PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

A więc obejrzałem film, pierwsza myśl jaka przeszła mi przez głowe to czemu nie obejrzałem go wcześniej!? Dopiero pod koniec da się zauważyć, że genialne efekty, seksowne młode dziewczyny oraz idealnie dopasowana muzyka były ubraniem dla głębszego przesłania, reżyser zastosował wabik dla mało rozgarnietych wielbicieli mniej inteligentnego kina oraz nastolatków zafascynowanych światem Zmierzchu czy Step Up.

Wydaje mi sie, że aby zrozumieć wątek trzeba poprostu skupić sie na tekstach. Ja swoje wznioski z filmu wyciągnołem. Może ktoś sie chce podzielić swoimi.

Co tak naprawde jest przesłaniema ( zawartym głównie w końcowym monologu ) filmu Sucker Punch ?

soufiane

dla mnie jest to mega efekciarska, super groteskowa, narysowana kreską animy i gry komputerowej o wspaniałej ścieżce dźwiękowej historia ucieczki dosłownej i w przenośni od zarówno psychozy (tu przenośnia) jak i dosłownie z samego szpitala. baby doll jest drogą do wolności, jest aniołem stróżem Sweet Pea, bo tak naprawdę to chodzi o nią. najlepsze jest to, że nie wiemy dlaczego jest ona wcześniej uznana za chorą psychiczne (czy w ogóle, a co jeśli tak?) dlatego sądzę, że jest tu również pokazane wyzwolenie się z psychozy.