PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Obejrzalem dzis drugi raz ten film i podobal mi sie nawet bardziej niz pare dni po premierze.
Zack Snyder nie boi sie ryzykowac. Nie trzyma sie sztywnych trendow wspolczesnego kina.
Odwaznie zrealizowal swoj wizjonerski pomysl i jak dla mnie wypadlo to znakomicie! Caly
klimat Sucker Punch i kunszt rezysera widac w kazdej minucie. Oprocz znakomitej uczty
wizualnej (i nie chodzi mi tylko o WYBITNIE zrealizowane sceny walki, ale tez o urode
bohaterek) Zack serwuje nam takze sprytna i gleboka fabule. Zaluje, ze niewiele osob
uwaznie obejrzalo ostatnie minuty filmu i wazne slowa ktore tam padaja. Chodzi wlasnie o
to, ze wszystko co potrzebujemy tkwi w nas, a nasza motywacja, osobiste marzenia,
akceptacja zycia i cel zalezy tylko od nas. Utkwily mi takze madre slowa, ktore wymawia
tajemniczy 'mentor przewodnik' grany przez Scotta Glenn'a, ktory w okopach mowi: 'jesli nie
wiesz o co walczysz, ulegniesz byle czemu'.

Tak, czy inaczej, nie moge wprost doczekac sie Man of Steel. Znajac zapedy Snyder'a do tworzenia
klimatu poprzez zabiegi audio-wizualne (Sucker Punch, Legendy Sowiego Krolestwa, Watchmen) zapowiada sie
naprawde ciekawa wersja Supermana.