PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

...wszystko psuje tandetna i głupia fabuła, która na początku jeszcze stwarza pozory interesującej. Ujęcia i kolorystyka w jakich pokazany jest film także mi się podoba. Ale po piersze główna bohaterka o ile na początku wygląda seksownie i wydaje się sympatyczna to z każdą kolejną minutą jest coraz bardziej irytująca. Taniec,? ok, ale dlaczego podczas tanczenia wyobraża sobie scenki, które nijak pasują do tego co ona robi w danej chwili - największa głupota moim zdaniem.
Druga sprawa - dialogi. Tak naprawde film byłby o niebo lepszy bez nich. I wogóle bez tych dennych przerywników między poszczególnymi akcjami, ktore powstały chyba tylko po to żeby film trwał dłużej.

ocenił(a) film na 5
loozack

PS. jaki głębszy sens widzicie w tym filmie? bo widzę, że są tutaj wielcy znawcy którzy uważają film za gniot i wielcy obrońcy, wg ktorych film ma głebokie przesłanie. Jak dla mnie jest to zwyczajny film o niczym pokazujący to co Snyder lubi najbardziej - efekciarstwo. Można obejrzeć, ale tylko po to żeby nacieszyć się efektami i muzyką.

ocenił(a) film na 7
loozack

Pewnie masz sporo racji, ja oceniłem go na 8, czyli mnie na kolana też nie powalił, ale jest coś w tym filmie takiego że, mile się go oglądało.SPOILER Jeżeli chodzi o fabułę to troche zachowanie Blondie kiedy wszystko wygadała było głupie. A jeżeli chodzi ogłębszy sens to może postawa głównej bohaterki, choć sama nie wydostała się z zakładu to jednak dzięki niej jedna z dziewczyn uciekła. Jest tam taki dialog na temat czyja to jest historia, czasem lepiej poświęcić się by uratować czyjąś historię niż być biernym i iść drogą na nas narzucaną.

ocenił(a) film na 10
loozack

To co mnie chwyciło najbardziej, to jak zobrazowano wyobraźnię człowieka próbującego wyrwać się z codzienności, coś świetnego. Z resztą pisałem już o tym w moim temacie więc nie chcę się powtarzać. :)