PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Coś nowego...

ocenił(a) film na 4

...i to by było na tyle

Film wyróżnia się tylko tym że jest dziwny i intrygujący (no i może ma niezły sountrack, który jednak nie przypadł mi zbytnio do gustu) a tak poza tym to cała reszta kuleje z grą aktorską na czele...

A co do fabuły z dwoma fazami podświadomości (łudząco przypominającymi fazy snu w Incepcji) to nie jest ona skomplikowana (jak twierdzą niektórzy użytkownicy forum) a wręcz przeciwnie jest jakże płytka i nieciekawa...

Nie rozumiem także zawyżania oceny argumentem "+ za ładne dziewczyny" bo tak to można filmy erotyczne oceniać a nie kino akcji...

ocenił(a) film na 9
VHS

Czyli forma zaniżania oceny bo są ładne dziewczyny jest dla ciebie zrozumiała?
A co do fabuły to może wydaje ci się, że jest płytka ale gdybym przedłożył ci teorie arturinho79 o tym, że świat widziany w filmie był pokazany z oczu Sweet Pea?
"1) rzeczywisty świat ( zakład psychiatryczny )
2) nie rzeczywisty świat ( burdel ) " widziany " był przez Sweet Pea , gdy słyszała muzykę zamykając oczy .
3) nie rzeczywisty świat ( walki o przedmioty ) " widziany " był przez Baby Doll , gdy słyszała muzykę zamykając oczy ."
no i spróbuj obalić tą teorie? ale to akurat mało ważne w tym - ważne jest to że skoro ktoś inny interpretuje coś inaczej niż ty (bo zakładam że uznajesz, że świat nie rzeczywisty jest widziany w całości przez Baby Doll) to już jest dowodem na to że nie jest to płytka tudzież prosta fabuła ;>

ocenił(a) film na 4
Hans

Po pierwsze nie zaniżyłem oceny bo są ładne dziewczyny :)
A po drugie ww. teoria nie zmienia jakoś diametralnie obrazu fabuły która wydaje mi się dosyć prosta (a to głównie dlatego że patrzę na ten film pod kątem Incepcji i oba te filmy po prostu porównuję)

Dodam też że masz rację fabuła nie jest płytka (źle to sformułowałem) ale moim zdaniem scenarzysta głupio postąpił z tym burdelem i skąpo ubranymi panienkami bo to pokazuje że film jest lekko niedojrzały i nadrabia niedociągnięcia dekoltem...

Moim zdaniem ocena jaką wystawiłem tj. 4/10 nie jest jakoś szczególnie niska i broń Boże nie pomyśl sobie że jestem hejterem po prostu film mnie nie urzekł i wydaje mi się że pomysł jest świetny ale jednak wymaga doszlifowania.

ocenił(a) film na 9
VHS

wcale nie mówiłem, że to ty zaniżyłeś tylko że inni zaniżają właśnie za te "panienki" (także źle się wyraziłem)

użytkownik usunięty
VHS

Dziewczyny były wykorzystywane seksualnie w psychiatryku . Stąd mowa o burdelu .

ocenił(a) film na 3

o kurvva, amerykę odkryłeś....

użytkownik usunięty
plantum

VHS chyba tego nie wiedział , zresztą Ty też bardzo późno sobie to uświadomiłeś ( po czytaniu komentarzy ) .

ocenił(a) film na 3

uświadomiłem to sobie jak się film już kończył i znowu widziałem obskurne korytarze oraz prawdziwego Blue.

użytkownik usunięty
plantum

To cieszę się bardzo . Każdy może się pomylić .

ocenił(a) film na 4

Ja też wiem że je wykorzystywali w psychiatryku ale chodziło mi o wizję burdelu którą wytworzyły sobie dziewczyny (a tenże właśnie "burdel" moim zdaniem można było zastąpić jakimś innym miejscem)

ocenił(a) film na 9
VHS

a w jakich innych miejscach kobiety są przetrzymywane wbrew swojej woli i wykorzystywane sexualnie, żeby można było na takowe zamienić ten "burdel"? w Biedronce są wykorzystywane jedynie jako niewolnice ;)

ocenił(a) film na 4
Hans

No właśnie niekoniecznie musiały być gwałcone. Mogły być jedynie bite ewentualnie mordowane, uzależniane od dragów (i wtedy można byłoby jeszcze zrobić taką "magiczną krainę na kwasie")

No i powiedzmy że psychiatryk to rzeczywistość w której podają im narkotyki wtedy dziewczyny przenoszą się do jakiegoś wymyślonego świata (filmowego burdelu) no i wtedy BabyDoll tańczy na fazie i przenosi się w wir akcji :)

ocenił(a) film na 4
VHS

W sumie mordowane to niekoniecznie... :) Poniosło mnie trochę ale z tymi narkotykami mogło by przejść.

ocenił(a) film na 9
plantum

a ty malkontencie jak zwykle musiałeś się czepić wszystkiego bez powodu i to jeszcze w taki prymitywny sposób jakbyś się z jakiejś Pandory urwał

ocenił(a) film na 3
Hans

taaaak

codzienna porcja nienawiści...

oh, coś wspaniałego.

VHS

Wybierzesz ?
a) trzy, spore postacie przed świątynią były pretekstem do pokazania brykającej, skąpo ubranej dziewczyny oraz efektów
b)trzy, spore postacie przed świątynią były znaczącym elementem fabuły

ocenił(a) film na 4
_plq_

Były zarówno elementem fabuły jaki i pretekstem do pokazania efektów specjalnych bo bądźmy szczerzy bez nich film byłby słabszy niż jest bo efektami często maskuje się słabą grę aktorską.

VHS

były to:
a) wady Baby Doll pokazane w świątyni
b) inni, dowolni poszukiwacze/posiadacze 'noża', 'zapalniczki' i 'mapy'
c)...?
d) VHS nie zastanawiał się nad tym

ocenił(a) film na 9
_plq_

:D:D:D czyli zgadzamy się, że fabuła SP nie była płytka jak wielu próbuje nam to wmówić skoro z jednej sceny można wynieść wiele wniosków ;)