PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Bo wszystko w nim podane jest na tacy. Nie ma się czego doszukiwać, zwroty akcji nie istnieją. Tak
jakby ktoś opowiadał nam historię, którą my dobrze znamy.

ocenił(a) film na 8
TorcidaTiger

Nie, bo dobry :P xDDD

Darkengar

Zalezy co jest dla Ciebie dobre:)

ocenił(a) film na 8
TorcidaTiger

Bardziej zależy od tego, czy potrafisz powiedzieć dlaczego zły, czy dobry :) Argumenty wzmacniają hipotezę :)

ocenił(a) film na 6
mohammadal

Znacznie lepszym pytaniem jest : "skąd wzięła się tak wysoka nota dla tego filmu?"

Dobre:)

ocenił(a) film na 8

"skąd wzięła się tak wysoka nota dla tego filmu?" Albo "skątowni", albo są osoby, m.in. ja, którym film się spodobał :) Tak naprawdę nie jest ważnym czy się podobał, czy nie. Ważna jest argumentacja, która poprze ocenę negatywną bądź pozytywną :)

użytkownik usunięty
mohammadal

Dlaczego ten film jest tak nisko oceniany?
-bo większość ludzi to idioci.

ocenił(a) film na 10
mohammadal

Mój drogi, Sucker Punch, to jeden z tych nielicznych filmów, gdzie absolutnie NIC nie jest podane na tacy :-) Każda scena, każde ujęcie, ma kilkanaście "warstw" pod "spodem", których oczywiście nikt nie widzi, bo ludzie nadal myślą, że oglądając film, dowiedzą się, o co w nim chodzi... Dobrze, że to tak nie działa :-)

ocenił(a) film na 9
IngramAlastrine4b

Zwykle nie przepadam za takimi filmami, ale ten jest świetny. W nowatorski sposób odwołuje się do metafizyki, przeznaczenia, roli człowieka w świecie. Te walki mnie irytowały, ale cała reszta była na poziomie, dziwi mnie ta niska nota.

ocenił(a) film na 10
Danicalifornia_2

Szkoda że walki Cię irytowały, bo to właśnie one nadawały filmowi tak wielką niezwykłość wizualną i koncepcyjną. Bez nich byłby to tylko lekko udziwniony dramat psychologiczny. Mnie sceny walki podeszły, więc oceniłem na 10, bo mało widziałem filmów tak niezwykłych jak ten.

ocenił(a) film na 10
mohammadal

@ mohammadal 30 paź 2014 22:19
>>Bo wszystko w nim podane jest na tacy.<<
Pokuś się w takim razie o wyjaśnienie:
1. Dlaczego Babydoll tak łatwo zrezygnowała z ucieczki ze szpitala?
2. Dlaczego przed lobotomią patrzyła tak, jakby tego chciała?

mohammadal

Niezła historia wyszła z komentarza napisanego na gorąco po seansie, dobre 4 lata temu... Wszystkich, którzy poczuli się urażeni, z tego miejsca chciałbym serdecznie przeprosić. Być może teraz, gdybym obejrzał ten film ponownie, zmieniłbym zdanie. Lecz jakoś tak mi się nie chce...xD

ocenił(a) film na 2
mohammadal

Nie dałem najniższej oceny ze względu na fajne laski w nim grające.