PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86033
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Na wstępie Ci co nie oglądali nie czytać :)
Nie specjalnie przypadł mi do gustu ten film.
Oczywiście miał pewne plusy chociażby efekty ,które w filmie były całkiem udane.
Jednak film mnie nudził, może dlatego ,ze w moim mniemaniu sposób w jaki zostało pokazane uciekanie w wyobraźnie Baby Doll był monotonny.
Oglądałem te walki ,i jakoś nie robiły na mnie wrażenia, w sensie fabularnym ,nie efekciarskim.
Chodzi mi tu o sens tych walk, które miały odzwierciedlać sytuację Baby Doll z rzeczywistością.
Mnie to nie zachwyciło,wręcz nużyło patrzenie się na kolejne podobne do siebie, dłużące się sceny typowej nawalanki, i czekałem kiedy wróci do swojej pierwszej podświadomości która była już nieco ciekawsza.
Podsumowując może i zamysł był ciekawy ,lecz niektóre rzeczy nie pasowały , były nadto przebarwione co powodowało u mnie znużenie:)
Fabuła sama w sobie również nie była skomplikowana ,taki komiksowy obraz w bardziej słodkim wydaniu:)
Może gdyby skupiono się bardziej na dramatyzacji i rozbudowaniu fabuły pierwszej podświadomości a nie na przydługawych walkach ,w które wtapiała się baby Doll w swojej wyobraźni odwzorowując rzeczywistość ,film by na tym zyskał .
Lecz tak jak mówię to tylko moja własna opinia .
Innym może się taka wersja podobać.

Fireghost

Obejrzyj wersję rozszerzoną, tam masz dużo dodatkowych scen z 1 poziomu wyobraźni, walka została dodana tylko jedna i to krótka. Polecam wersję rozszerzoną, bo wiele rozjaśnia w kwestii fabuły i rzuca inne spojrzenie na cały film.

ocenił(a) film na 3
Fireghost

Temat ich przerósł. Niby miało wyjść inteligentnie i innowacyjnie, a wyszło głupio i kiczowato.

archenova77

Kiczowata to była jedynie walka z samurajami, reszta filmu jest genialna.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Dla mnie tam od początku do końca nie było nic genialnego. Ba! nawet przeskoczyłem po 30min. do końca, bo oglądać tego nie szło.

archenova77

W takim razie nie wiesz, co to znaczy dobre kino.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Czyżby? - http://www.rottentomatoes.com/m/sucker-punch-2010/
I tyle w tej materii. To że komuś się dany film podoba nie musi być od razu dobrym filmem.

archenova77

Ale chłopie, co mnie obchodzi zdanie motłochu? Film ten został zmiażdżony przez krytykę i widzów, bo prostacy go nie zrozumieli, a że prostacy to mniej więcej 90% populacji ziemskiej to cóż...

ocenił(a) film na 3
0wner2

Tak, dokładnie, tak sobie właśnie tłumacz fakt, że ten film jest gniotem.

archenova77

Nie muszę sobie tłumaczyć oczywistej oczywistości, że większość ludzi to tępaki.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Widać którzy...
Zresztą, po co się kłócić. Są gusta i guściki. Dla jednych "Twilight", to arcydzieło...

archenova77

"Dla jednych "Twilight", to arcydzieło..."

To właśnie te tępaki, o których piszę. Nie skapowałeś?

ocenił(a) film na 5
0wner2

Skoncz juz, wielokrotnie niskim poziomem oraz chamskim wydzwiekiem swoich wypowiedzi udowodniles ze sie do owych 10% nie zaliczasz.
Jest takie powiedzonko "najgorzej jak sie komus wydaje".
Na rottentomatoes zostalo zjechane przez krytykow - ludzi ktorzy maja wieksze pojecie o filmach, niz ty czy ja.
Juz to pisalem wczesniej, film zostal uplycony pod PG 13 i jest pozbawiony pazura.
Na tyle, ze nawet nie chce mi sie trafic czasu na wersje rezyserska w ktorem moglby byc odrobine lepszy.

Jestes nastolatkiem to ci film przypadl do gustu, inni mogli juz wyrosnac z walk pokroju cassherna, strojow schoolgirl oraz klimatu MTV, nawet jesli za nimi rezyser staral sie przemycic glebszy przekaz.
NIE, nie ma to nic wspolnego z prostactwem i nie rozumieniem filmu, po prostu sa filmy o ucieczce w wyobraznie majace o wiele wieksza wartosc.

ocenił(a) film na 8
Eth

A mnie się podobał. Niektórzy oglądają takie filmy jak Piła, które są znacznie bardziej odjechane i odklejone od rzeczywistości i też uważają je za arcydzieła. Kwestia gustu.

Spodziewalem się dobrego wizualnie widowiska, w Snyderowskim klimacie i Snyderowsko wyreżyserowanego i to własnie dostałem. Doskonałe ujęcia, dużo detali, plastyczny obraz i przede wszystkim POMYSŁY. Przejazd od zamykanych drzwi przez oko na zewnątrz, rozmowa pielęgniarza z ojczymem z oczyma Baby Doll na pierwszym planie i wiele innych technicznie dopracowanych szczegółów, które dają filmowi doskonały posmak. Ja to kupuję.

Może fabuła jest mierna ale... to co?
Watchmen też dostał słabe opinie a dla mnie to arcydzieło.
I odpuście sobie wzajemne obrażanie. Kino to rozrywka, rzecz gustu i tyle. A krytycy może znają się na filmach ale co tak naprawdę znaczy "znać się"? Albo mi sie podoba albo nie. Reszta według mnie niewiele się liczy.

Pozdr

Eth

Akurat sceny walki w tym filmie zaciekawiły mnie najmniej, były tylko miłym dodatkiem do filmu, który dział się w psychiatryku i burdelu.

0wner2

film rozczarowuje. efektowna otoczka niestety tez !! i dlatego najgorsze w tym filmie jest to, ze nie zaskakuje fabularnie, a efekty specjalne oglada sie bez wiekszych emocji. nie chce mi sie rozwodzic nad tym co w zyciu widzialem i do jakiego grona odbiorcow te filmy trafialy, ale uwierz ze wachlarz zainteresowan jest naprawde szeroki. nie patrz na profil (nie oceniam na filmwebie 99/100 ogladanych filmow). zdecydowanie najslabszy film snydera (widzialem wszystkie eot).