision jest niszową grą. Ty naprawdę tego nie dostrzegasz że poza naszym krajem nikt jej nie zna. To teoria na poziomie tej że Potter jest zerżnięty z Akademii Pana Kleksa.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

Widzisz kolego tutaj się z Tobą nie zgodzę. Oczywiście możesz twierdzić, że tej gry poza naszym krajem nie zna nikt, co w moim mniemaniu rozmija się z prawdą i to bardzo, bo wystarczyło mi rozmawiać swego czasu z jedną z moich kuzynek mieszkających w Kanadzie nt. gier komputerowych. Ot taka sobie prosta gadka szmatka w co się gra, a jak się gra etc etc. I Necrovision nie był dla nich czarną magią.

Szkoda tylko, że zamiast odpowiedzieć mi na pytanie wałkujesz ten temat od dupy strony.

Nie imputuj też, że ja z tych co wietrzą w Potterze wpływy Kleksa. ;)

Kuba1982

Taka prawda. Sprostuję że prawie nikt; Koncept Sucker Puncha był już w 2006 roku więc to wątpliwe.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Wy sobie musicie odpowiedzieć przede wszystkim czy to jest w ogóle ważne skąd czerpał pomysły.
Ważne, że odpowiednio je wykorzystał i zrobił z tego dobry film, reszta jest nieistotna.

Warborn

Dla mnie to nie jest ważne. Najważniejsze że zarys fabuły jest oryginalny.

neo_angin

eeee;p NV jest produkcją nie AAA czyli z najwyższej półki ale na pewno to nie Terrorist Takedown czy jakoś tak od City Interactive;p czy inne "super hity" fps za 20 zł tej firmy, oczywiście oprócz Sniper: Ghost Warrior.
A poza tym w rosji na pewno znają tą nawalankę: ) bo wydało to ruskie 1C:)

ZeneQr

No w Rosji tak ale w takich stanach to wątpię w popularność tego tytułu.

neo_angin

no jakąś popularność powinien mieć przynajmniej u tych graczy co śledzą branżę:)