.......gdyby w rubryce "reżyseria" było napisane Quentin Tarantino, a nie Zack Snyder to film
zebrałby lepsze recenzje? Bo szczerze mówiąc mi trochę tak ;> Zaraz by pewnie krytycy
wychwalali jaki ten film to hołd japońskim animacjom i grom komputerowym, steampunkowi ,fantasy
i że ma świetny barokowy klimat :D. Mi tam Sucker Punch się podobał. Dałem mu 7-/10
Też mi się podobał. Są miecze, roboty, samuraje, miniguny, mechy, smoki, orkowie i roznegliżowane panny z bronią automatyczną. Jest ok.
O tym samym pomyślałem :D
Gdyby w tej produkcji maczał palce Quentin Tarantino albo Robert Rodriguez to automatycznie miałby +1 do oceny i mielibyśmy tu zlot fanów broniących filmu w stylu "ludzie, ale nie bierzcie tego filmu na serio, to jest SZTUKA w czystej postaci" :)
Oczywiście niektóre filmy tych dwóch panów przypadły mi bardzo do gustu, ale tylko niektóre.
A co do Snydera to uważam że koleś ma talent i nie raz nas jeszcze zaskoczy. Genialni "Strażnicy", teraz niezły "Sucker Punch", nie mogę się doczekać na kolejne jego produkcje.
7/10 plus duże brawa za soundtrack (Snyder ma świetne wyczucie do muzyki w swoich filmach)